banner Cupuacu

Dokonalé zpevnění pokožky – jak na to?

Pevnost pokožky závisí na různých faktorech, vnitřních i vnějších. Označuje stav, kdy má kůže přiměřenou elasticitu, což vede k znatelnému a viditelnému pocitu pružnosti a hladkosti. Bohužel s přibývajícím věkem pokožka ztrácí pružnost a pevnost v důsledku snížené tvorby kolagenu a elastinu, které jsou zodpovědné za udržení její struktury. Kombinací správné stravy, pravidelného cvičení, vyhýbání se faktorům škodlivým pro pokožku a používáním vhodné kosmetiky můžete přispět k udržení pevnosti. Zjistěte, co dělat, abyste si užili elastickou a hladkou pokožku co nejdéle!

Za pevnost pokožky jsou zodpovědné především dva proteiny – kolagen a elastin. Plní strukturální funkci. Vytvářejí oporu pro vnější obal těla. Bohužel jejich syntéza s věkem klesá, což je přirozený důsledek procesu stárnutí.

1. Náhlá změna hmotnosti

Pevnost pokožky výrazně klesá, když se naše tělesná hmotnost rychle mění. Když během krátké doby přibereme nebo zhubneme, kůže nemusí být schopna držet krok s rychle se měnícím objemem tukové tkáně, což vede k poškození kolagenových a elastinových vláken. Jedním z efektů tohoto procesu jsou strie. Na kůži tvoří charakteristické linie nebo pruhy, které mohou mít zpočátku růžovou, fialovou nebo červenou barvu a časem se mohou změnit v bělavé nebo stříbřité jizvy. Strie jsou častým problémem těhotných žen, jejichž tělo se mění, jak dítě roste. Budoucí maminky přibývají na váze a jejich pokožka často ztrácí pružnost. Na pomoc přichází zpevňující kosmetika. Je však na místě připomenout, že ne všechny mohou budoucí maminky využít. Měli byste si vybrat speciální produkty péče pro těhotné ženy, jejichž složení bylo pečlivě promyšleno a složeno s ohledem na bezpečnost.

Zpevňující kosmetika věnovaná maminkám je součástí řady Ziaja Mamma mia. Od 4. měsíce těhotenství se vyplatí preventivně zavést Mamma mia krém proti striím. Produkt obsahuje až 95 % složek přírodního původu. Vychází z veganské receptury, která má za cíl zlepšit elasticitu pokožky a redukovat strie. Krém intenzivně rozjasňuje a viditelně redukuje strie a zabraňuje jejich tvorbě. Příznivé účinky přípravku zajišťují speciálně vybrané aktivní složky, jako jsou: extrakt z centella asiatica, hydroxyprolin, bambucké máslo, D-panthenol. Po porodu dítěte se vyplatí zařadit do péče Mamma mia poporodní zpevňující tělové máslo. Veganská receptura produktu je založena na 95 % složek přírodního původu. Máslo účinně zpevňuje a aktivně pruží pokožku. Intenzivně hydratuje, zjemňuje a vyhlazuje. Zabraňuje ochabování, regeneruje a vyživuje epidermis. Viditelně zlepšuje vzhled a pomáhá obnovit stav pokožky před otěhotněním.

2. Nežádoucí aktivita volných radikálů

Volné radikály mohou mít negativní dopad na pevnost pokožky. Jedná se o nestabilní molekuly, které díky své reaktivitě mohou mimo jiné způsobit poškození. kolagenová a elastinová vlákna. Zatímco volné radikály naše tělo přirozeně produkuje v důsledku metabolických procesů, nadbytek těchto molekul, například v důsledku vystavení UV záření, znečištění životního prostředí, kouření nebo nezdravé stravě, může vést k tzv. oxidační stres, který zase přispívá k poškození kožních buněk.

Antioxidanty se do kosmetiky často přidávají kvůli jejich schopnosti neutralizovat účinky volných radikálů a poskytují ochranu před oxidačním stresem. Příkladem kosmetiky s antioxidačními vlastnostmi od Ziaja určené pro péči o tělo je Acai berry saténová tělová pěna. Extrakt z Acai berry je bohatým zdrojem sacharidů, lipidů, proteinů, polyfenolů, antokyanů, resveratrolu, vitamínů a tříslovin, které neutralizují volné radikály a chrání pokožku před oxidačním poškozením. Pěna navíc díky obsahu ingrediencí, jako je beta glukan, bambucké máslo, vitamín E a kyselina hyaluronová, aktivně hydratuje, vyhlazuje a zjemňuje pokožku a dodává pleti zdravý a zářivý vzhled. Výhodou přípravku ve formě pěny je větší účinnost oproti tradičním hydratačním emulzím. Pěna obsahuje až 95 % složek přírodního původu. Na pokožce zanechává příjemnou, jedinečnou vůni založenou na květinové kompozici vyvinuté výzkumnou a vývojovou laboratoří Ziaja.

3. Příznivá aktivita kolagenu

Kolagen je jednou z nejdůležitějších bílkovin v lidském těle, hraje klíčovou roli při udržování zdraví a pevnosti pokožky, pojivové tkáně, cév, svalů a dalších struktur. Kolagen je hlavní složkou extracelulární matrix pokožky, která jí dodává strukturální pevnost, pružnost a pevnost. To pomáhá udržovat mladistvý vzhled pokožky a zabraňuje vzniku vrásek a ztrátě elasticity. Po 25. roce se syntéza kolagenu výrazně snižuje. Pozorována je i postupná degradace jeho vláken vlivem působení vnějších faktorů včetně UV záření. Proces stárnutí se u perimenopauzálních žen výrazně zrychluje v důsledku poklesu hladiny estrogenu. U starších lidí je produkce kolagenu velmi nízká, což znamená, že tělo produkuje méně tohoto proteinu, než je potřeba pro udržení pevnosti a pružnosti pokožky. Pamatujte, že stárnutí pleti je přirozený proces, který nelze zcela zastavit, ale lze jej oddálit a zmírnit správnou péčí a pozorností ke zdraví pokožky.

Pokud chcete zpomalit proces stárnutí, vyplatí se používat zpevňující kosmetiku s kolagenem. Příkladem produktů s obsahem veganského kolagenu je kosmetika z řady Ziaja GdanSkin. Mořský kolagen v nich přítomný posiluje protein-lipidové struktury pokožky a zároveň váže vodu v pokožce, čímž poskytuje okamžitý hydratační účinek. Produktem zaměřujícím se přímo na péči o tělo z této řady je rozjasňující GdanSkin tělový balzám s mořským kolagenem. Intenzivně hydratační receptura je založena na třívrstvém procesu hydratace pokožky. Koncept třívrstvé hydratace pleti je založen na dlouhodobé hydrataci vrstev epidermis, uzavření hydrolipidové bariéry a doplnění NMF složek (přirozený hydratační faktor přítomný v pleti). Balzám navíc obsahuje rozjasňující minerály, tedy přírodní stříbrnou slídu.

4. Pozitivní aktivita řas a kofeinu

Řasy a kofein používané jako přísady do produktů na zpevnění těla působí především stimulací krevního a lymfatického oběhu, což může pomoci zlepšit elasticitu pokožky a snížit celulitidu. Řasy jsou bohaté na složky, jako jsou minerály, vitamíny, aminokyseliny a antioxidanty, které vyživují pokožku a podporují tvorbu elastinu a kolagenu. Kofein řídí metabolismus lipidů a urychluje proces spalování tuků. Má také silné antioxidační vlastnosti, což znamená, že chrání buňky před škodlivými účinky volných kyslíkových radikálů a fotostárnutím pokožky způsobeným UV zářením.

Příkladem produktů Ziaja obohacených o složky zpevňující tělo je Ananas tělová pěna a Baltic home spa fit tělové sérum. Lehká tělová pěna s anticelulitidní a pokožku energizující aktivitou obsahuje extrakt z ananasu, glykosaminoglykany, kofein a řasu Enteromorpha Compressa , které zlepšují napětí, zpevnění a celkový stav pokožky. Pěna je založena na 90 % složek přírodního původu a veganské receptuře. Další výhodou produktu je jeho krásná ananasová vůně a možnost použití po sauně nebo tréninku. Neméně účinným produktem je tělové sérum z řady Baltic Home Spa fit. Díky vysoké koncentraci složek, jako je kofein, fík, glykosaminoglykany, illipe máslo, křemík a kyselina alginová, přípravek zpevňuje a elastifikuje pokožku. Znatelně ji vyhlazuje a intenzivně hydratuje. Voní příjemně šťavnatým tónem manga. Produkt funguje dobře v domácích lázních.

5. Peeling a kartáčování těla

Pevnost pokožky znovu získáte pravidelným peelingem těla. Můžete si vybrat scrub s krystaly cukru nebo soli. Jeho používáním nejen odstraňujete odumřelou kůži a zvyšujete vstřebávání účinných látek z tělových mlék, ale také stimulujete krevní oběh. To se promítá do lepší výživy kožních buněk. Suché kartáčování je stále populárnější, protože přináší slibné výsledky. Toto jednoduché ošetření je vlastně masáž, která zlepšuje krevní oběh. Návrh peelingových produktů zaměřených na podporu zpevnění pokožky je skupina hrubozrnných peelingů. Doporučujeme čokoládový čistící scrub s kakaovým máslem a hrubozrnný tělový peeling z řady Baltic Home Spa fit. Pokud však dáváte přednost jemnějším menším částečkám ve zpevňujícím produktu, zvolte ananasový peelingový tělový sorbet.

Kakaové máslo hrubozrnný peeling staví svou exfoliační aktivitu na přírodních mletých skořápkách vlašských ořechů a oxidu křemičitém. Dále obsahuje kakaové máslo a kokosové glukosidy, které mají promašťující účinek a zabraňují vysoušení pokožky. Je vhodný i pro peeling paty a doporučuje se používat 1-2x týdně, také před aplikací bronzujících přípravků.

Baltic home spa fit hrubozrnný tělový peeling je glycerinový vzorec na bázi oxidu křemičitého, který v kombinaci s aktivitou glykosaminoglykanů, kofeinu, kyseliny alginové, fíkového a illipe másla účinně vyhlazuje, zjemňuje a elastifikuje epidermis. Zanechává pokožku pěstěnou a provoněnou jedinečnou vůní manga. Veganské složení produktu je založeno na 90 % složek přírodního původu.

Ananas peelingový tělový sorbet je zodpovědný za energizující vyhlazení pokožky. Jemnozrnný sorbet s exfoliačními skořápkami ořechů a oxidem křemičitým je vhodný pro všechny typy pokožky, účinně odstraňuje zrohovatělé buňky epidermis a usnadňuje tak pokožce vstřebávání živin. Energizující peeling byl obohacen o složky zlepšující pokožku, jako je extrakt z ananasu, glykosaminoglykany, kofein a řasa Enteromorpha Compressa . Po použití je pokožka hladká, jemná a příjemná na dotek. Produkt zanechává pokožku svěží a exoticky vonící. Poskytuje okamžik osvěžující relaxace a péče v jednom.

 

Kakaové máslo hrubozrnný peeling

Koupit

Baltic home spa fit hrubozrnný tělový peeling

Koupit

Ananas peelingový tělový sorbet

Koupit

NEWSLETTER