Aktivní látky

slovník (od A do Z)

AC.NET

Sloučenina kyseliny olejové a nordihydroguajaretové – reguluje práci mazových žláz a předchází vzniku aknózních změn. Zmenšuje produkci kožního mazu a účinně čistí pokožku. Zmírňuje podráždění a zánětlivé stavy kůže a normalizuje proces odlupování pokožky.

 

ACAI BERRY

Bohatý zdroj polyfenolů, antokyanů, resveratrolu, vitamínů a taninu, které neutralizují volné radikály a chrání kůži proti oxidačnímu poškození.

 

AHA – A-HYDROXYKYSELINY

Získávají se z přírodních surovin: javoru, limety a vinné révy. Uvolňují korneocytovou vrstvu pokožky, odlupují mrtvé buňky z pokožky. Aktivně hydratují a rozjasňují pokožku. Usnadňují pronikání aktivních látek do hlubších vrstev pokožky.

 

AKTIVÁTOR LIPIDOVÉ OBNOVY

Je olej ze semen dýňovité rostliny Luffa cylindrica=Lufa válcovitá. Má složení podobné lipidům, které se přirozeně nacházejí v pokožce. Obsahuje kyselinu linolovou a gama-linolenovou. Doplňuje a regeneruje poškozené lipidy pokožky. Vytváří na povrchu pokožky jemný ochranný film. Účinně chrání proti škodlivým vlivům vnějších faktorů. Předchází transepidermální ztrátě vody z pokožky. Dodává kůži hladkost, pevnost a pružnost.

 

AKTIVNÍ BÁZE PROTI VRÁSKÁM

Látka, která se získává z kukuřice metodou nanotechnologie. Vykazuje vysokou biologickou dostupnost a biologickou aktivitu. Mechanismus jejího účinku je založen na obnově vnější struktury kůže, aktivní stimulaci glukanů, kolagenu a elastinu. Vyplňuje poškození mezibuněčného pojiva a posiluje soudržnost pojivové tkáně. Účinně redukuje povrchové i hluboké vrásky.

 

AKTIVNÍ BĚLIDLO

Částice s prokázanou stabilitou a vysokým bezpečnostním profilem, s efektivním zesvětlujícím účinkem na pigmentové změny.

 

ALANTOIN

Derivát močoviny s dokonalými zklidňujícími a ochrannými vlastnostmi. Výrazně posiluje ochranné funkce pokožky. Účinně zmírňuje podráždění a snižuje sklony k jejich vzniku. Aktivně hydratuje pokožku a chrání ji před nadměrným vysušováním

 

AMARANTOVÝ OLEJ

Získává se ze za studena lisovaných semen Amaranthus cruentus=Laskavec krvavý. Je dokonalý pro péči o vlasy, podrážděnou, atopickou, vysušenou a aknózní pokožku.

 

ANTILEUKIN 6

Eko-certifikovaný, biologický ochranný faktor z chaluhy Laminaria ochroleuca. Obsahuje fosfatidylcholin, deriváty kyseliny limonové a vitamíny. Redukuje následky zánětlivé reakce v pokožce a škáře, zmírňuje svědění, zarudnutí a otoky. Posiluje lipidovou bariéru pokožky a regeneruje poškozenou pokožku.

 

ARGANOVÝ OLEJ

Získává se z plodů Argánie trnité (Argania spinosa), známé jako „strom života“. Za studena lisovaný arganový olej obsahuje přibližně 80 % nenasycených mastných kyselin, s převahou omega-6 kyselin, díky tomu má vysokou výživovou hodnotu. Redukuje transepidermální ztrátu vody, má emolienční účinek a regeneruje jak kůži, tak vlasy.

 

AVOKÁDOVÝ OLEJ

Olej z dužiny zralých plodů avokáda Persea gratissima=hruškovec přelahodný. Je bohatým zdrojem esenciálních nenasycených mastných kyselin. Obsahuje přibližně 60-80 % kyseliny olejové, 10-20 % kyseliny linolové, kyselinu palmitovou, stearovou a linolenovou, lecitin, minerální soli, fytosteroly, skvalen a vitamíny A, B, D a E. Posiluje přirozenou ochrannou bariéru pokožky. Výrazně vyživuje a chrání pokožku. Zvyšuje pružnost a eliminuje pocit drsnosti pokožky. Účinně zmírňuje podráždění.

 

B-KAROTEN

Betakaroten je přírodní pigment, který se shromažďuje v pokožce a dodává pleti hnědo-oranžový odstín. Jako prekurzor vitamínu A plní funkci antioxidantu, který chrání kožní buňky před volnými radikály. Stimuluje angiogenezi, čili proces novotvorby krevních kapilár, zvyšuje mikrocirkulaci a tím zlepšuje barvu pokožky a distribuci živin a stavebních prvků přenášených společně s krví. Betakaroten navíc absorbuje sluneční záření v širokém spektru. Subliten použitý v kosmetických přípravcích navrací pokožce svěží, přirozenou a zdravou barvu, sjednocuje a uzpůsobuje ji tónu pleti. Účinně neutralizuje volné radikály, posiluje obranný systém kůže, revitalizuje a okysličuje kožní buňky.

 

BACOCALMINE

Extrakt z indické rostliny Bacopa Monniera = Bakopa drobnolistá, považovaná za bylinu dlouhověkosti. Neutralizuje volné radikály a má protizánětlivé vlastnosti, díky tomu zmírňuje podráždění a působí proti jeho vzniku.

 

BAMBUCKÉ MÁSLO

Jinak zvané máslo karité se získává z plodů Butyrospermum parkii=Máslovník africký. Je bohatým zdrojem přírodních tokoferolů (vitamínu E), triglyceridů, sterolů a mastných kyselin. Dokonale vyživuje a hydratuje pokožku. Regeneruje a chrání proti poškození mezibuněčný tmel rohové vrstvy pokožky. Navíc obsahuje triterpenové alkoholy, které jsou přírodním UV filtrem.

 

BAVLNÍKOVÝ OLEJ

Je bohatým zdrojem esenciálních nenasycených mastných kyselin a tokoferolů (vitamín E). Dokonale vyživuje a chrání nadměrně citlivou pokožku. Výrazně urychluje procesy regenerace pokožky. Zmírňuje podráždění a snižuje sklony k jejich vzniku.

 

BETA-GLUKAN

Polysacharid z ovesných zrn, zajišťuje pokožce optimální hydrataci, vyhlazuje vrásky.

 

BIO OLEJ Z HROZNOVÝCH JADER

Nejsilnější z antioxidantů, obsahuje vysoké množství nenasycených mastných kyselin (nad 90 %) a vitamín E. Vyhlazuje, regeneruje pokožku, má zklidňující účinek.

 

BIO-CA2+CORALLINY OFFICINALIS

Vysoce biologicky dostupný vápník, získávaný z červené řasy. Omezením dozrávání tukových buněk, adipocytů, předchází hromadění tuku v kůži.

 

BIOFERMENT Z MINERÁLŮ

Pečuje o rovnováhu mikrobiomu kůže, posiluje obranné funkce pokožky. Chrání pokožku a působí proti vzniku podráždění, okysličuje, hydratuje a energizuje.

 

BIO-SILIKON

Obnovuje zničenou strukturu vlasů, zvyšuje jejich pružnost a lesk.

 

BIO-SÍRA

Má pozitivní vliv na vzhled vlasů, reguluje funkci mazových žláz a účinně odstraňuje lupy. Posiluje vlasy a předchází jejich vypadávání.

 

CCOCOYL ISETHIONATE SODA

Vyrábí se z kokosového oleje. Je velmi jemný na vlasy, kůži a oči, jemně myje a hydratuje.

 

CERAMIDY

Vykazují vysokou regenerační aktivitu jak kůže, tak vlasů. Plní tři základní funkce: výživa ochrana a hydratace. Při péči o vlasy zabraňují třepení konečků, dodávají vlasům pružnost a navracejí lesk.

 

CERAMIDY 1,3,6II – FYTOSFINGOSIN-CHOLESTEROL

Koncentrované složení aktivních látek, které jsou identické s pokožkou. Vytváří multi-lamelární systém, který svou strukturou připomíná lipidovou bariéru epidermální vrstvy pokožky, díky tomu vykazuje vysokou biologickou dostupnost. Zvyšuje dodávku a výměnu lipidů v pokožce a doplňuje úbytky v mezibuněčném tmelu. Předchází nadměrné ztrátě vody.

 

CITRONELLYL METHYLCROTONATE

Účinná blokace nepříjemných pachů.

 

COCO-GLUKOSIDY

Jemná mycí látka přírodního původu, získávaná z kukuřičného škrobu a kokosového oleje. Snižuje odmašťovací vliv mycích prostředků. Účinně hydratuje a předchází vysušování pokožky.

 

CUKR-SACHARÓZA

Přírodní surovina, která se v kosmetice používá jako peelingová látka.

 

ČERVENO-ZLATÝ ŠAFRÁN

Obsahuje flavonoidy a antioxidanty působící proti stárnutí.

 

ČERVENÝ JÍL

Absorbuje kožní maz a nečistoty, utěsňuje krevní cévy. Je zdrojem mikro prvků: zejména křemíku (přibližně 50 %), jílu (přibližně 20 %), železa (přibližně 7 %), draslíku (4 %), vápníku (3,5 %) a hořčíku (2,5 %). Obsahuje také fosfor, sodík a mangan.

 

DERIVÁT HESPERIDINU

Flavonoid, který stimuluje mikrocirkulaci, zlepšuje dynamiku tekutin v cévách, zlepšuje lymfodrenáž a snižuje propustnost kapilár.

 

DERIVÁT KYSELINY UNDECYLENOVÉ

Látka vykazující ochranný účinek na fyziologickou flóru, která se vyskytuje na lidské kůži. Umožňuje její volný růst na úkor patogenní flóry.

 

DERIVÁT VČELÍHO MEDU

Využívá se v přípravcích na péči o vlasy. Účinně vyživuje, hydratuje a posiluje vlasy. Výrazně obnovuje jejich narušenou strukturu.

 

DHA (DIHYDROXYACETON)

Dodává pokožce rovnoměrný odstín opálení bez vystavení škodlivým účinkům slunečního záření.

 

D-PANTHENOL

V kůži se mění na vitamín B5. Dokonalá pečující složka, která nachází uplatnění ve všech pečujících přípravcích. Intenzivně hydratuje a změkčuje pokožku. Účinně zmírňuje podráždění, má zklidňující účinek a chrání nadměrně citlivou pokožku a sliznice. Má pozitivní vliv také na vlasy. Vyhlazuje jejich povrch, obnovuje lesk a usnadňuje rozčesávání.

 

EMK – ESENCIÁLNÍ MASTNÉ KYSELINY

Esenciální nenasycené mastné kyseliny získávané z jojobového, olivového, makadamového a bavlněného oleje. Kromě vysokého obsahu esenciálních mastných kyselin jsou bohatým zdrojem tokoferolů (vitamínu E). Dokonale vyživují, změkčují a hydratují pokožku. Posilují přirozenou vodní a lipidovou vrstvu a vytvářejí na pokožce jemný ochranný film proti negativním vlivům vnějších faktorů. Vykazují vysokou odolnost proti žluknutí, tzv. oxidační stabilitu. Vhodné na všechny typy pleti, zejména suchou, atopickou, citlivou. Jsou bezpečné a účinné také při péči o dětskou pokožku.

 

EXTRAKT Z ALOE

Získává se listů rostliny Aloe barbadensis=Aloe pravá. Obsahuje aminokyseliny, enzymy, vitamíny ze skupiny B, vitamín C, A, cholin, kyselinu listovou, minerály (vápník, hořčík, fosfor, sodík, zinek, železo, mangan, chrom, měď), nenasycené mastné kyseliny (linolovou, linolenovou), saponiny, cukry, biostimulátory. Vyživuje a regeneruje pokožku, stimuluje procesy obnovy pokožky, hydratuje a zmírňuje podráždění. Výrazně posiluje vlasy.

 

EXTRAKT Z ANANASU

Získává se z plodů Ananas sativus = Ananasovník chocholatý. Je bohatým zdrojem aminokyselin a enzymů, zejména bromelinu. Urychluje látkovou výměnu a účinně předchází vzniku zánětlivých stavů a otoků. Usnadňuje odstraňování toxinů z organismu, zlepšuje pružnost a pevnost pokožky.

 

EXTRAKT Z BAVLNY

Získává se ze semen bavlny Gossypium herbaceum. Je bohatým zdrojem flavonoidů, taninu, minerálních látek (jako fosfor, hořčík a vápník). Má zklidňující účinek a efektivně zmírňuje podráždění. Vytváří na pokožce ochrannou vrstvu a chrání proti škodlivým vlivům vnějších faktorů. Dokonale hydratuje pokožku.

 

EXTRAKT Z BÍLÉHO ČAJE

Získává se z mladých výhonků vzácného druhu čaje Camellia sinensis=Čajovník čínský, podrobených pouze procesu sušení, bez fermentace. Z tohoto důvodu výtažek obsahuje nejvíc polyfenolů ze všech druhů čajů a flavonoidy. Neutralizuje volné radikály, chrání lipidy kůže před oxidací. Intenzivně hydratuje a předchází dehydrataci. Zmenšuje nadměrné odlupování pokožky a sklon k výskytu podráždění.

 

EXTRAKT Z BRUSINKY

Zdroj vitamínů C, A, B1, B2 a minerálních látek, jako: železo, draslík, jód a vápník. Extrakt z brusinkového nektaru zmírňuje podráždění, hydratuje a má antibakteriální účinek.

 

EXTRAKT Z BŘEČŤANU POPÍNAVÉHO

Získává se z listů a stonků keře Hedera helix=Břečťan popínavý. Je bohatým zdrojem flavonoidů. Obsahuje také triterpenové saponiny, fenolové kyseliny a éterický olej. Urychluje proces redukce tukové tkáně, povzbuzuje krevní oběh a snižuje propustnost krevních cév. Zlepšuje funkci pojivové tkáně, zvyšuje pružnost a pevnost pokožky. Neutralizuje volné radikály a vykazuje protizánětlivý účinek.

 

EXTRAKT Z CENTELLA ASIATICA

Jinak extrakt z listů pupečníku asijského. Je bohatým zdrojem flavonoidů, éterického oleje a triterpenů. Dokonale stimuluje buněčnou obnovu, posiluje kolagenová a elastinová vlákna, zpomaluje procesy stárnutí kůže. Zvyšuje úroveň hydratace, zlepšuje pružnost a pevnost pokožky.

 

EXTRAKT Z CISTU

Extrakt z cistu obsahuje polyfenoly, které vykazují antioxidační, protizánětlivý a antibakteriální účinek. Zmírňuje příznaky akné. Má schopnost zachytávat a odstraňovat volné radikály, čímž zajišťuje mladistvý vzhled na delší dobu. Účinně bojuje s lupy a nadměrným maštěním vlasů.

 

EXTRAKT Z ČERNÉ ŘEDKVE

Získává se z kořene rostliny Raphanus sativus=Ředkev setá. Obsahuje vitamín C, minerální soli a aktivní organické sloučeniny. Vyživuje a posiluje vlasy a omezuje jejich maštění. Účinně likviduje lupy a předchází jejich vzniku. Má pozitivní vliv na vzhled mastných vlasů.

 

EXTRAKT Z ČERNÉHO BEZU

Získává se z květů rostliny Sambucus nigra. Obsahuje flavonoidy (rutin a kvercetin), polyfenoly, třísloviny a organické kyseliny, triterpeny a steroly. Výrazně posiluje obranné funkce pokožky. Neutralizuje volné radikály a účinně zmírňuje efekty negativního vlivu prostředí. Vyhlazuje pokožku a dělá ji pružnou..

 

EXTRAKT Z ČERNÉHO ČAJE

Obsahuje polyfenoly a flavonoidy. Neutralizuje volné radikály a chrání lipidy pokožky před oxidací. Intenzivně hydratuje pokožku a předchází dehydrataci. Zmenšuje nadměrné odlupování pokožky a sklon k výskytu podráždění. Rychle zmírňuje příznaky unavených očí.

 

EXTRAKT Z DUBOVÉ KŮRY

Získává se z kůry Quercus robur=Dub letní. Jeho hlavními aktivními látkami jsou třísloviny. Využívá se do přípravků pro intimní hygienu. Má stahující účinek a zklidňuje drobné oděrky sliznice. Posiluje přirozený obranný systém sliznic. Zmírňuje zánětlivé stavy a urychluje hojení drobných zranění. Používá se také k prevenci hemoroidů.

 

EXTRAKT Z DUŽINY VINNÉ RÉVY

Má peelingový účinek, díky tomu rozjasňuje pokožku, kromě toho hydratuje, vyživuje, posiluje a vyhlazuje.

 

EXTRAKT Z ENANTIA CHLORANTHA

Neboli extrakt z kůry afrického stromu Enantia chlorantha. Má antibakteriální vlastnosti, reguluje práci mazových žláz a předchází vzniku aknózních změn. Zmenšuje produkci kožního mazu a viditelnost rozšířených pórů, účinně čistí pokožku. Zmírňuje podráždění a zánětlivé stavy a normalizuje proces odlupování pokožky.

 

EXTRAKT Z FÍKŮ

Získává se z plodů fíku. Obsahuje polysacharidy, organické kyseliny, minerální soli, vitamín C a vitamíny ze skupiny B. Vykazuje vysoký hydratační účinek. Zlepšuje kondici kůže a vlasů.

 

EXTRAKT HEŘMÁNKU

Extrakt z květů Chamomilla recutita obsahuje vysoké množství zklidňujících látek. Obsahuje chamazulen – látku s vysoce zklidňujícími a protizánětlivými vlastnostmi, a bisabolol, kterému se připisuje protialergický účinek. Stimuluje procesy obnovy pokožky a urychluje hojení kůže a sliznic. Má zklidňující účinek na zánětlivé stavy a předchází jejich vzniku. Zmenšuje zarudnutí pokožky, zmírňuje pocit svědění a pálení.

 

EXTRAKT Z HOŘKÉHO POMERANČE

Získává se z kůry pomeranče Citrus aurantium. Obsahuje flavonoidy (mj. rutin) a éterický olej. Podporuje krevní oběh a zmenšuje prostupnost cév. Předchází vzniku zánětlivých stavů a otoků. Usnadňuje odstranění škodlivých produktů látkové výměny z organismu.

 

EXTRAKT Z HOUBY SHIITAKE

Obsahuje oligosacharidy a kyselinu galakturonovou. Zvyšuje soudržnost pojivové tkáně. Zpevňuje strukturu pokožky a předchází jejímu chřadnutí.

 

EXTRAKT Z HVĚZDNICE SLANISTÉ

Extrakt z hvězdnice slanisté v olejovém médiu triglyceridů mastných kyselin, standardizovaný na obsah glykolipidů a galaktolipidů, kampesterol a fytosterol. Předchází zánětlivým stavům prostřednictvím zpomalování interleukinů-6. Redukuje zvýšenou funkci kožní mikrocirkulace, zarudnutí a červenání. Zvyšuje odolnost drobných cév. Má protizánětlivý účinek.

 

EXTRAKT Z CHALUHY

Získává se z Fucus vesiculosus=chaluhy blanité spadající do hnědých řas. Obsahuje mnohé mikroprvky, zejména jód a aminokyseliny, bílkoviny, polysacharidy, vitamíny ze skupiny B a vitamín C a E. Zefektivňuje látkovou výměnu a zajišťuje aktivní redukci tukové tkáně. Zlepšuje mikrocirkulaci, zmírňuje podráždění a posiluje obrannou bariéru kůže. Intenzivně hydratuje a navrací pokožce pružnost a pevnost.

 

EXTRAKT Z CHRPY

Získává se z květů chrpy Centaurea cyanus. Obsahuje flavonoidy a minerální soli. Zesvětluje kruhy pod očima. Vyživuje a hydratuje kůži. Vyhlazuje drobné vrásky a mírně vypíná pokožku.

 

EXTRAKT Z JANTARU

Dodává pokožce přirozený opálený vzhled.

 

EXTRAKT Z JAPONSKÉ MANDARINKY

Získává se z plodů rostliny Citrus unshiu=Satsuma, pěstované v jižní Asii. Extrakt obsahuje velké množství tyraminu, který má ověřený bělicí účinek. Redukuje syntézu melaninu prostřednictvím zpomalování aktivity tyrozinázy. Bělí sluneční zabarvení, pigmentové skvrny související s věkem a pihy. Podle 71 % respondentů výrazně zmenšuje intenzitu barevných změn.

 

EXTRAKT Z JETELE LUČNÍHO

Zlepšuje stav kůže na buněčné úrovni; zvyšuje množství kolagenu, hustotu kůže, hydrataci. Chrání proti UV záření

 

EXTRAKT Z JINANU DVOULALOČNÉHO

Získává se z listů jinanu Ginkgo biloba. Jeho nejdůležitější složkou jsou flavonoidy. Zvyšuje pružnost krevních cév a zlepšuje mikrocirkulaci krve. Zlepšuje odstraňování přebytečných produktů látkové výměny z tkání a účinně předchází vzniku otoků.

 

EXTRAKT Z JITROCELE KOPINATÉHO

Získává se z listů jitrocele kopinatého Plantago lanceolata. Je bohatým zdrojem flavonoidů, tříslovin, organických kyselin a minerálních solí. Má pozitivní vliv na přírodní mikroflóru. Zvyšuje obranné schopnosti sliznic, zmenšuje zarudnutí, zmírňuje podráždění a pocit pálení. Omezuje rozvoj mikroorganismů.

 

EXTRAKT Z KAŠTANU KOŇSKÉHO

Získává se ze semen Aesculus hippocastanum. Je bohatým zdrojem flavonoidů (zejména escinu a eskulinu). Navíc obsahuje saponiny, třísloviny, cukry, steroly a minerální látky. Zvyšuje odolnost krevních cév proti praskání, snižuje jejich křehkost a obnovuje pružnost. Zlepšuje průtok krve v kožních cévách, má protizánětlivý účinek a předchází vzniku otoků.

 

EXTRAKT Z KÁVY

Olejový extrakt ze semen Coffea arabica. Obsahuje kofein, třísloviny, fenolové kyseliny a cukry. Výrazně zlepšuje mikrocirkulaci. Snižuje hladinu glukózy v buňkách a předchází hromadění tukových látek. Urychluje proces lipolýzy, čili rozkladu triglyceridů na mastné kyseliny, a umožňuje jejich využití pro energetické potřeby buněk. Účinně posiluje a zlepšuje strukturu pokožky.

 

EXTRAKT Z KOPŘIVY

Získává se z listů kopřivy dvoudomé Urtica dioica. Obsahuje flavonoidy, vitamíny C, K, B2, kyselinu pantothenovou a minerální soli. Vyživuje pokožku hlavy, posiluje vlasy a dodává jim lesk. Snižuje aktivitu mazových žláz a zmenšuje mastnotu vlasů. Účinně likviduje lupy.

 

EXTRAKT Z KŮRY TOPOLU OSIKA

Výtažek z kůry topolu osika je přírodním zdrojem salicylátů. Má protizánětlivý a antibakteriální účinek, mj. zpomaluje množení bakterií odpovědných za vznik akné..

 

EXTRAKT Z KVĚTU RŮŽE

Získává se z květů francouzské růže Rosa gallica. Je zdrojem cenného éterického oleje. Zlepšuje krevní oběh, hydratuje a mírně zesvětluje pokožku.

 

EXTRAKT Z KVĚTU SEDMIKRÁSKY

Má antibakteriální, protiplísňové a protizánětlivé vlastnosti.

 

EXTRAKT Z KVĚTU SLUNEČNICE

Získává se z květů Helianthus annuus. Je zdrojem flavonoidů a karotenoidů, obsahuje cholin a betain. Dodává pokožce nezbytné živiny. Výrazně regeneruje pokožku, vyhlazuje vrásky a zpomaluje procesy stárnutí pleti. Zajišťuje optimální úroveň hydratace.

 

EXTRAKT Z LEKNÍNU

Zmírňuje podráždění a předchází vzniku zánětlivých stavů.

 

EXTRAKT Z LÉKOŘICE

Získává se z kořene lékořice lysé Glycyrrhiza Glabra. Je zdrojem mnoha biologicky aktivních látek, které vyživují, zklidňují a chrání. Hlavní složkou je glycirizin, který se vyznačuje vynikajícími zklidňujícími vlastnostmi. Výtažek obsahuje také mnohé flavonoidy, fytosteroly, sacharidy, aminokyseliny a minerální soli. Zmenšuje rozvoj bakterií a posiluje antibakteriální vlastnosti výtažku z tymiánu. Urychluje regeneraci pokožky a zmírňuje podráždění. Díky sloučeninám, které zadržují vodu v pokožce, má viditelný hydratační a vyhlazovací účinek..

 

EXTRAKT Z LEVANDULE

Získává se z květů rostliny Lavandula angustifolia. Obsahuje éterický olej, třísloviny, kyselinu ursolovou, fytosteroly a minerální látky. Reguluje úroveň hydratace pokožky. Účinně zmírňuje podráždění pleti.

 

EXTRAKT Z LÍPY

Surovinou jsou květy lípy, které obsahují více než dvacet různých flavonoidů, minerální soli a vitamín E. Má ochranný účinek, zmírňuje podráždění a mírně zesvětluje pokožku.

 

EXTRAKT Z MATEŘÍDOUŠKY

Získává se z mateřídoušky úzkolisté Thymus serpillum. Jeho nejdůležitějšími složkami jsou třísloviny, organické kyseliny, flavonoidy, minerální soli a éterický olej. Má pozitivní vliv na přírodní mikroflóru. Snižuje rozvoj mikroorganismů a účinně zmírňuje podráždění.

 

EXTRAKT Z MÁTY

Získává se byliny Mentha piperita. Je bohatým zdrojem éterických olejů, jeho hlavní složkou je mentol. Obsahuje také třísloviny, organické kyseliny a flavonoidy. Má antiseptické vlastnosti. Dokonale osvěžuje a poskytuje příjemný pocit svěžesti.

 

EXTRAKT Z MĚSÍČKU LÉKAŘSKÉHO

Získává se z květů Calendula officinalis. Je mimořádně bohatým zdrojem karotenu a flavonoidů. Stimuluje proces obnovy pokožky a urychluje hojení ran. Posiluje obranné mechanismy pokožky, má protizánětlivý účinek, efektivně zmírňuje podráždění a předchází jejich vzniku. Působí proti nadměrnému odlupování pokožky. Předchází negativním změnám na sliznici. Má také protiplísňový a antibakteriální účinek.

 

EXTRAKT Z MOCHNY

Má stahující a protizánětlivé vlastnosti.

 

EXTRAKT Z MOŘSKÝCH ŘAS

Extrakt přírodního původu, je bohatým zdrojem mikroprvků, zejména jódu a aminokyselin, bílkovin, vitamínů ze skupiny B a vitamínů C a E. Vykazuje vysokou vstřebatelnost, zlepšuje látkovou výměnu a zajišťuje aktivní redukci tukové tkáně. Zlepšuje prokrvení, zmírňuje podráždění a posiluje obrannou bariéru kůže. Intenzivně hydratuje a navrací pokožce pružnost a pevnost.

 

EXTRAKT Z OKURKOVÉ DUŽINY

Získávaný z plodů Cucumis sativus. Je bohatým zdrojem vyživujících organických sloučenin, minerálních solí a vitamínů. Intenzivně hydratuje, čistí a vyhlazuje pokožku. Zlepšuje její barvu a snižuje viditelnost pigmentových změn. Tonizuje pokožku a zanechává dlouhodobý pocit svěžesti.

 

EXTRAKT Z OPUNCIE MEXICKÉ

Získává se z rostliny Opuntia ficus-indica, která se vyskytuje v Severní a Jižní Americe a jižní Evropě. S ohledem na obsah polysacharidů a slizů vykazuje extrakt silný hydratační účinek a osvěžuje jak pokožku, tak hlubší vrstvy kůže, předchází transepidermální ztrátě vody z pokožky. Chrání kůži před nepříznivými vlivy prostředí, např. UV zářením, je inhibitorem volných radikálů odpovědných za procesy stárnutí kůže. Obsahuje saponiny s jemným čisticím účinkem a organické kyseliny (jablečnou, mléčnou, jantarovou, vinnou), které podporují výživu a regeneraci suché kůže.

 

EXTRAKT Z PAMPELIŠKY LÉKAŘSKÉ

Hlavními složkami extraktu jsou flavonoidy, minerální soli a vitamíny. Zklidňuje podráždění a zarudnutí a zmenšuje pocit pálení. Má pozitivní vliv na funkci sliznic, podporuje jejich obnovu a posiluje obranné mechanismy.

 

EXTRAKT Z PELVETIA CANALICULATA

Extrakt z chaluhy, která pochází z jižní Bretaně, s vysokým obsahem izoflavonů s prokázaným protivráskovým účinkem. Stimuluje procesy obnovy buněk a zvyšuje jejich schopnost absorbovat živiny. Aktivuje syntézu kolagenu a elastinu, čímž působí proti chřadnutí pokožky. Viditelně vyhlazuje vrásky a předchází jejich opětovnému vzniku.

 

EXTRAKT Z PHASELOUS LUNATUS

Získává se ze semen zelené fazole Phaseolus lunatus. Obsahuje bílkovinu, která předchází degradaci kolagenu a elastinu. Ve spojení s rutinem (čili vitamínem P4) působí proti aktivovaným zánětlivým buňkám (mastocyty, makrofágy), odpovědným za poškození pojivové tkáně, a předchází vzniku otoků. Aktivní komplex těchto dvou látek účinně předchází tvorbě strií a zmenšuje již existující.

 

EXTRAKT Z PLODŮ STROMU TARA

Obsahuje trojrozměrnou, koloidní matrici s vysokým obsahem oligosacharidů, díky tomu vykazuje vysokou účinnost dlouhodobé hydratace pokožky. Vytváří přírodní film posilující hydro-lipidovou bariéru. Předchází transepidermální ztrátě vody z pokožky.

 

EXTRAKT Z PŠENIČNÝCH KLÍČKŮ

Získává se klíčků pšenice Triticum vulgare. Je bohatým zdrojem vitamínu E, esenciálních nenasycených mastných kyselin aminokyselin. Vyživuje a regeneruje vlasy. Vyhlazuje povrch vlasů a předchází nadměrné ztrátě vody. Dodává vlasům lesk, měkkost a pružnost.

 

EXTRAKT Z ROZMARÝNU LÉKAŘSKÉHO

Získává se z keře Rosmarinus officinalis. Je bohatým zdrojem polyfenolů, tříslovin, flavonoidů a kyseliny rozmarýnové. Podporuje krevní oběh a předchází nerovnoměrnému rozmístění tukové tkáně. Chrání pojivovou tkáň proti negativnímu vlivu volných radikálů. Předchází chřadnutí pokožky a výrazně posiluje její strukturu.

 

EXTRAKT Z TYMIÁNU

Získává se tymiánu obecného, který obsahuje éterické oleje, flavonoidy a organické kyseliny. Má silné antibakteriální a čisticí vlastnosti. Omezuje vznik černých teček a zánětlivých pupínků. Účinně předchází vzniku zánětlivých stavů.

 

EXTRAKT Z VILÍNU

Získává se listů keře Hamamelis virginiana. Je bohatým zdrojem tříslovin, saponinů, flavonoidů a éterických olejů. Má stahující a protizánětlivý účinek. Podporuje obnovu pokožky a posiluje obranné mechanismy kůže.

 

EXTRAKT Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ

Obsahuje přírodní barvivo – juglon, který dodává pokožce jemný a trvalý odstín mořského opálení bez vystavení pokožky škodlivému účinku slunečního záření.

 

EXTRAKT Z VRBOVÉ KŮRY

Obsahuje kyselinu salicylovou, která odlupuje a urychluje obnovu pokožky, má antibakteriální účinek, proto se používá v přípravcích na mastnou a problematickou pleť a v šamponech proti lupům.

 

EXTRAKT ZE ŠALVĚJE LÉKAŘSKÉ

Získává se z rostliny Salvia officinalis. Jeho nejdůležitější složkou je éterický olej s charakteristickou vůní. Nejcennější je s ohledem na protizánětlivý účinek jak na kůži, tak na sliznice. Účinně zmírňuje podráždění a předchází jejich opětovnému vzniku.

 

EXTRAKT ZE ZÁZVORU

Získává se z oddenků zázvoru. Obsahuje éterický olej, škrob, cukry a organické kyseliny. Výrazně zlepšuje mikrocirkulaci. Poskytuje postupný pocit zahřátí. Zajišťuje rovnoměrný a dlouhodobý pocit tepla.

 

EYELLIS

Je derivátem hesperidinu – flavonoidu, který účinně neutralizuje volné radikály. Stimuluje mikrocirkulaci, zlepšuje dynamiku tekutin v cévách, zlepšuje lymfodrenáž, snižuje propustnost kapilár a posiluje jejich stěny. S ohledem na takto specifický účinek se využívá jako látka, která účinně eliminuje otoky očí a kruhy pod očima

 

FLAVONOID CHRYSIN

Aktivuje eliminaci bilirubinu prostřednictvím indukce UGT enzymů, které plní funkci vázání bilirubinu.

 

FLUOR

Používá se v podobě snadno rozpustného fluoridu sodného. Preventivně-léčebný přípravek pro péči o dutinu ústní. Předchází rozvoji bakterií tvořících zubní plak. Přispívá ke značné redukci paradentózy. Má také remineralizační účinek, tato vlastnost je nesmírně důležitá s ohledem na stále probíhající proces ztráty minerálů ve sklovině.

 

FORSKOLIN Z KOPŘIVY

Stimuluje spalování lipidů a předchází aglomeraci adipocitů – tukových buněk. Zmenšuje celulitidu, zlepšuje mikroprofilaci kůže a těla.

 

FYTOHORMONY

Izoflavony z květů jetele lučního s aktivitou podobnou hormonům. Stimulují procesy obnovy buněk a zvyšují jejich schopnost absorbovat živiny. Aktivují produkci kolagenu a elastinu, čímž působí proti chřadnutí pokožky. Posilují její strukturu a urychlují procesy regenerace. Viditelně vyhlazují vrásky a předcházejí jejich opětovnému vzniku.

 

FYTOKERATIN

Je hlavní stavební bílkovinou vlasů, pokožky a nehtů. Doplňuje úbytky ve struktuře vlasů, vyhlazuje jejich povrch, posiluje a zvyšuje odolnost proti poškození. Regeneruje zničené konečky vlasů a předchází jejich třepení.

 

GENISTEIN

Působí proti vysušování, ztenčení a degradaci hustoty struktury kůže. Kompenzuje ztrátu kolagenu, fyziologických lipidů a glykosaminoglykanů, kyseliny hyaluronové. Stimuluje procesy obnovy epidermis, působí proti chřadnutí kůže. Viditelně vyhlazuje vrásky a předchází jejich vzniku.

 

GLAUCIN

Získává se z rostliny Glaucium Flaum=Rohatec žlutý, která roste divoce v severní Africe, západní Asii a značné části Evropy. Stimuluje proces lipolýzy a kontroluje metabolismus lipidů. Urychluje látkovou výměnu, redukuje přebytek tukové tkáně a předchází ukládání lipidových látek do podkožní vrstvy. Stimuluje lymfodrenáž, zmírňuje příznaky celulitidy a předchází nerovnoměrnému rozmístění tukové tkáně

 

GLUCAM

Je derivátem glukózy. Vykazuje pozitivní účinek na kůži. S ohledem na vysokou účinnost vázání vody dokonale hydratuje pokožku a udržuje optimální úroveň vlhkosti. Poskytuje dlouhodobý pocit hladké pokožky. Během mytí vytváří na pokožce jemný film, který účinně chrání pokožku proti nepříjemnému pocitu napnutí a stažení pokožky.

 

GLUKONÁT ZINKU

Čistí pokožku, zpomaluje rozvoj mikroorganismů, odblokovává póry, odmašťuje a zmatňuje pokožku a předchází podráždění.

 

GLYCERIN

Látka s hydratačním účinkem, která chrání kůži proti nadměrné ztrátě vody.

 

HAYLOXYL

Komplex látek, které účinně zmenšují tmavé kruhy pod očima. Obsahuje flavonoid chrysin a peptidy. Způsobuje eliminaci produktů rozpadu hemoglobinu: iontů železa a bilirubinu, jejich nahromadění je hlavní příčinou tvorby tmavých kruhů pod očima. Zvyšuje pevnost a pružnost pokožky kolem očí, posiluje strukturu udržující síť kapilár. Rozjasňuje barevné změny a sjednocuje barvu pleti.

 

HEDVÁBNÉ PROTEINY

Hydrolyzát získávaný cestou kontrolované enzymatické hydrolýzy. Aktivně hydratuje pokožku a vlasy. Má regenerační účinek. Navrací vlasům měkkost, pružnost a lesk. Výrazně vyživuje a posiluje kůži. Chrání proti negativnímu vlivu vnějších faktorů.

 

HELIOGENOL

Aktivní extrakt ze semen slunečnice Helianthus annuus s dokonalými ochrannými vlastnostmi. Předchází ztrátě barvy barvených vlasů a výrazně prodlužuje její stálost. Chrání proti škodlivému účinku UV záření. Aktivně posiluje, obnovuje narušenou strukturu vlasů a zvyšuje jejich odolnost proti poškození.

 

HESPERIDIN

Chemická látka, která spadá do skupiny bioflavonoidů. Vykazuje antioxidační účinek, zvyšuje aktivitu vitamínu C a udržuje optimální strukturu kolagenu.

 

HNĚDÝ JÍL

Zmírňuje zánětlivé stavy, má regenerační a antibakteriální vlastnosti.

 

HROZNOVÝ OLEJ

Zdroj esenciálních mastných kyselin. Vyživuje, dokonale promašťuje a změkčuje pokožku.

 

HYDROFILNÍ EXTRAKT Z LISTŮ STROMU MANUKA

Vychází z přírodní medicíny, kde se používá jako léčebný komplex na rány a podráždění pokožky. Má antibakteriální vlastnosti s širokým spektrem účinku. Má všestranné využití při problémech pokožky bakteriálního nebo plísňového původu. Zmenšuje infekce a zmírňuje podráždění pokožky obličeje a těla. Hloubkově čistí pokožku, je efektivní při boji proti bateriím způsobujícím akné. Zajišťuje pokožce správnou a účinnou hygienu.

 

HYDRO-RETINOL

Modrá řasa z jezera Klamath ve státě Oregon, obsahuje velké množství proti vráskové složky – retinolu. Obsahuje proteiny, aminokyseliny, vitamíny ze skupiny B, C a E a komplexy minerálů. Účinně vyživuje a vyhlazuje pokožku, zmenšuje hloubku vrásek a předchází jejich vzniku. Navrací kůži pevnost a pružnost.

 

HYDROXYPROLIN

Je aminokyselina používaná při prevenci a redukci strií. Je prekursorem syntézy kolagenu III. Předchází vzniku vrásek a účinně redukuje stávající vrásky. Stimulací procesu lipolýzy podporuje eliminaci toxinů. Mírně rozjasňuje pleť..

 

INHIBITOR TYROZINÁZY

Aktivní bělidlo. Předchází nadměrnému shromažďování tmavého barviva v pokožce. Účinně zesvětluje zabarvení pokožky, koriguje pigmentové skvrny a sjednocuje barvu pleti. Navíc chrání proti škodlivému účinku UV záření.

 

INULÍN

Polysacharid spadající do chemických sloučenin zvaných cukry. Inulin používaný ve výrobcích Ziaja je získáván z kořene čekanky nebo z jablečných slupek. Řadí se mezi probiotika, odtud se bere její účinek na střevní mikroflóru. Inulin má vynikající ochranné vlastnosti. Účinně předchází vzniku podráždění. Je to plně přírodní surovina, biologicky odbouratelná. V mycích přípravcích zlepšuje viskozitu a tvorbu pěny.

 

ISOTRETINOIN

Aktivní látka ze skupiny retinoidů, která upravuje růst a diferenciaci pokožky. Předchází procesu tvorby černých teček a usnadňuje odstraňování již vzniklých.

 

JASMÍNOVÉ MÁSLO

Získává se z oleje Jasminum officinale. Obsahuje polynenasycené mastné kyseliny, hlavně linolovou a linolenovou. Má vysokou výživovou hodnotu a přírodní regenerační schopnosti, které zajišťují ideální kondici pleti. Jasmínové máslo reguluje funkci kožní bariéry, zlepšuje pružnost, výrazně vyhlazuje, dokonale hydratuje a rozjasňuje pokožku, v efektu tedy působí proti stárnutí.

 

JÍLOVÉ SOLI

Látky snižující nadměrné pocení a předcházející vzniku nepříjemného zápachu potu

 

JOJOBOVÝ OLEJ

Tekutý vosk se získává ze semen rostliny Simmondsia chinensis, věčně zeleného keře střední Ameriky. Obsahuje estery dlouho řetězcových mastných kyselin a alkoholů, značné množství tokoferolů (vitamínu E) a skvalen. Vyživuje pokožku hlavy, pokrývá vlasy jemným ochranným filmem a dodává jim měkkost a pružnost. Dokonale se vstřebává do pokožky, posiluje strukturu mezibuněčného tmelu rohové vrstvy kůže a předchází tak vysoušení pokožky

 

KAKAOVÉ MÁSLO

Surovina izolovaná z kakaových bobů stromu Theobroma cacao. Obsahuje purinové alkaloidy, hlavně teobromin a olej (přibližně 60 % nasycených mastných kyselin), třísloviny a minerální soli (zejména hořčík). Vykazuje vysokou biologickou kompatibilitu s pokožkou. Urychluje proces opalování, skvěle zlepšuje barevný tón pleti. Má účinné ochranné vlastnosti proti UVB záření. Předchází nadměrnému vysušování pokožky.

 

KAMÉLIOVÝ OLEJ

Lehký olej, lisovaný za studena ze semen kamélie japonské, která pochází z ostrova Jeju. Obsahuje vysoké množství kyseliny olejové (omega-9), díky tomu se rychle vstřebává a nezanechává na kůži pocit mastné vrstvy. Je bohatým zdrojem složek s antioxidační aktivitou, zajišťujících ochranu proti předčasnému stárnutí kůže. Zmírňuje podráždění a má silný hydratační a regenerační účinek na kůži a vlasy

 

KAOLÍNOVO-ZINKOVÁ DERMOBÁZE

Absorbuje přebytek kožního mazu, zužuje póry a vyhlazuje svrchní vrstvu pokožky. Redukuje černé tečky, zklidňuje zarudnutí a aknózní změny.

 

KAPSAICIN

Výrazně zlepšuje mikrocirkulaci a posiluje buněčný metabolismus. Poskytuje jemný pocit tepla a postupný efekt zahřátí.

 

KAŠMÍROVÉ PROTEINY

Kašmír je synonymem luxusu a komfortu. Skládá se hlavně z keratinové bílkoviny. Je získáván enzymatickou hydrolýzou. S ohledem na vysokou molekulovou hmotnost a aminokyselinové složení kašmírové proteiny dokonale vyhlazují pokožku a vlasy, vytvářejí ochrannou vrstvu, díky tomu udržují přirozenou hydro-lipidovou rovnováhu.

 

KOENZYM A

Zmenšuje nadbytek tukové tkáně a má pozitivní vliv na zeštíhlující procesy. Urychluje látkovou výměnu, aktivuje proces spalování volných mastných kyselin a předchází ukládání lipidových látek do podkožní vrstvy.

 

KOENZYM Q10

Zvaný „elixír mládí“. Je přírodní látka, která stimuluje biologické funkce kůže, a katalyzátor životně důležitých procesů, ke kterým dochází v buňkách. Hraje velmi důležitou roli v procesu okysličování buněk a dodává jim energii nezbytnou k regeneraci.

 

KOFEIN

Kontrolou metabolismu lipidů redukuje přebytek tukové tkáně a vykazuje zeštíhlující účinek. Zlepšuje mikrocirkulaci a zvyšuje průtok krve v cévách. Urychluje vylučování škodlivých produktů látkové výměny z organismu a výrazně posiluje funkci pojivové tkáně.

 

KOLAGENOVÉ PEPTIDY

Díky nárůstu syntézy kolagenu a ochraně vláken elastinu zajišťují strukturální stabilitu kůže.

 

KOLOIDNÍ KŘEMÍK

Brusivo používané v zubních pastách, má mycí a čisticí vlastnosti. Vykazuje vysokou kompatibilitu s jinými složkami zubních past, zejména s fluoridem sodným.

 

KOMPLEX AHA 25% A 35%

Aktivními složkami komplexu jsou α- hydroxykyseliny: mléčná, citronová, glykolová, jablečná a hroznová, získané z citronu, brusinek, vinné révy, jablek a cukrové třtiny. Uvolňuje korneocytovou vrstvu pokožky a odlupuje mrtvé buňky z pokožky. Aktivně hydratuje a rozjasňuje pokožku. Usnadňuje pronikání aktivních látek do hlubších vrstev pokožky.

 

KOMPLEX MLÉČNÝCH PROTEINŮ

Obsahuje vitamín B6 a H (biotin) a aminokyseliny: methionin, cystein a kyselinu glutamovou. Normalizuje činnost mazových žláz, výrazně zmenšuje nadměrné maštění pleti. Předchází vzniku podráždění vyvolaného nadměrným shromažďováním kožního mazu na povrchu pokožky. Reguluje proces keratinizace pokožky a chrání před nadměrnou ztrátou vody.

 

KOMPLEX SLOŽEK KOZÍHO MLÉKA

Tvoří regenerační komplex složek kozího mléka, které je bohaté na proteiny, organické kyseliny, lipidy, sacharidy a vitamíny A a D. Stimuluje syntézu kolagenu a elastinu a aktivuje tak obnovu pokožky. Zvyšuje její pružnost, předchází chřadnutí, vyhlazuje vrásky a zpomaluje procesy stárnutí pleti. Chrání před škodlivým vlivem volných radikálů. Vyživuje a dokonale hydratuje kůži.

 

KUKUŘIČNÝ SIRUP

Je hydrogenovaný hydrolyzát kukuřičného škrobu s vysokým obsahem sacharidů s multifunkčním potenciálem péče o pokožku hlavy a těla. Je to bezbarvá, čirá, lepkavá a sladká látka. Jeho hlavní aktivitou je ochranný účinek a protisvědivé vlastnosti. Díky němu je kůže méně náchylná k zánětlivým reakcím. Předchází vzniku podráždění kůže hlavy a zmírňuje stávající. Zlepšuje kondici vlasů, hladkost, usnadňuje rozčesávání a dodává vlasům lesk. Udržuje správnou hydrataci, zlepšuje pružnost elasticitu pokožky. Je určen pro péči o velmi citlivou pokožku.

 

KYSELINA ANÝZOVÁ

Přírodní konzervant získávaný ze zrn anýzu. Vykazuje vysokou mikrobiologickou účinnost a snižuje riziko rozvoje plísňové infekce.

 

KYSELINA ASKORBOVÁ

Vyznačuje se okamžitým okyselujícím účinkem. Podávaná v biologicky dostupné formě se v kůži rozpadá a uvolňuje čistý vitamín C, který snižuje pH pochvy. Obnova kyselého prostředí posiluje přirozenou fyziologickou mikroflóru, předchází tedy bakteriálním infekcím.

 

KYSELINA HYALURONOVÁ

Je přírodní složkou mukopolysacharidů, které jsou součástí škáry. Vytváří přírodní film posilující hydro-lipidovou bariéru pokožky. Aktivně hydratuje a předchází transepidermální ztrátě vody z pokožky.

 

KYSELINA JABLEČNÁ

V nízkých koncentracích do 5 % má hydratační účinek a rozjasňuje pigmentové skvrny, avšak ve vyšších koncentracích působí jako změkčující a peelingová složka.

 

KYSELINA LAKTOBIONOVÁ

Je kyselinou nové generace, která se přirozeně získává z laktózy. Nemá dráždivé vlastnosti, lze ji používat k péči o citlivá místa a dokonce o kůži s chorobnými změnami. Snoubí v sobě hydratační a regenerační účinek. Podporuje proces obnovy pokožky a posiluje funkci obranné bariéry.

 

KYSELINA MANDLOVÁ

Je kyselina ze skupiny AHA (alfa-hydroxykyseliny), která odstraňuje povrchové vrstvy zrohovatělých buněk. Má hydratační, regenerační, vyhlazovací a normalizační účinek.

 

KYSELINA MLÉČNÁ

Hydratuje pokožku, chrání přirozenou bakteriální mikroflóru.

 

KYSELINA OLEANOLOVÁ

Zpomaluje aktivitu reduktázy, díky tomu se snižuje hladina dihydrotestosteronu DHT, který stimuluje mazové žlázy k vylučování mazu. V důsledku získáváme kontrolovanou produkci kožního mazu, redukci mazotoku a výrazné zlepšení vzhledu mastné, smíšené a problematické pleti.

 

KYSELINA SALICYLOVÁ

Látka získávaná metodou nanotechnologie. Vykazuje vysokou biologickou dostupnost a biologickou aktivitu. Uvolňuje korneocytovou vrstvu pokožky, odlupuje a odstraňuje mrtvé buňky z pokožky. Má také protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti. Účinně zmírňuje podráždění a makulopapulární změny. Vykazuje schopnost proniknout přes vrstvu kožního mazu, čistí a otevírá ucpané póry. Předchází vzniku pupínků a pomáhá zbavit pokožku černých teček.

 

KYSELINA URSOLOVÁ

Látka získávaná metodou nanotechnologie. Vykazuje vysokou biologickou dostupnost a biologickou aktivitu. Předchází trojrozměrné degradaci sítě bílkovinných vláken a udržuje tkáňovou strukturu na úrovni mladé pokožky. Zpomaluje procesy stárnutí, redukuje hloubku vrásek a výrazně vyhlazuje pokožku.

 

KYSELINA USNOVÁ

Je organickou chemickou sloučeninou. Má antibakteriální, protivirový, protiplísňový účinek, má také protizánětlivé vlastnosti.

 

KYSELINA VINNÁ

Má vynikající čisticí vlastnosti, likviduje a zesvětluje drobné barevné změny na kůži.

 

LAKTÁT SODNÝ

Je složka přirozeného hydratačního faktoru (NMF). Váže a zadržuje vodu v epidermis a chrání ji před nadměrnou ztrátou vody. Působí keratoplasticky-změkčuje zrohovatělou epidermis. Díky svým antibakteriálním vlastnostem pomáhá redukovat akné.

 

LANOLÍN

Vyčištěný emulgátor přírodního původu, chemickým složením podobný přírodnímu sekretu mazových žláz; kožního mazu. Dokonale změkčuje, promašťuje a chrání. Je schopen absorbovat vodu v množství rovném 50 % vlastní hmotnosti. Dokonale se vstřebává do pokožky, doplňuje její lipidovou bariéru a zpomaluje dehydrataci, díky tomu ji změkčuje a hydratuje. Zvyšuje hladkost a snižuje drsnost pokožky. Používá se jako čisticí, vyhlazující, promašťující prostředek, který navíc dodává kůži pružnost.

 

LIPEXEL (AKTIVÁTOR LIPIDOVÉ OBNOVY)

Je olej ze semen dýňovité rostliny Luffa cylindrica. Má složení podobné lipidům, které se přirozeně nacházejí v pokožce. Obsahuje kyselinu linolovou a gama-linolenovou. Doplňuje a regeneruje poškozené lipidy pokožky. Vytváří na povrchu pokožky jemný ochranný film. Účinně chrání proti škodlivým vlivům vnějších faktorů. Předchází transepidermální ztrátě vody z pokožky. Dodává kůži hladkost, pevnost a pružnost.

 

LIPIDOVÝ KONCENTRÁT

Vyvážená, synergická směs ceramidů 1, 3, 6 cholesterolu, mastných kyselin. Obnovuje strukturu kožních lipidů. Účinně zdokonaluje bariérové funkce. Výrazně zlepšuje parametry hydratace a obnovy pokožky. Víceúčelová přírodní látka s vysokým regeneračním potenciálem.

 

LIPIDY Z KOKOSOVÉHO OŘECHU

Podobají se látkám obsaženým v pokožce, zajišťují vysokou efektivitu ochrany lipidové vrstvy pokožky. Zdroj esenciálních mastných kyselin, bohatých na kyseliny omega 3 a omega 6, nezbytných pro správnou výživu a hydrataci pokožky.

 

LISTY ZELENÉ OLIVY

Obsahují oleuropein – přírodní antioxidant a zklidňující látka. Osvěžuje a posiluje kůži a chrání proti transepidermální ztrátě vody.

 

L-KARNITIN

Hraje klíčovou roli v redukci přebytečné tukové tkáně a poskytuje viditelné zeštíhlující efekty. Snižuje hladinu glukózy v buňkách a předchází hromadění mastných látek. Urychluje látkovou výměnu a umožňuje využití tuku pro energetické potřeby. Účinně posiluje a zlepšuje strukturu pokožky.

 

LUFFA CYLINDRICA

Lipexel – je olej ze semen dýňovité rostliny Luffa cylindrica. Má složení podobné lipidům, které se přirozeně nacházejí v pokožce. Obsahuje kyselinu linolovou a gama-linolenovou. Doplňuje a regeneruje poškozené lipidy pokožky. Vytváří na povrchu pokožky jemný ochranný film. Účinně chrání proti škodlivým vlivům vnějších faktorů. Předchází transepidermální ztrátě vody z pokožky. Dodává kůži hladkost, pevnost a pružnost.

 

MAKADAMOVÝ OLEJ

Olej z makadamových ořechů obsahuje až 22 % palmitoolejové kyseliny C16:1, je to druhá nejdůležitější mastná kyselina po kyselině palmitové, která se nachází v lipidech pokožky. Podobnost chemické struktury a vysoký obsah mononenasycených mastných kyselin zajišťuje bio kompatibilitu s pokožkou a dokonalé vyživující, změkčující a hydratační vlastnosti. Makadamový olej má vysokou odolnost proti žluknutí, tzv. oxidační stabilitu. Používá se v emulzích určených pro všechny typy pleti, zejména suché, atopické, citlivé. Je také bezpečný a účinný při péči o dětskou pokožku.

 

MANUKOVÝ MED

Zmírňuje podráždění aknózní pleti a účinně čistí pokožku.

 

MÁSLO CUPUACU

Vyrábí se ze semen amazonského stromu Theobroma grandiflorum s chutnými plody a krásnými fialovými květy. Má světlou barvu a příjemnou ořechovou vůni. Vyznačuje se vysokou odolností proti žluknutí. Taje při tělesné teplotě a snadno se roztírá po pokožce. Kromě vysokého obsahu dlouho řetězcových nasycených i nenasycených mastných kyselin je bohatým zdrojem fytosterolů, které působí na buněčné úrovni prostřednictvím regulace aktivity lipidů v povrchových vrstvách kůže. Vykazuje výjimečné vyživující a regenerační vlastnosti. Intenzivně hydratuje pokožku a obsahuje přírodní filtr proti UV záření. Změkčuje, obnovuje optimální pružnost, zejména suché a zničené kůže.

 

MÁSLO ILLIPE

Pochází ze stromu Shorea stenoptera rostoucího na ostrově Borneo. Jejím přirozeným prostředím jsou břehy řek a mokřady. Snadno se vstřebává do pokožky a v krátké době poskytuje viditelný účinek. Je zdrojem mastných kyselin, které představují hydratační a zvláčňující účinky. Chrání před dehydratací tím, že na pokožce vytváří jemný hydrolipidový film.

 

MÁSLO KARITÉ

Neboli bambucké máslo, získávané z plodů máslovníku Butyrospermum Parkii. Obsahuje velké množství tokoferolů (vitamín E), triglyceridů, sterolů a mastných kyselin: palmitovou, stearovou, olejovou a linolovou. Dokonale vyživuje a hydratuje pokožku. Regeneruje a chrání proti poškození mezibuněčný tmel rohové vrstvy pokožky. Obsahuje triterpenové alkoholy, které jsou přírodním UV filtrem, neboť mají schopnost absorbovat sluneční záření.

 

MÁSLO TUCUMA

Získává se z plodů palmy Astrocaryum vulgare, která se pěstuje v amazonském pralesním pásmu. Je plné esenciálních mastných kyselin a vitaminu A, E. Představuje významnou péči o drsnou pokožku. Zjemňuje, hydratuje, vyhlazuje a vyživuje pokožku.

 

MÁSLO UCUUBA

Získává se ze semen stromu Virola surinamensis rostoucího v amazonském pralese. Je skvělým zdrojem esenciálních mastných kyselin a vitamínu A,C. Hlavním účinkem je hydratace a regenerace pokožky. Rychle se vstřebává do pokožky a nezanechává na ní mastnou vrstvu.

 

MATRIKINY – PAL-GHK, PAL-GQPR

Oligopeptidy, které zásadním způsobem inhibují proteolytické enzymy (trypsin, chymotrypsin, leukocytární elastáza) vylučované během tvorby strií. Předcházejí vzniku strií a účinně redukují stávající. Stimulují regeneraci pojivové tkáně, výrazně posilují proteinové a lipidové struktury pokožky. Předcházejí ztrátě pevnosti pokožky a zlepšují její pružnost a napětí.

 

MED TAPIOKA

Efektivně vyhlazuje pokožku, redukuje drsnost kůže a zmírňuje podráždění.

 

MED Z PAMPELIŠKY LÉKAŘSKÉ

Účinně vyživuje a změkčuje pokožku, posiluje ochranný plášť kůže a zmírňuje a zklidňuje podráždění..

 

MENTOL

Přírodní osvěžující látka z máty peprné.

 

MIKRO-KOLAGEN

Fragment částice mikro bílkoviny, složený z pěti aminokyselin, které se vyskytují v kolagenu kůže. Diagnostikuje poškození na buněčné úrovni a signalizuje zahájení procesů tkáňové obnovy ve škáře. Stimuluje syntézu kolagenu III a IV, elastinu a polysacharidů (glykosaminoglykanů – kyseliny hyaluronové). Výrazně posiluje proteinové a lipidové struktury pokožky. Zpomaluje proces stárnutí a účinně redukuje hluboké a povrchové vrásky. Předchází ztrátě pevnosti pokožky, zlepšuje její pružnost a napětí.

 

MIKROKRYSTALICKÝ VOSK

Vytváří na kůži ochrannou vrstvu. Vyživuje a změkčuje pokožku.

 

MINERÁLNÍ VODA ZE SOPOTSKÉHO VŘÍDLA

Vyvěrá samovolně z hloubky 800 m z Pramene sv. Vojtěcha v Sopotech. Má unikátní léčebné vlastnosti, které se využívají při hydroterapii, kosmetologii a přírodní medicíně. Sopotská minerální voda mineralizuje organismus přes kůži. Má vliv na efektivní hydrataci a pružnost, dokonale změkčuje pokožku a účinně zlepšuje kondici kůže.

 

MLÉČNAN SODNÝ

Sodná sůl kyseliny mléčné. Přirozeně se vyskytuje v kůži jako NMF (přírodní hydratační faktor). Vykazuje silný hydratační účinek. Váže a zadržuje vodu v pokožce a chrání před její nadměrnou ztrátou. Má keratoplastický účinek – změkčuje zrohovatělou pokožku. Díky antibakteriálnímu účinku podporuje redukci akné.

 

MLÉČNAN SODNÝ

Sodná sůl kyseliny mléčné. Přirozeně se vyskytuje v kůži jako NMF (přírodní hydratační faktor). Vykazuje silný hydratační účinek. Váže a zadržuje vodu v pokožce a chrání před její nadměrnou ztrátou. Má keratoplastický účinek – změkčuje zrohovatělou pokožku. Díky antibakteriálnímu účinku podporuje redukci akné.

 

MULTIROZJASŇUJÍCÍ KOMPLEX

Velmi drobný pigment zlatavého odstínu. Má schopnost rozptylovat světlo. Dokonale koriguje defekty kůže. Rozjasňuje pokožku a dodává jí výjimečný lesk. Zajišťuje dlouhodobý zářivý efekt.

 

NORMASEB (NORMALIZAČNÍ KOMPLEX)

Vybraný komplex mléčných proteinů s vysokým obsahem vitamínu B6 a H (biotin) a aminokyselin: methionin, cystein a kyselina glutamová. Udržuje hydro-lipidovou rovnováhu pokožky. Reguluje aktivitu mazových žláz a uzpůsobuje jejich práci potřebám různých partií kůže. Snižuje množství vylučovaných lipidových látek v mastných partiích pokožky a zvyšuje v suchých. Reguluje proces odlupování pokožky a předchází tím jejímu nadměrnému rohovatění. Posiluje obranný plášť kůže a předchází nadměrné ztrátě vody.

 

OCTAN HLINITÝ

Aktivní látka se stahujícím a protiedémovým účinkem.

 

OCTOPIROX

Je komplex organických solí s aktivním protiplísňovým účinkem. Eliminuje patologickou mikroflóru způsobující tvorbu lupů. Působí na příčinu vzniku lupů prostřednictvím zpomalení rozvoje Pityrosporum ovale. Normalizuje a obnovuje rovnováhu procesu keratinizace pokožky. Účinně předchází častému vzniku lupů.

 

OLEJ CANOLA

Neboli řepkový olej pocházející ze semen rostliny Brassica napus nebo Brassica campestris. S ohledem na vysoký obsah tokoferolů (vitamínu E) a fytosterolů má silné zklidňující a protizánětlivé vlastnosti. Používaný jako emolient snižuje oxidační buněčný stres, způsobený UV zářením a znečištěním prostředí. Chrání bílkoviny a polynenasycené mastné kyseliny buněčných membrán proti oxidaci. Neutralizuje volné radikály, které jsou odpovědné za stárnutí kůže. Předchází transepidermální ztrátě vody z pokožky, trvale hydratuje pokožku a hlubší vrstvy kůže.

 

OLEJ Z BRAZILSKÝCH OŘECHŮ

Pochází ze severní Brazílie. V plodech brazilských ořechů je až 67 % oleje. Je lisován „za studena“. Jeho účinek na pokožku je spojen s vysokou ochrannou aktivitou a výživou. Zpomaluje odpařování vody z pokožky, dokonale ji změkčuje a hydratuje. Skvěle se osvědčuje při péči o vlasy. Olej z brazilských ořechů, používaný v našich přípravcích, je standardizovaný na selen, což zvyšuje posilující a změkčující účinek na kůži a vlasy. Je to látka s aktivním regeneračním účinkem, stabilní a bezpečná.

 

OLEJ Z CITRONOVÉ TRÁVY

Získává se z citronové trávy jižní Asie a severní Afriky. Dokonale osvěžuje a poskytuje příjemný pocit svěžesti.

 

OLEJ Z ČERNÉHO PEPŘE

Získává se z plodů pepře, obsahuje vysoké množství tříslovin. Zlepšuje mikrocirkulaci a usnadňuje odstranění toxinů z organismu. Výrazně posiluje funkci pojivové tkáně.

 

OLEJ Z HROZNOVÝCH JADER

Olej se získává z jader révy vinné Vitis vinifera. Obsahuje 85 % kyseliny linolové a 10 % kyseliny olejové. Je bohatým zdrojem flavonoidů a polyfenolů. Aktivně hydratuje kůži a účinně předchází nadměrné ztrátě vody. Má zklidňující účinek a chrání pokožku. Vyhlazuje, zpevňuje pokožku a dělá ji pružnější. Snižuje sklony ke vzniku podráždění.

 

OLEJ Z LISTŮ PETRŽELE

Olej se získává z listů petržele Carum petroselinum. Obsahuje éterický olej a je bohatým zdrojem flavonoidů. Účinně zmírňuje zánětlivé stavy a předchází vzniku otoků. Zlepšuje průtok krve v kožních cévách kolem očí. Poskytuje příjemný pocit uvolnění.

 

OLEJ Z PŠENIČNÝCH KLÍČKŮ

Olej získávaný z klíčků pšenice seté Triticum vulgare, která pochází z jihozápadní a střední Asie. Je bohatým zdrojem nenasycených mastných kyselin (44 % kyseliny linolové, 10 % kyseliny linolenové, kyselina olejová, palmitová a stearová). Obsahuje vitamíny A, D a značné množství vitamínu E.

 

OLEJ Z ROZMARÝNU

Má zklidňující účinek, předchází vypadávání a stimuluje vlasy k růstu.

 

OLEUROPEIN

Látka s antibakteriální aktivitou.

 

OLIGOPEPTIDY

Diagnostikuje poškození na buněčné úrovni a signalizuje zahájení procesů tkáňové obnovy ve škáře. Stimuluje syntézu kolagenu III a IV, elastinu a polysacharidů (glykosaminoglykanů a kyseliny hyaluronové). Výrazně posiluje proteinové a lipidové struktury pokožky. Zpomaluje proces stárnutí a účinně redukuje hluboké a povrchové vrásky. Předchází ztrátě pevnosti pokožky, zlepšuje její pružnost a napětí.

 

OLIGOSACHARIDY Z BÍLÉ LUPINY

Dokonale vyživují, intenzivně hydratují pokožku a hlubší vrstvy kůže. Chrání před škodlivým účinkem UV záření a jiných chemických látek. Podporují syntézu strukturálních proteinů a lipidů pokožky.

 

OLIVOVÝ OLEJ

Je mimořádně bohatý na vitamín E a esenciální nenasycené mastné kyseliny. Jemně vyživuje pleť a předchází nadměrné ztrátě vody. Změkčuje pokožku a dělá ji pružnější. Posiluje přirozenou vodní a lipidovou vrstvu a vytváří na pokožce jemný ochranný film proti negativním vlivům vnějších faktorů

 

PALMOVÝ OLEJ

Olej získávaný z palmy olejné, je zdrojem kyseliny laurové, olejové, myristové a stearové. Ideálně hydratuje a chrání vysušenou pokožku. Vyhlazuje drobné vrásky.

 

PAPAIN

Enzym získávaný z plodů papáji. Je bioaktivní látka s keratollytickým účinkem. Změkčuje rohovou vrstvu pokožky a usnadňuje odlupování mrtvých buněk pokožky. Vykazuje intenzivní hydratační a vyhlazující účinek. Usnadňuje pronikání aktivních látek do hlubších vrstev pokožky. Obnovuje zdravou a přirozenou barvu.

 

PARAFÍN

Je bezbarvá a olejová směs. Změkčuje a vyhlazuje kůži, na jejím povrchu vytváří ochrannou vrstvu, která ji chrání před škodlivými vnějšími faktory.

 

PHYTOCOMPLEX ANTI-CELLULITE

Složený z chaluhy, břečťanu, hořkého pomeranče a rozmarýnu. Zvyšuje pružnost a pevnost kůže. Zmírňuje příznaky celulitidy a předchází nerovnoměrnému rozmístění tukové tkáně.

 

PHYTOTAL

Speciálně vybraná směs výtažků z kaštanu koňského Aesculus hippocastanum, lípy malolisté Tilia cordata a cypřiše stálezeleného Cupressus sempervirens, který pochází z východní části Středomoří. Je vhodný pro péči o všechny typy pleti se snadno se rozšiřujícími a praskajícími cévkami. Základní aktivní složkou těchto výtažků jsou flavonoidy (zejména escin a eskulin). Obsahují také saponiny, třísloviny, cukry, steroly a minerální látky. Phytotal zvyšuje odolnost krevních cév proti praskání, snižuje jejich křehkost a obnovuje pružnost. Zlepšuje krevní oběh v kožních cévách a předchází vzniku „pavučinek“. Má zklidňující účinek na podrážděnou pokožku a posiluje její obranný systém. Předchází vzniku otoků.

 

PIROKTON OLAMIN

Je komplex organických solí s aktivním protiplísňovým účinkem. Eliminuje patologickou mikroflóru způsobující tvorbu lupů. Působí na příčinu vzniku lupů prostřednictvím zpomalení rozvoje Pityrosporum ovale. Normalizuje a obnovuje rovnováhu procesu keratinizace pokožky. Účinně předchází častému vzniku lupů.

 

POLYSACHARIDY

Zajišťují kůži dlouhodobou hydrataci. Vykazují vysokou biologickou dostupnost. Vytvářejí přírodní film posilující hydro-lipidovou bariéru a předcházejí transepidermální ztrátě vody z pokožky.

 

POMERANČOVÉ MÁSLO

Získávané z pomerančové kůry, má přírodní pomerančovou barvu a vůni. Vyznačuje se vysokým obsahem bioflavonoidů. Vykazuje vyhlazující a zpevňující účinky. Zmírňuje podráždění a neutralizuje volné radikály, odpovědné za stárnutí kůže.

 

PROPYLENGLYKOL

Látka s hydratační a změkčovacím účinkem na kůži.

 

PROTEINOVO-ZINKOVÝ KOMPLEX

Snoubí antibakteriální vlastnosti zinku a zklidňující protein. Normalizuje činnost mazových žláz, výrazně zmenšuje nadměrné maštění pleti. Předchází vzniku podráždění vyvolaného nadměrným shromažďováním kožního mazu na povrchu pokožky. Reguluje proces keratinizace pokožky a chrání před nadměrnou ztrátou vody. Protein-zinkový komplex je vysoce biologicky dostupný. Omezuje také rozvoj bakterií Propionibacterium acnes, Staphylococcus aureus a Staphylococcus epidermidis, odpovědných za vznik zánětlivých aknózních pupínků u osob s mastnou pletí, a zmírňuje sklony ke vzniku hnisavých změn.

 

PROTEINOVO LONG-LIFTING

Neboli proteiny ze sladkých mandlí – jsou jednoduché bílkoviny získávané ze semen sladkých mandlí Prunus amygdalus dulcis. Vykazují velkou afinitu s fibrinem a keratinem. Zajišťují schopnost tvorby ochranné bariéry na pokožce. Zlepšením napětí pokožky zvýrazňují liftingové efekty. Předcházejí ztrátě pevnosti pokožky, posilují její strukturu a urychlují procesy regenerace. Aktivně hydratují pleť a chrání před transepidermální ztrátou vody z pokožky.

 

PŘÍRODNÍ EMULGÁTOR

Emulgátor založený na bázi fosfolipidů, tvoří emulzi s lamelární strukturou, následující stavbu pokožky (rohové vrstvy). Fosfolipidy se organizují do tzv. lipidových dvou vrstev – podobně jako v pokožce. Taková struktura je ideálně bio kompatibilní s pokožkou. Vytváří na povrchu kůže jemný film, který účinně předchází TEWL – transepidermální ztrátě vody. Je ideálním nosičem aktivních látek, postupně uvolňovaných v hlubších vrstvách kůže.

 

REDUKTOR RŮSTU CHLOUPKŮ

Extrakt z dlouhověkého stromu Larrea tridentata (Larea trojzubá). Surovina obsahuje kyselinu nordihydroguajaretovou s protiproliferačními a protizánětlivými vlastnostmi. Snižuje tempo množení keratinocytů, díky tomu zpomaluje odrůstání chloupků a redukuje jejich hustotu. Aktivní látka je uzavřena v liposomech, díky tomu zvyšuje absorpci aktivní látky ve vlasových váčcích.

 

RETINOL

Nejaktivnější forma vitamínu A. Urychluje cyklus obnovy pokožky a posiluje její obranné funkce. Zesvětluje barevné změny, likviduje sluneční skvrny a dodává pokožce hezkou, jednotnou barvu. Jako jedna z nejúčinnějších látek působících proti stárnutí kůže účinně likviduje vrásky, navrací pokožce pevnost a pružnost.

 

RICINOVÝ OLEJ

Olej získávaný z dozrálých semen skočce obecného Ricinus communis pocházejícího z Afriky. Hlavní složkou je glycerid kyseliny ricinové (80 %), obsahuje také glyceridy kyselin olejové, linolové, stearové a palmitové. Má hydratační vlastnosti, posiluje vlasy a dodává jim pružnost, obnovuje zničenou ochrannou vrstvu vlasů a dodává jim lesk.

 

ROZJASŇUJÍCÍ PIGMENTY

Jemný zlatavý odstín. Prostřednictvím schopnosti rozptylování světla dokonale korigují defekty pokožky. Rozjasňují, dodávají pleti lesk, zajišťují zářivý, zdravý vzhled a přirozený efekt make-upu.

 

RŮŽOVÉ MÁSLO

Získává se z oleje Rosa Canina, je bohatým zdrojem polynenasycených mastných kyselin, zejména linolové a linolenové. Má vysoko výživovou hodnotu a přírodní regenerační schopnosti.

 

RŮŽOVÝ JÍL

Spojení bílého a červeného jílu. Má stahující vlastnosti, zklidňuje a uvolňuje pokožku.

 

RÝŽOVÉ PEPTIDY

Stimulují aktivitu fibroblastů k produkci kolagenu a elastinu, přispívají ke zmenšení hloubky vrásek.

 

ŘASA ENTEROMORPHA COMPRESSA

Zelená řasa získávaná ze dna moří mírného a polárního pásu. Obsahuje mnoho stopových prvků – železo, draslík, fosfor a síru; vitamíny ze skupiny B a vitamíny C a E, betakaroten, polysacharidy, aminokyseliny. Výrazně zvyšuje soudržnost a pružnost pokožky, obnovuje a regeneruje aktivitu kolagenu a elastinu, působí proti jejich degradaci. Stimuluje komunikaci mezi pokožkou a škárou. Předchází chřadnutí kůže, udržuje pružnost a pevnost na úrovni mladé pokožky. Vyhlazuje, pomáhá redukovat vrásky a chrání proti fotostárnutí.

 

ŘASA LAMINARIA DIGITA

Obsahuje velké množství draslíku, jódu a minerálních solí. Stimuluje syntézu ATP – přírodního nosiče energie, v důsledku upravuje tři základní funkce kůže: vyživující, ochrannou a hydratační.

 

ŘASA LAMINARIA OCHROLEUCA

Obsahuje fosfatidylcholin, deriváty kyseliny lipoové a vitamíny. Má zklidňující účinek, je aktivním faktorem, který chrání pokožku a škáru. Chrání pokožku před škodlivými účinky UV záření. Posiluje lipidovou bariéru pokožky a regeneruje poškozenou pokožku. Stimulací syntézy kolagenu a glykosaminoglykanů (GAG) posiluje protein-lipidové struktury pokožky a zpomaluje fyziologické stárnutí.

 

ŘASA PELVETIA S AKTIVITOU DHEA

Selektivní extrakt z chaluhy s vysokým obsahem izoflavonů. Aktivně stimuluje věkem zpomalené mechanismy obnovy pokožky. Má prokázané protivráskové účinky.

 

ŘASA PORPHYRA UMBILICALIS

Hnědá řasa, zdroj oligoelementů, proteinu a polysacharidů. Intenzivně hydratuje, hloubkově a trvale váže vodu. Vytváří na pokožce jemný ochranný film a předchází nadměrné dehydrataci.

 

SKVALEN

Skvalen je průhledný, stabilní olej. Dobře se roztírá a mísí s lipidy pokožky, což prokazuje vysokou biologickou snášenlivost. Je cennou olejovou složkou, posiluje ochrannou bariéru pokožky, dokonale zjemňuje a zpevňuje epidermis.

 

ŠEDÝ JÍL

Má čisticí vlastnosti. Obsahuje síru, hořčík, vápník a mangan, je zdrojem mikroprvků: hlavně křemíku (přibližně 45 %), jílu (přibližně 30 %) a železa (přibližně 2,5 %).

 

TERMÁLNÍ VODA

Obohacená o esenci minerálů: manganu, zinku, železa, lithia, draslíku. Remineralizuje a detoxikuje pokožku, působí jako přírodní antioxidant s aktivitou anti-pollution. Hydratuje a revitalizuje kůži, zmenšuje viditelnost rozšířených pórů, zajišťuje zdravý vzhled pokožky.

 

TRIGLYCERIDY

Důležitá složka, která se přirozeně vyskytuje v ochranné vrstvě pokožky, chrání ji proti vlivu vnějšího prostředí a ztrátě vody.

 

TRIGLYCERIDY MASTNÝCH KYSELIN – KAPRYLOVÉ A KAPRINOVÉ

Doplňují nedostatek lipidů v rohové vrstvě. Posilují pokožku a dělají ji pružnější.

 

TRIGLYCERIDY Z KUKUŘIČNÉHO OLEJE

Triglyceridy kyselin: linolové, olejové a palmitové. Zajišťují pokožce intenzivní aktivní péči, zejména vyhlazující a změkčující..

 

TROXERUTIN

Látka rostlinného původu spadající do skupiny bioflavonoidů. Snižuje prostupnost a zlepšuje pružnost drobných cév. Neutralizuje volné radikály, působí protizánětlivě a proti otokům. Zmenšuje sklony krevních destiček k agregaci, zlepšuje mikrocirkulaci a chrání endotel cév proti poškození.

 

TYROSIN

Je stimulátorem melaninu, urychluje proces vzniku opálení a dokonale prohlubuje hnědý odstín kůže.

 

UREA

Intenzivně a trvale váže vodu v pokožce, hloubkově hydratuje a předchází nadměrné ztrátě vlhkosti. Dokonale změkčuje zrohovatělou pokožku.

 

VÁPNÍK

Vykazuje dokonalé zklidňující vlastnosti. Účinně zmírňuje podráždění způsobené nadměrným pobytem na slunci. Posiluje obranné funkce pokožky a obnovuje její vitalitu.

 

VITAMÍN A

Vyskytuje se nejčastěji v podobě retinyl palmitátu. Stimuluje obnovu pokožky a zlepšuje její strukturu, vyhlazuje vrásky, navrací pleti pružnost a zesvětluje barevné skvrny.

 

VITAMÍN B3

Neboli vitamín PP. Používá se v přípravcích pro péči o pokožku a proti vypadávání vlasů.

 

VITAMÍN B5

Neboli kyselina pantothenová. Nezbytná pro růst vlasů, udržuje pokožku pevnou a pružnou, aktivuje dělení buněk pokožky, což má pozitivní vliv na hojení ran, a působí proti zánětlivým stavům.

 

VITAMÍN B6

Udržuje hydro-lipidovou rovnováhu pokožky. Reguluje produkci bílkovin důležitých pro funkci kůže a účastní se syntézy aminokyselin, které jsou součástí keratinu. Zmenšuje odlupování pokožky, změkčuje a dělá ji pružnější. Nedostatek přispívá ke vzniku seboroické dermatitidy a způsobuje nadměrné odlupování pokožky.

 

VITAMÍN C

Vykazuje dvousměrný účinek. Má schopnost zpomalovat aktivitu enzymů způsobujících ničení složek stěn krevních cév, předchází oslabení drobných cév a stimuluje lepší prokrvení. Z druhé strany podporuje proces tvorby a regenerace kolagenu, zpomaluje tak stárnutí kůže. Trvale redukuje malé vrásky, má mírně bělicí účinek a zlepšuje kolorit pleti.

 

VITAMÍN E

Zvaný „vitamínem mládí“ účinně neutralizuje škodlivý vliv volných radikálů. Váže se do struktury buněčných membrán a chrání lipidy pokožky proti poškození. Dokonale hydratuje, vyhlazuje pokožku a dělá ji pružnější.

 

VITAMÍN F

Směs tří nezbytných nenasycených mastných kyselin: arachidonové, linolové a linolenové. Hraje důležitou roli při procesu tvorby vrstev pokožky a stimuluje také její regeneraci.

 

VITAMÍN SURFAKTANTŮ

Velmi jemný povrchově aktivní prostředek, je 100% aktivní složkou. Udržuje rovnováhu hydratace pokožky a bariérové vlastnosti pleti.

 

XANTANOVÁ GUMA

Látka přírodního původu, získávaná při procesu bakteriální fermentace. Má vliv na konzistenci zvyšováním viskozity výrobku. Během mytí vytváří na pokožce jemný film, který účinně chrání pokožku proti nepříjemnému pocitu napnutí a stažení. Poskytuje dlouhodobý pocit hladké pokožky.

 

XYLITOL

Cukrový alkohol, nikoli přírodně se vyskytující cukr. Zpomaluje útok kyselin, neboť udržuje zásadité pH slin. Zlepšuje mineralizaci skloviny. Je bezpečný, vhodný pro děti, dospělé i diabetiky.

 

ZELENÝ JÍL

Přírodní surovina ze skupiny jílovitých minerálů, zdroj mikroprvků: hlavně křemíku (přibližně 35 %), jílu (přibližně 13 %), železa (přibližně 4,5 %), hořčíku (přibližně 3 %) a vápníku (přibližně 19 %). Má desinfekční, čisticí a regenerační vlastnosti. Zpomaluje množení bakterií.

 

ZINC COCETH SULFATE

Je multifunkční povrchově aktivní látkou. Působí proti lupům. Vykazuje antibakteriální účinek. Předchází nepříjemnému pachu kůže hlavy a vlasů. Obnovuje fyziologické pH. Má pěnotvorné vlastnosti a je biologicky odbouratelný.

 

ZMATŇUJÍCÍ FAKTOR

Je to kukuřičný škrob. Využívá se v kosmetice jako zmatňující látka. Významně absorbuje přebytek kožního mazu. Redukuje lesk a zajišťuje matný vzhled pokožky.

 

ŽLUTÝ JÍL

Má regulační, čisticí a protizánětlivé vlastnosti, zmenšuje póry a zmatňuje pokožku.

 

Ziaja pro Tebe

Vyzkoušejte a nakupte na našem oficiálním e-shopu pro CZ – www.ziajaprotebe.cz

TIPY & RADY

AKTIVNÍ LÁTKY

NEWSLETTER