banner Cupuacu

Dermokosmetika pro dětskou pokožku

Okamžik narození dítěte je pro rodiče přelomovou událostí plnou řady výzev a změn. Počínaje reorganizací domácího prostoru, denním rozvrhem, plněním každodenních povinností až po záležitosti, jako je výběr správné pečující kosmetiky pro miminko. Novopečení rodiče v této době často řeší dilema, jak se o své dítě správně starat a jak mu zajistit ty nejlepší podmínky pro rozvoj. V tomto článku se dozvíte užitečné informace, které usnadní řešení péče o pokožku vašeho miminka.

Kůže novorozenců, kojenců a malých dětí vyžaduje zvláštní péči, protože není zcela zralá a nemá plně vyvinuté obranné mechanismy. Od dospělé kůže se liší strukturou a funkcí, postupně se vyvíjí se a stává se jí podobnou až po 2-3 letech. Díky této nezralosti se dětská pokožka v prvních letech života stává náchylnější k podráždění a poškození. Během této doby se především zlepšují ochranné funkce kůže. Hydrolipidový obal nacházející se na povrchu epidermis je základní ochrannou bariérou kůže proti nepříznivým vlivům okolních faktorů, mikroorganismů a vysušování. Vzhledem k tomu, že je méně vyvinutá než u dospělých, měla by být pokožka malých dětí chráněna před všemi faktory, které by mohly poškodit její ochrannou vrstvu nebo narušit její správný vývoj.

Péče o dětskou pokožku by měla být založena na:

  1. jemném čištění
  2. správné hydrataci a promaštění
  3. ochraně před sluncem, větrem, mrazem a vlhkostí
  4. snížení zarudnutí a podráždění.

Poprvé v nabídce Ziaja Med nabízíme hypoalergenní produkty pro děti, které lze používat od prvního dne života! Kosmetika splňuje speciální potřeby péče a ochrany jemné dětské pokožky. Jejich složení bylo vyvinuto tak, aby minimalizovalo riziko alergií.

  • Mají ultra bohatou konzistenci.
  • Neobsahují parfémy ani barviva.
  • Jsou založeny na jemných rostlinných látkách
  • Obsahují 90 % ingrediencí přírodního původu.
  • Jsou vhodné pro každodenní použití i v případě velmi citlivé pokožky se sklonem k podráždění.

Bezpečné použití přípravků bylo potvrzeno v testech snášenlivosti a aplikačních testech, které proběhly pod dohledem dermatologa, dětského lékaře a v případě čisticích prostředků očního lékaře.

Co nesmí chybět v kosmetické tašce

Při kompletaci kosmetické taštičky vašeho miminka se vyplatí pořídit kosmetiku vhodnou pro jemnou a náročnou dětskou pokožku. Produkty z nové řady Ziaja Med pro děti jsou jako stvořené pro každodenní péči a budete se s nimi přátelit déle.

Základem péče o pokožku malého dítěte je její zvlhčení (emolience). Vyplatí se začít koupací rituál jemným mytím. Zde poslouží hydratační a čistící koupelový olej , který dětskou pokožku jemně čistí, nepění a nezpůsobuje pocit pnutí. Jeho složení obsahuje jojobový olej, slunečnicový olej a vitamín E, které podporují obnovu hydrolipidového pláště pokožky, chrání před vysoušením.

Stojí za to připomenout, že v prvních měsících života miminka není potřeba miminko koupat každý den, příliš časté mytí (více než jednou denně) může citlivou pokožku výrazně vysušit. Z hygienických důvodů se k čištění nedoporučuje používat houby a žínky. Teplota vody při koupání by neměla být příliš vysoká, nejlépe mezi 35-37°C.

Neméně účinnou volbou bude šampon + koupelový gel, který šetrně myje pokožku i vlasy, nenarušuje ochrannou vrstvu pokožky a kompenzuje vysušující účinek vody. Jeho složení je obohaceno o změkčovadlo – ester kyseliny mléčné a mastných alkoholů, hydratační rostlinný glycerin, ochranný inulin a zklidňující kukuřičný sirup.

Dalším nezbytným produktem v každodenní péči vašeho dítěte je hydratační a ochranné tělové mléko, které účinně hydratuje pokožku již od první aplikace, pomáhá obnovit přirozenou hydro-lipidovou rovnováhu pokožky a snižuje její náchylnost ke škodlivým vnějším faktorům. Navíc zklidňuje podráždění, zjemňuje a vyhlazuje epidermis. Bude skvělou volbou, protože jeho složení je založeno na regeneračních ceramidech, fytosfingosinu a cholesterolu, bambuckém másle, řepkovém oleji, slunečnicovém oleji, vitaminu E a rostlinném glycerinu. Mléko má lehké složení, dobře se vstřebává a dodává pokožce ochrannou vrstvu. Příjemně voní, ale neobsahuje parfemaci. Je ideální pro jemnou masáž, která posiluje pocit blízkosti a bezpečí dítěte s rodičem a zajišťuje relaxaci a pohodu. Výrobek obsahuje 98% složek přírodního původu.

Vyplatí se mít po ruce kosmetiku pro komplexní péči o oblast plen, která je náchylná na vyrážky a podráždění. Ultra-zklidňující krém na ochranu plen je účinný již od první aplikace. Zklidňuje zarudnutí, zklidňuje podráždění a regeneruje epidermis. Jeho receptura je založena na rostlinném glycerinu, lanolinu, řepkovém, jojobovém a slunečnicovém oleji, triglyceridech z kukuřičného oleje a vitaminu E. Kosmetika neobsahuje oxid zinečnatý – typický pro tento typ produktů a je založena na 99,5% složkách přírodního původu.

Je důležité vyvarovat se faktorům, které mohou zvyšovat pocení a dráždit dětskou pokožku, tedy používání syntetického, neprodyšného a příliš těsného oblečení a vlněných látek, které dráždí pokožku a způsobují její poškrábání. Během dne, při procházkách, bude perfektní ultra pečující krém na obličej a ruce do každého počasí. Jeho hydratační a vyživující receptura obsahuje rostlinný glycerin, řepkový, jojobový a slunečnicový olej a vitamín E. Díky tomu přípravek posiluje bariérové funkce epidermis, hydratuje a chrání dětskou pokožku, zklidňuje ji, činí ji jemnou a hladkou.

Opalovací krém s vysokým filtrem je základem ochrany pokožky před slunečním zářením. Kůže malých dětí, zejména kojenců, produkuje méně melaninu – pigmentu odpovědného za přirozenou ochranu před UV zářením. Proto jsou vystaveny mnohem většímu riziku spálení pokožky sluncem než pokožka dospělého člověka. Děti do 3 let by se měly vyvarovat vystavení UV záření. Pokud trávíte čas se svým dítětem na slunci, může se vám hodit opalovací krém na obličej s SPF 50 , který poskytuje vysokou ochranu před UVA a UVB zářením a HEV světlem. Produkt s lehkým hydratačním, voděodolným složením, bez oktinoxátu, oxybenzonu a oktokrylenu. Je vhodný pro děti od 6 měsíců věku. Díky obsahu bambuckého másla a mléka chufa krém podporuje funkce hydrolipidové bariéry epidermis, chrání, zklidňuje a účinně vyživuje pokožku.

NEWSLETTER