banner Cupuacu

Jaký je rozdíl mezi antiperspirantem a deodorantem?

Antiperspiranty a deodoranty jsou dva běžné produkty, které se používají k potlačení pocení a tělesného zápachu. Slouží k různým účelům a mají odlišné mechanismy působení. Často se ale stává, že se v nich nevyznáme a tak úplně nevím jak fungují. V tomto příspěvku na blogu se budeme zabývat rozdíly mezi antiperspiranty a deodoranty, jejich fungováním a tím, který z nich by pro vás mohl být nejlepší.

Pocení je přirozený proces, který pomáhá regulovat naši tělesnou teplotu, zvlhčuje pokožku a ochlazuje povrch těla. Díky pocení odcházejí z těla škodlivé látky. Pocení nepříjemné, ale důležité. Nadměrné pocení a tělesný zápach mohou být nepříjemné, trapné, ale může to být i známka toho, že se v těle něco děje. Používaní antiperspirantů nebo deodorantů by mělo být součástí vaší každodenní rutiny. Oba pomáhají snižovat pocení a zabraňují vzniku tělesného zápachu, díky čemuž se cítíme svěží a sebevědomí po celý den.

 

Deodorant má čistě parfémovou a osvěžující funkci

x

Antiperspirant blokuje vylučování potu

DEODORANT

má čistě parfémovou, osvěžující funkci a nesnižuje produkci potu, ale pouze maskuje a neutralizuje zápach, který vzniká při pocení. Obvykle se aplikují do podpaží, ale lze jej použít i na jiné části těla, které mají tendenci se potit. Deodoranty se doporučují při méně intenzivním pocení, jelikož neobsahují soli hliníku, které jsou typické pro antiperspiranty.

Ti, kteří se bojí používat antiperspiranty kvůli riziku ucpání mazových žláz, bychom rádi ujistili, že soli hliníku mají pouze dočasný inhibiční účinek.

ANTIPERSPIRANT

je naproti tomu určen ke snížení množství potu, které tělo produkuje. Obsahuje sloučeniny na bázi hliníku, které se používají k blokování potních kanálků a zabraňují tomu, aby se pot dostal na povrch kůže. Toto snížení produkce potu může pomoci zabránit vzniku tělesného zápachu, protože ve vlhkém prostředí se daří bakteriím, které jsou zodpovědné za nepříjemný zápach spojený s potem. Antiperspiranty často upřednostňují lidé, kteří trpí hyperhidrózou nebo nadměrným pocením, protože mohou zajistit účinnější kontrolu pocení.

Zvláštní kategorií jsou blokátory. Pokud hledáte nejintenzivnější účinek ve srovnání s deodoranty a antiperspiranty – blokátor bude ideální volbou. Používá se pouze v případě velmi silného pocení a není doporučován na každodenní použití tak, jako deodorant nebo antiperspirant. Obvykle se doporučuje používat přibližně 1 – 2krát týdně, a to nejlépe večer nebo přes noc. Jeho funkcí je zcela zablokovat vylučování potu v místě jejich aplikace. Ziaja antiperspirant blocker roll-on v sobě skrývá všechny 3 důležité funkce: snížení nadměrného pocení, snížení nepříjemného zápachu a dlouhotrvající pocit svěžesti.

Volba mezi antiperspiranty a deodoranty nakonec závisí na osobních preferencích a vašich individuálních potřebách. Pokud máte sklon k nadměrnému pocení a chcete mít produkci potu pod kontrolou, může být pro vás nejlepší volbou antiperspirant. Na druhou stranu, pokud se nadměrně nepotíte, ale chcete kontrolovat tělesný zápach, může být deodorant dostačující.

Ziaja antiperspiranty – proč stojí za to je vyzkoušet

 

  • Účinná ochrana proti pocení a zápachu

Antiperspiranty Ziaja jsou navrženy tak, aby poskytovaly dlouhodobou ochranu proti pocení a zápachu. Obsahují účinné látky, které pomáhají snižovat produkci potu a ničit bakterie způsobující zápach. S antiperspiranty Ziaja se můžete bez obav věnovat svému dni s vědomím, že jste chráněni před potem a zápachem.

  • Šetrné k pokožce

Složení antiperspirantů Ziaja obsahuje šetrné složky, které jsou vhodné pro všechny typy pokožky. Obsahují přírodní složky, jako je alantoin a panthenol, které pokožku zklidňují a hydratují.

  • Snadné použití

Antiperspiranty Ziaja se dodávají v praktickém roll-on formátu, který usnadňuje jejich aplikaci. Stačí antiperspirant jednoduše navinout na podpaží a nechat několik sekund zaschnout. Složení nelepí a nemastí, takže se nemusíte bát, že by vám obarvilo oblečení nebo zanechalo zbytky na pokožce.

Jaký si tedy vybrat?

Antiperspirant Sensitive

Složení přípravku je navrženo tak, aby bylo šetrné k citlivé pokožce, takže je ideální volbou pro ty, kteří trpí podrážděním pokožky způsobeným jinými antiperspiranty. Díky absenci alkoholu a parabenů je také bezpečnější a zdravější volbou pro každodenní použití.

Antiperspirant Elegance

Výrobek má příjemnou vůni, která není příliš výrazná, takže je ideální volbou pro ty, kteří dávají přednost jemným vůním.

Antiperspirant Natural care

Inovativní antiperspirant deo roll-on vyrobený ze složek pocházejících z přírody. Jeho minerální receptura je založena na účinné aktivitě kaolinu a hořčíkové soli. Obsahuje olivové fytosteroly a hydratační kyselinu mléčnou.

Antiperspirant Ananas

Dámský antiperspirant, který poskytuje transparentní ochranu a dlouhotrvající pocit svěžesti. Obsažený extrakt z ananasu a aktivní kofein jsou kosmetickým povzbuzením pro pokožku. Šťavnatá vůně exotického ananasu a fascinující receptura zaručuje intenzivní, radostnou a osvěžující péči.

Antiperspirant Men

Speciálně vyvinutý pro muže. Má svěží, mužnou vůni a poskytuje 24hodinovou ochranu proti potu a zápachu. Tento antiperspirant je navržen tak, aby byl šetrný k pokožce a zároveň poskytoval účinnou ochranu.

Antiperspirant blocker Men

Má blokační účinek – účinně omezuje nadměrné pocení. Snižuje pocení a zápach

Deodorant Olivové listy

Tělový deodorant bez hliníkových solí s výtažkem listů zelené olivy a obsahem bakteriostatických látek, které neutralizují zápach potu. Osvěžuje, posiluje, bnovuje pokožku a chrání před transepidermální ztrátou vody. Deodorant dává pocit svěžesti, nedráždí. Nezanechává skvrny na oblečení a je vhodný pro osoby s mírným sklonem k pocení

 

Ať už máte citlivou pokožku, jste náchylní k bakteriálním infekcím, nebo chcete svěží vůni, existuje antiperspirant Ziaja, který je pro vás ideální. Tak neváhejte a vyberte si ten, který vám nejlépe vyhovuje, a užijte si dlouhotrvající ochranu proti potu a zápachu.

NEWSLETTER