banner Cupuacu

Dokonalá skin care rutina

Péče o obličej, ačkoli se zdá být jen každodenní rutinou, lze ve skutečnosti pojmout vícefázově a můžeme ji považovat nejen za součást hygieny, ale také jako podporu přirozených procesů buněčné obnovy, posilování ochranných vlastností a podporu mechanismů působících proti podráždění pokožky. Péče o obličej zahrnuje také aspekty korekce a nápravy, které se soustřeďují na zpomalování procesu stárnutí, zmírnění barevných změn, jizev a veškerých nedokonalostí pleti. Pečlivost při výběru přípravků podporujících přirozené procesy, ke kterým dochází v kůži, se zdá být nevyhnutelnou, pokud je cílem udržení zdravé, atraktivně vypadající pleti.

Obecné zásady v péči o obličej

Vytvoření ideálního schématu péče o pleť, uzpůsobeného individuálním a aktuálním potřebám pleti, je téměř výzvou. Kondice kůže se mění, mají na ní vliv mnohé faktory, proto jsou také pro pokožku vhodné různé typy emulzí. Nezbytná je mimořádná pečlivost a důkladné pozorování reakce kůže na široké spektrum vnějších i vnitřních faktorů, které ovlivňují její vzhled. Při zohlednění všech proměnných může volba správných pečujících kosmetických přípravků vypadat jako komplikovaná operace. Při svépomocné volbě přípravků pro péči o pleť je vhodné věnovat pozornost několika základním pravidlům.

Každá péče začíná čištěním

Volba vhodných bezoplachových čisticích přípravků je zárukou správného hloubkového vstřebávání aktivních látek.

Čištění obličeje je vhodné spojit i s jeho tonizací za účelem udržení optimálního pH, která chrání pleť před aktivitou patogenní bakteriální mikroflóry, která způsobuje např. zánětlivé změny aknózního charakteru. Mycí a tonizační přípravky je vhodné používat několikrát během dne: po probuzení, po návratu domů a před spaním. Pravidelné čištění obličeje společně s tonizací přináší viditelné zlepšení vzhledu pleti, která se stává vitálnější, hladší a svěží.

 

Aktivní péče o pleť

Jedná se o další skupinu přípravků pro péči o obličej jako jsou:

  • krémy
  • séra, esence, boostery
  • masky

Dobrým řešením je použití samostatného přípravku k denní a noční péči:

Přípravek na den by měl obsahovat UV filtry a mít lehčí konzistenci než přípravek na noc. Jeho hlavní funkce by měly být hydratace a ochrana proti účinku nežádoucích vnějších faktorů, které ovlivňují kondici pokožky.

Přípravek na noc může mít – s ohledem na svou regenerační a rekonstrukční funkci – bohatší konzistenci a delší dobu vstřebatelnosti. Séra, esence, boostery je mimořádně vhodné používat ve spojení s krémem, jehož účinek zintenzivňují. Spojení krému a séra přináší zvýšenou dávku blahodárných pečujících látek, které mají pozitivní vliv na vzhled pokožky.

Pleťové masky by se měly používat až 3krát týdně. Jsou to přípravky, které doplňují každodenní péči a dodatečně zvyšují účinek jiných kosmetických přípravků. Při dodržení pravidelnosti a důslednosti popsaných pravidel péče o obličej by se měla kvalita pokožky obličeje výrazně zlepšit a toto zlepšení by mělo být pozorovatelné pouhým okem.

NEWSLETTER