banner Cupuacu

Jak vybrat správný krém pod oči?

Pokožka kolem očí vyžaduje zvláštní pozornost a samostatnou péči. Kolem očí je pokožka nejtenčí, má nejméně tukové tkáně a nejmenší počet pórů ve srovnání se zbytkem obličeje. Proto pokožka kolem očí nejrychleji reaguje na vliv vnějších faktorů, a to zvýšenou reaktivitou, citlivostí a podrážděním. V okolí oka se také jako první objevují vrásky. Zvýšenou únavu, nedostatečné okysličení kožních buněk a nedostatek rovnováhy v organismu pokožka kolem očí prozrazuje otokem a kruhy pod očima.

Při volbě očního krému je vhodné se zamyslet nad jeho funkcí, účinkem a očekávaným efektem na pokožce

Kosmetika pro oční okolí se může lišit nejen použitím, aktivními látkami ale i konzistencí. Na výběr máme kosmetiku ve formě očního gelu nebo krému. Je vhodné, aby kosmetika pro oční okolí korespondovala svým složením s jinými výrobky, které jsou aplikovány na obličej, aby nedošlo k riziku křížové reakce.

Pro mladé osoby a všechny, kdo mají normální pleť, je vhodná kosmetika pro oční okolí s hydratačními a ochrannými vlastnostmi. Díky tomu bude jejich pleť vypadat odpočatě a svěže. Suchá, dehydratovaná, drsná pokožka pozitivně zareaguje na oční krémy se silně vyživujícími a regeneračními vlastnostmi. V případě takové  pokožky je vhodné se soustředit na bohaté, krémové konzistence s vysokým obsahem mastných složek.

Pokud se jedná o citlivou pokožku kolem očí, která má sklon k zarudnutí, odlupování a pálení, je vhodné používat oční gely se silnými zklidňujícími a regeneračními vlastnostmi. Tím lze zajistit pokožce kolem očí rychlou úlevu.

Pečujeme-li o zralou pleť, je vhodné zaměřit svou pozornost na krémy proti vráskám nebo liftingové a vyhlazující krémy. Praktickou vlastností krému na oční okolí pro osoby se zralou pletí je rozjasňující efekt. Pokud se v přípravku nacházejí rozjasňující částečky, které odrážejí a rozptylují sluneční světlo, vzniká optický efekt vyhlazení vrásek.

Když už pro sebe máte vybraný vhodný oční krém nebo gel, je důležité se zaměřit  na správnou aplikaci. Není potřeba používat velké množství přípravku, stačí malé množství a jemně ho vklepat do pokožky. Pleť není vhodné příliš třít nebo na ni intenzivně tlačit.

 

Proč je vhodné zvolit Ziaja oční krémy a gely Ziaja?

Oční krémy a gely Ziaja poskytují bezpečnou a účinnou péči o pokožku. Všechny přípravky na oční okolí Ziaja jsou neparfémované a neobsahují barviva. Aby nedošlo k přenosu přípravku do oka, kosmetika na oční okolí Ziaja je obohacena o speciální emulgátory, které chrání před proniknutím přípravku do spojivkového vaku. Jelikož chceme omezit riziko podráždění, ve složení očních krémů a gelů Ziaja nenajdete ani žádné sluneční filtry. Lehké, jemné konzistence přípravků zajišťují komfortní a účinnou péči. Vybrat si můžete podle věku nebo použití.

Najděte si ten nejlepší krém pod oči!

Na ZRALOU PLEŤ, kterou trápí vrásky kolem očí doporučujeme jasmínový oční krém 50 + s bohatou konzistencí, jemný krém pod oči s vitamínem E pro všechny typy zralé pleti nebo Ziaja med oční krém vyhlazující.

Pokud vás trápí UNAVENÉ OČI použijte gel na oční okolí se světlíkem a na  OTOKY POD OČIMA si určitě vyberte gel s výtažkem ze šalvěje, který otoky zmenší, zpružní pleť a účinně pokožku hydratuje.

KRUHY POD OČIMA vám pomůže redukovat oční gel Ziaja med nebo oční krém z výtažkem z chrpy. Oba produkty redukují tmavé kruhy pod očima, účinně hydratují a rozjasňují pokožku.

Na SUCHOU POKOŽKU je nejlepší krém pod oči s kozím mlékem, který obsahuje komplex složek kozího mléka, vitamíny A a E nebo bohatý hydratační krém na bázi fosfolipidů z lipidové řady Ziaja med.

A na závěr ještě pár rad jak oční krém nanášet

  • důkladně odličte a očistěte pokožku kolem očí
  • naneste malé množství krému pod oči a opatrně a jemně ho vklepávejte do pokožky
  • postupujte od vnějšího k vnitřnímu koutku oka
  • vyhněte se nejbližšímu očnímu okolí
  • krémy a gely pod oči používejte pravidelně, podle potřeby pleti ráno i večer.

NEWSLETTER