banner Cupuacu

Jak pečovat o pokožku během léta?

Letní období je pro péči o pleť a vlasy velmi náročné. Pro mnoho lidí jsou první asociací s letní kosmetikou přípravky na ochranu proti slunci. Taková asociace je nepochybně oprávněná, protože intenzivní sluneční záření přináší řadu dermatologických a trichologických problémů. Intenzivní sluneční záření ovlivňuje obojí: naši pokožku i vlasy. Přestože sluneční záření umožňuje tvorbu vitaminu D v našem těle a zlepšuje naši pohodu, víme, že opalování a ultrafialové (UV) záření ze slunce, vystavují naši pokožku popáleninám a rakovině kůže.

Rozdíl mezi UV a UVB zářením

UVA záření představuje přibližně 95 % veškerého UV záření. Tato hodnota zůstává konstantní bez ohledu na počasí nebo roční období. UVA záření není blokováno mraky ani sklem. Má schopnost pronikat přímo do podkoží, nejhlubší vrstvy kůže. Ačkoli nezpůsobuje popáleniny, má vliv na fotostárnutí, které se projevuje vysušováním, sníženou pružností pokožky, tvorbou a prohlubováním vrásek, pigmentací a teleangiektaziemi.

UVB záření představuje přibližně 5 % veškerého UV záření. Jeho hodnota se mění v závislosti na počasí a ročním období. Nejvíce UVB záření zažíváme v létě a při vysokém slunečním záření. UVB záření je blokováno mraky a sklem. UVB záření může proniknout epidermis a dostat se do kůže. Je zodpovědné za vznik dlouhotrvajícího opálení a spálenin.

Je všeobecně známo, že vystavení ultrafialovému záření poškozuje keratinový obal vlasu. To vede k rozkladu aminokyselin, které tvoří bílkovinu keratin, hlavní stavební prvek vlasu, a také k oxidaci lipidů, které vážou vlasové šupinky. Důsledkem UV záření je suchost, snížená pevnost, drsnost, ztráta barvy, snížený lesk, tuhost a lámavost vlasů. UVA záření působí na vlasové pouzdro a je zodpovědné za změnu barvy a snížení obsahu melaninu, zatímco UVB záření proniká do vlasové kůry a způsobuje poškození keratinových bílkovin. Proto je důležité o vlasové šupinky pečovat. Nepoškozené šupinky v dobrém stavu chrání vlasy před nadměrnou ztrátou vody a působením škodlivých vnějších faktorů včetně UV záření. Letní péče o pleť a vlasy není jen o ochraně před UV zářením. Opalování během dovolené je ideální dobou pro hydrataci a dodání energie. To vše v kombinaci se šťavnatou, osvěžující ovocnou vůní naznačuje, co by se mělo nacházet v základní kosmetické taštičce během nejteplejších měsíců roku. Spojením energie ingrediencí, intenzity barev a vůně tropického ovoce se společně se společností Ziaja ponoříme do prostoru plného výrobků z řady Ziaja Pineapple Skin Care. Je nejvyšší čas dozvědět se o nich něco víc!
Pineapple Skin Care je exotická nabídka 8 veganských produktů pro péči o obličej, tělo a vlasy. Výrobky mají tropickou vůni ananasu, která navozuje atmosféru dovolené. Anticelulitidní aktivita kosmetiky zajišťuje zpevnění pokožky při každodenní péči. Hlavními složkami řady jsou:

  • ananasový extrakt, který dokonale splňuje kosmetické potřeby pokožky, protože účinně vyhlazuje a regeneruje pokožku, zlepšuje její pružnost a pevnost.
  • aktivní kofein, který stimuluje pokožku, zlepšuje její napětí, posiluje a vyhlazuje strukturu epidermis. Kofein je skvělým antioxidantem. Chrání pleť před fotostárnutím způsobeným škodlivými účinky UV záření. Snižuje známky únavy, zpevňuje a vyhlazuje pleť. Kofein také zlepšuje celkový stav pokožky hlavy a vlasů.

Pokud se zaměříme na péči o tělo s řadou Pineapple Skin Care, stojí za to začít očistou pokožky od každodenních nečistot výběrem energizujícího sprchového gelu 2v1 na tělo a vlasy. Tento jemný čisticí přípravek kombinuje vlastnosti šamponu a sprchového gelu. Jemně pění a lze jej používat nejen při cestách na dovolenou, ale také v sauně, a to před i po sezení. Pokud chcete své pokožce poskytnout výjimečnou relaxaci, zvolte exfoliační tělový sorbet. Exfoliační vlastnosti přípravku jsou přisuzovány plně přírodním složkám, jako je oxid křemičitý a prášek ze skořápek vlašských ořechů. Stejně jako gel 2v1 lze sorbet používat před i po saunování. Účinně exfoliuje a vyhlazuje pokožku a navrací jí pěstěný vzhled. Exfoliační účinek je pro pokožku jemný, takže jej lze používat i mezi opalovacími sezeními.

Absolutní nezbytností ve vaší letní kosmetické taštičce by měl být lehký přípravek pro péči o obličej. Vyplatí se používat univerzální kofeinové sérum na obličej, krk a dekolt. Toto koncentrované sérum má o texturu ultralehkého krému-gelu, díky které se snadno roztírá, rychle vstřebává a připravuje pleť na další ošetření. Přípravek je vynikající pro každodenní použití a lze jej používat samostatně nebo v kombinaci s dalšími přípravky, například s krémy na ochranu proti slunečnímu záření. Obsahuje vysokou koncentraci účinných látek, jako je hydratační kyselina hyaluronová, aktivní kofein a extrakt z ananasu. Účelem séra je poskytnout rychlou a účinnou revitalizaci pleti okamžitou hydratací, vyhlazením a zpevněním. Pravidelná aplikace přípravku zajišťuje zářivou pleť.

Do plážové tašky nebo batohu si nezapomeňte přibalit kofeinovou tělovou mlhovinku. Je to ideální řešení pro horké dny. Energizující a hydratační mlha poskytuje nezbytnou stimulaci a osvěžení kdykoli. Můžete ji použít na tělo, obličej i vlasy. Doplňte ananasovou péči o pokožku a nezapomeňte na přípravek, který poskytuje průhlednou ochranu a dlouhotrvající svěžest – antiperspirant, který neobsahuje etylalkohol, rychle schne a minimalizuje riziko vzniku skvrn na oblečení. Spolehlivě chrání proti pocení po dobu 48 hodin od okamžiku aplikace a zanechává na pokožce svěží a příjemnou vůni.

Jak pečovat o vlasy v horkých dnech?

S ananasovými přípravky na pokožku můžete dosáhnout požadované regenerace vlasů a pokožky hlavy. S tím vám pomůže kofeinový šampon, který je vhodný pro všechny typy vlasů. Má průhledné, gelové složení, které důkladně čistí a pročišťuje pokožku hlavy. Usnadňuje rozčesávání, dodává vlasům lesk a svěžest. Po vysušení zvětšuje objem a obsahuje látky, které zabraňují zamotávání a elektrizování vlasů, což usnadňuje rozčesávání a úpravu. Šampon je vždy potřeba doplnit i kondicionérem. Kofeinový kondicionér na vlasy je expresní přípravek doporučený pro všechny typy vlasů. Má krémovou, bohatou konzistenci vhodnou pro každodenní použití. Vyživuje vlasy od kořínků až po konečky. Výrazně uhlazuje, hydratuje a posiluje vlasy a regeneruje poškozená vlasová vlákna. Díky blahodárným složkám ananasového šamponu a kondicionéru jsou vlasy voňavé a hebké na dotek.

Vzhledem k tomu, že vlasy vyžadují v letním období intenzivní péči, vyplatí se používat metodu mytí vlasů zvanou OMO v kombinaci s ananasovou řadou Ziaja. Zkratka OMO znamená vyživovat-umývat-vyživovat. Zesílená dávka kondicionérů v ananasové řadě ochrání vlasy před nadměrným zamotáváním, lámáním nebo vysušováním.

Pokud chcete poznat a pocítit účinky těchto výrobků, zveme vás k vyzkoušení ananasové řady od značky Ziaja!

NEWSLETTER