banner Cupuacu

Postrach jménem celulitida

Celulitida a strie jsou jedny z nejčastějších nedokonalostí na těle. Celulitida se objevuje, když se tukové buňky zvětšují v důsledku nezdravé stravy a hormonálních změn, především v souvislosti s nerovnováhou estrogenu. Strie jsou spojeny s rychlými změnami tělesné hmotnosti a nedostatečnou elasticitou kůže. Strie se nejčastěji objevují v důsledku intenzivního přibývání na váze, růstu nebo zvětšování svalové hmoty v krátkém časovém období. Strie se mohou objevit na prsou, břiše, hýždích, stehnech a pažích. Abyste předešli vzniku strií nebo bojovali proti celulitidě, je možné používat vhodný režim péče o pokožku.

CO JE CELULITIDA?

Celulitida není patologický nadbytek tuku v kožní tkáni. V takových případech hovoříme o nadváze nebo obezitě.

Problém celulitidy se týká i štíhlých lidí

Celulitida se může vyvíjet několik měsíců nebo dokonce let. Vyvíjí se v několika fázích. Změny se objevují v podkožní tukové tkáni a nejčastěji začínají poruchami mikrocirkulace. Krevní a lymfatický oběh na úrovni tkáně je ztížen. V důsledku těchto změn ztrácí kůže svou pružnost a objevují se četné prohlubně, boule a nerovnosti.

 

CO JSOU STRIE?

Strie jsou jizvy v podobě rovnoběžných vřetenovitých pruhů, které jsou viditelné na úrovni epidermis. Vznikají v důsledku poruchy zasíťování podpůrných kožních vláken, elastinu a kolagenu. Jsou zodpovědné za strukturu kůže, tj. její pružnost, ohebnost a pevnost.

Strie lze rozdělit do dvou fází:

  1. zánětlivá fáze – trvá přibližně šest měsíců. V tomto případě převládá pocit štípání, svědění a praskání pod napětím. Strie jsou pak jasně červené a léze jsou oteklé.
  2. atrofická fáze – strie vyblednou a zbělají. Při dotyku pokožky v oblasti, kde jsou viditelné strie, je možné nahmatat jamky a prohlubně.

Jak ošetřit pokožku s celulitidou a striemi?

Kosmetika proti celulitidě může účinně podpořit proces tvarování postavy. Nenahrazuje však zdravou stravu a fyzickou aktivitu. Pokud chceme, aby produkty byly účinné, musíme je používat pravidelně a šetrně.

Intenzivní masáž těla by měla začít peelingem. Provádění intenzivních krouživých pohybů zdola nahoru rozhodně zlepšuje mikrocirkulaci krve a stimuluje vodu a lymfu v těle. Nejlepší je zvolit peeling se středně velkými zrníčky, který exfoliuje zrohovatělou vrstvu pokožky, stimuluje krevní oběh a okysličuje kožní buňky. Ideální volbou je Ananas peelingující tělový sorbet obsahující jemnou drť ořechových skořápek, výtažek z ananasu a kofein, který zlepšuje krevní oběh, snižuje zadržování vody a stimuluje odbourávání tukových buněk. Obsahuje 90% složek přírodního původu, má veganské složení a svěží exotickou vůni.

Dalším krokem je hydratace a zpevnění. Takto připravená pokožka by měla být ošetřena produkty obsahující zpevňující látky s anticelulitidním charakterem nebo hydratačním sérem na tělo. Baltic home spa fit masážní olej nebo tělové sérum baltic home spa vitality  obsahují koncentrovanou zpevňující a hydratační složky, díky níž bude pokožka zpevněná a intenzivně hydratovaná. Navíc na pokožce zanechá příjemnou vůni.

Baltic homa spa fit masážní olej účinně zpevňuje a vyhlazuje pokožku. Obsahuje látky s anticelulitidními a zpevňujícími účinky jako je kofein, ginkgo bilobe nebo máslo illipe.

Baltic homa spe vitality tělové sérum hydratačný obsahuje 92% složek přírodního původu, kyselinu hyaluronovou, bambucké máslo a veganský kolagen. Změkčuje a zpružňuje epidermis a dodá pokožce cenné vzživující složky

 

Při péči o pokožku se striemi  je hlavní zásadou prevence spočívající ve zlepšení pružnosti a odolnosti pokožky. Při přípravě pokožky na změny v její rozloze a při snaze o snížení výskytu strií se vyplatí používat Mamma mia krém proti striím. Obsahuje 95% složek přírodního původu, má veganskou recepturu a účinně stimuluje elastická kožní vlákna k intenzivní práci. Postará se také o intenzivní rozjasnění a viditelnou redukci strií. Je doporučený k prevenci od 4. měsíce těhotenství, po porodu nebo při náhlé změněn hmotnosti.  Obsažený výtažek z pupečníku asijského je bohatý zdroj flavonoidů, esenciálních olejů a triterpenových kyselin. 

Ziaja tip – zpevňující rituál s řadou Baltic home spa fit

Produkty z řady BALTIC HOME SPA fit jsou nápadem na kosmetickou drenáž a výrazné zlepšení napětí pokožky, její pevnosti, pružnosti a prevenci celulitidy. Několikastupňové zpevňující ošetření kombinuje prvky zlepšení toku lymfy, zlepšení mikrocirkulace krve, energizace pokožky a zvýšení vstřebávání kosmetických přípravků. Každodenní opakování kosmetických kroků prostřednictvím vícevrstvé aplikace zajistí aktivní péči o tělo na bázi vysoce kvalitních složek přírodního původu.  Aktivní působení zajišťují: kofein, ginkgo biloba, extrakt z fíku, glykosaminoglykany, illipe máslo, křemík a kyselina alginová.

  1. Připravte tělo na proceduru provedením masáže pomocí rukavic, které stimulují mikrocirkulaci. Provádějte energické krouživé pohyby od končetin směrem k srdci. Po několika minutách sundejte rukavice a vmasírujte masážní olej do pokožky. Roztíráním kosmetického přípravku štípejte pokožku, abyste ji dále stimulovali. Přípravek dokonale zjemní epidermis a zlepší zpevnění pokožky.

  2. Naneste dostatečné množství tělového séra a důkladně rozetřete se zvláštním důrazem na citlivé oblasti: břicho, stehna, hýždě. Ihned po nanesení tělového séra zabalte pokožku do kuchyňské fólie. Uvolněné teplo v kombinaci s vysokou koncentrací účinných látek povede k lepšímu zpevňujícímu účinku.

  3. Po minimálně 25 minutách odstraňte fólii a naneste na tělo tenkou vrstvu hydratační tělové pěny. Nadýchaná emulze znatelně změkčí pokožku a dále zlepší zpevnění. Kosmetický přípravek zanechá na pokožce příjemnou mangovou vůni.

NEWSLETTER