banner Cupuacu

Aloe – léčivá rostlina s kosmetickými výhodami

Vzpomínáte si na pokoj své babičky? Tato poutavá rostlina s dlouhými listy plnými želé? Většina babiček aloe používala z mnoha důvodů – například když jste spadli z kola a zranili koleno nebo na spálenou kůži, abyste zmírnili bolest. Samozřejmě, nenahraditelná aloe byla vždy hrdinka takových příběhů. Proč se tedy hojně využívá v kosmetice?

Slovo „aloe“pochází z arabského jazyka a znamená třpytivou hořkou podstatu. Je známo již od starověku, že Egypťané používali aloe pro balzamování mrtvol, proto se tomu říká „rostlina nesmrtelnosti”

Aloe vera je sukulentní druh rostliny, který roste v tropickém podnebí. Má dlouhé, tlusté listy, které jsou naplněné gelovitou látkou. Tento gel je plný vitamínů, minerálů a antioxidantů, které jsou pro pokožku prospěšné. Aloe vera se již po staletí používá k léčbě různých kožních onemocnění, včetně popálenin, řezných ran a bodnutí hmyzem.

Spojení aloe s kosmetikou

Pro své zklidňující a hojivé vlastnosti se aloe používá již po staletí a je běžnou složkou mnoha produktů péče o pleť. Kosmetika z aloe vera je stále oblíbenější díky svému přírodnímu a šetrnému přístupu k péči o pleť. Proč byste měli zvážit její zařazení do své rutinní péče o pleť?

  • Zklidňuje a hydratuje pokožku: Aloe vera je známá svou schopností zklidňovat a hydratovat pokožku. Její gelovitá látka obsahuje kyselinu hyaluronovou, která pomáhá udržovat vlhkost v pokožce. Díky tomu je kosmetika z aloe vera skvělou volbou pro lidi se suchou nebo citlivou pokožkou.
  • Snižuje záněty: Aloe vera obsahuje sloučeniny, které mají protizánětlivé účinky. Díky tomu je skvělou složkou pro snížení zarudnutí a zánětů v pokožce. Kosmetika s aloe vera je obzvláště účinná pro lidi s aknózní pletí, protože může pomoci snížit výskyt skvrn a pupínků.
  • Podporuje hojení: Aloe vera je známá svou schopností podporovat hojení pokožky. Obsahuje sloučeniny, které mohou pomoci stimulovat tvorbu kolagenu, který je pro zdraví pokožky nezbytný. Kosmetika z aloe vera může být obzvláště prospěšná pro lidi s jizvami nebo pokožkou poškozenou sluncem.
  • Protivráskové účinky: Aloe vera obsahuje antioxidanty, které mohou pomoci v boji proti známkám stárnutí. Tyto antioxidanty mohou pomoci snížit výskyt jemných linek a vrásek a mohou také pomoci chránit pokožku před dalším poškozením.

S kosmetickými produkty z řady Ziaja Aloe můžete mít výjimečnou příležitost vyzkoušet všechny slibované účinky. Produkty Ziaja Aloe obsahují extrakt z listů aloe vera. Kosmetika je šetrná a účinná k pokožce. Aloe vera se získává z vnitřních listů rostliny a obsahuje všechny její prospěšné vlastnosti, včetně antioxidantů a protizánětlivých látek, které pomáhají zklidnit a zklidnit podrážděnou pokožku

Jedním z význačných produktů řady Ziaja Aloe Vera je pleťové tonikum. Toto tonikum je vhodné pro všechny typy pleti, ale obzvláště prospěšné je pro ty, kteří mají suchou nebo citlivou pleť. Tonikum neobsahuje alkohol, takže pleť nevysušuje, a obsahuje šťávu z aloe vera a provitamin B5, které pomáhají pleť zklidnit a hydratovat. Jemně čistí pleť, dokonale ji hydratuje, tonizuje a připravuje pleť na další ošetření.

Dalším vynikajícím výrobkem z této řady je hydratační pleťový krém. Účinně stimuluje proces přirozené regenerace pokožky, dokonale ji hydratuje a zabraňuje ztrátě vody.

Pro ty, kteří preferují produkty bez vonné složky, bude pleťový krém bez parfemace ideální volbou. Poskytuje pleti jemnost, pružnost a zklidnění. Posledním pomocníkem je pleťové mléko, které jemně čistí pokožku a účinně odstraňuje make-up. Zároveň pokožku hydratuje, změkčuje a zabraňuje jejímu podráždění.

 

Řada Aloe je jednoduše „splněním vašich snů“- pro každodenní péči o obličej, a to i pro náročnou a problematickou pleť. Dopřejte této přirozené péči o pleť šanci a užijte si účinky řady Ziaja aloe na pokožce.

NEWSLETTER