péče o nohy

5 tipů v péči o nohy

Všichni to známe. Po dlouhé zimě a krátkém jaru přichází doba, kdy je čas odhalit nožky. A že se na to všichni těšíme.
Mít dokonalá chodidla je základ při nošení sandálů nebo jiné letní otevřené obuvi. V teplém období naše nohy trpí mnohem více než v zimě. A jestli jste se o chodidla v zimě moc nestarali, na jaře vás čeká o to víc práce.

Jak na to?

1. Nejlepší je začít koupelí. Stačí přidat například bylinnou sůl, po které je pokožka měkká a připravená na další péči.

 

2. A nyní přichází to zásadní – výživa a hydratace chodidel. Hydratační a vyživující krémy nepatří jen na obličej, ruce nebo tělo, ale také na naše chodidla. Na noc použijte vyživující krém na chodidla s olivovým a slunečnicovým olejem, který zabraňuje popraskání a nadměrnému rohovatění pokožky. Zároveň pokožku chodidel dokonale změkčí a obnoví její pružnost

 

3. Pokud vás trápí popraskaná kůže, použijte krém na popraskaná chodidla, který zabraňuje praskání a poškození pat. Obsažené aktivní látky – urea nebo oligosacharidy ze sladké bílé lupiny přispívají k regeneraci a restrukturalizaci pokožky. A navíc je vhodný i pro diabetiky.

 

4. Další častou nepříjemností jsou otoky a pocit unavených a těžkých nohou na které pomůže kaštanový gel na nohy se zklidňujícími a osvěžujícími vlastnostmi. Díky výtažku z kaštanu koňského je perfektním pomocníkem na oteklá místa pokožky a při pocitu „těžkých“ nohou. Gel chladí a pečuje o pokožku nohou, dodává pocit úlevy a relaxace.

 

 

5. Při nadměrném pocení nohou a nepříjemnému zápachu můžete použít blocker antiperspirant na chodidla. Jak funguje? Blocker omezuje vylučování potu, neutralizuje nepříjemný zápach a zabraňuje jeho tvorbě. Udržuje chodidla dlouhodobě svěží. Neobsahuje alkohol a barviva.

 

Začněte s péčí o chodidla co nejdříve, abyste si v létě mohli užít každý Váš krok.

NEWSLETTER