banner enzymatický peeling

Enzymatický nebo mechanický peeling, který vybrat?

Pokud jde o peeling pleti, existují dva hlavní typy peelingů: enzymatický a mechanický. Každý typ nabízí jedinečné výhody a nevýhody a výběr toho správného pro váš typ pleti může mít velký vliv na celkové zdraví a vzhled vaší pleti.

Základem krásné a zdravé pleti je pravidelné čištění a péče. Součástí toho je i používání pleťových peelingů. Pokožka celého těla a obličeje obzvlášť si zaslouží naši pozornost. Blíží se jaro a je tedy nejvyšší čas napravit zimní prohřešky a věnovat pokožce více času. Exfoliace celého těla a obličeje by měla být vaší pravidelnou rutinou. Zbavíte se odumřelých kožních buněk, suchých šupinek kůže a hlavně, následná péče jako jsou krémy nebo séra se lépe do pokožky vstřebávají.

Jaký typ peelingu na obličej byste si tedy měli vybrat? To skutečně záleží na typu vaší pleti a vašich osobních preferencích. Pokud máte citlivou pleť nebo jste náchylní k tvorbě pupínků, může být pro vás lepší volbou enzymatický peeling. Pokud máte mastnou nebo překrvenou pleť, může být pro vyčištění pórů účinnější mechanický peeling.

Enzymatický peeling

Obsahuje v sobě přírodní enzymy z ovocných kyselin např. papain z papáji, které šetrně a jemně odstraňují zrohovatělou kůži, otevírá póry a pokožku vyhlazují. Je vhodný pro všechny typy pleti, ale zejména pro pleť citlivou a suchou. Pokožka po použití peelingu je měkčí a lépe absorbuje krémy a masky.

Nanášíme ho na suchou pleť a necháváme působit na pokožce pár minut, podle návodu k použití. Poté peeling opláchneme anebo ho můžeme nechat vstřebat do pokožky.

Mechanický peeling

Obsahuje jemná zrníčka, která pleť obrousí, uvolní póry a odstraní nečistoty. Pozor ale, pokud máte pokožku citlivou, mechanický peeling jí může podráždit, a dokonce i poškodit. Je vhodný pro smíšenou až mastnou pokožku.

Peeling aplikujeme na vlhkou nebo suchou pleť a krouživými pohyby jemně masírujeme pokožku. Poté peeling důkladně opláchneme.

 

 

Pokud hledáte jemný a účinný způsob čištění pleti, Ziaja pleťové peelingy s kozím mlékem mohou být tou správnou odpovědí, kterou hledáte. Tyto peelingy obsahují 90% složek přírodního původu a nabízejí jedinečnou směs exfoliačních látek, díky nimž bude vaše pleť svěží a omlazená. Jednou z klíčových složek těchto peelingů je výtažek z kozího mléka, které je známé svými hydratačními a vyživujícími vlastnostmi. Také je bohaté na vitaminy a minerály, které pomáhají doplnit a oživit pokožku, a je tak ideální složkou peelingu na obličej.

Enzymatický peeling na obličej a krk s obsahem exfoliačního papainu a aktivních vyhlazujících proteinů kozího mléka jemně odstraňuje odumřelou svrchní vrstvu pokožky. Tento enzymatický peeling je inspirovaný péčí K-beauty – kosmetika inspirovaná korejskými pleťovými rituály.

Křemičitý mikro-peeling s komplexem složek kozího mléka v konzistenci krémového gelu obsahuje jemné krystalky oxidu uhličitého, které šetrně odstraňuje odumřelou svrchní vrstvu pokožky. Stejně tak jako enzymatický peeling je inspirovaný péčí K-beauty. Snadno se omyje, pokožku zanechává pleť hladkou a jemnou na dotek.

 

Celkově jsou peelingy na obličej z kozího mléka Ziaja skvělou volbou pro každého, kdo hledá přírodní a účinný způsob exfoliace pleti. Díky dvěma různým variantám, z nichž si můžete vybrat, jistě najdete dokonalý peeling pro svůj jedinečný typ pleti a potřeby. Vyzkoušejte je a přesvědčte se o rozdílu sami!

NEWSLETTER