banner Cupuacu

Kakaové máslo provoní Vaší krásu

Jedna z největších závislostí – čokoláda – je původně vyrobena z této úžasné ingredience. Kakaové máslo se získává z bobů stromu Theobroma cacao. Má velkou rozmanitost zkrášlujících vlastností a vzrušující historii. Kakaová semínka jsou bohatým zdrojem hořčíku. Obsahují dokonce třikrát více antioxidantů než zelený čaj.

Staří Mayové připravovali z kakaových semínek aromatický nápoj odstraňující únavu. Jiný příběh vypráví, že u Aztéků byla kakaová semena platebním prostředkem stejně cenným jako zlato. Kakaové máslo lze využít různými způsoby, například v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Je všeobecně známé díky svým regeneračně-výživným vlastnostem. Dodává základní složky, které nahrazují a regenerují přirozenou ochrannou vrstvu pokožky. Doplňuje nedostatek lipidů v pokožce, reguluje úroveň hydratace. Kakaové máslo hydratuje a omezuje transepidermální ztrátu vody. Zjemňuje, vyhlazuje a elastizuje epidermis a zároveň dodává viditelný promašťující efekt. Kakaové máslo má vysokou biologickou dostupnost pro pokožku. Používá se při mnoha dysfunkcích suché pokožky u dospělých, dětí i kojenců. Zklidňuje také podráždění pokožky, zejména v oblastech se sklonem k nevhodné epidermální keratóze.

Kakaové máslo je bioolej, přírodní filmotvorná látka. Na povrchu pokožky vytváří jemnou ochrannou vrstvu, ze které se voda odpařuje velmi pomalu. Tento jev podporuje koncentraci UV záření, zlepšení barvy pokožky a vytvoření rovnoměrného opálení. Kakaové máslo patří mezi stabilnější oleje. Obsahuje přírodní antioxidanty zabraňující žluknutí, což umožňuje uchovávat kakaové máslo bez konzervačních látek i po dobu 5 let. V kosmetice Ziaja má kakaové máslo nejvyšší, farmaceutickou kvalitu.

Produktová řada Kakaové máslo je klasikou v péči o pleť – nadčasová a multifunkční. Doporučujeme ji pro suchou a normální pleť a pro vlasy, které potřebují rychlou regeneraci. Naše kosmetika s kakaovým máslem má příjemnou, sladkou a lehce čokoládovou vůni, která umocňuje pozitivní pocity při aplikaci. Vyzkoušejte kosmetiku s kakaovým máslem z řady Ziaja a mějte čokoládovou vůni po celém těle!

Péče o pleť

Počínaje péčí o obličej může být zahájení každého dne s pleťovým krémem s kakaovým máslem pro vaši pokožku čistým potěšením. Bohaté složení tohoto výrobku se snadno roztírá a je vhodné pro masáž obličeje. Jeho cílem je doplnit nedostatek lipidů, hydratovat a zabránit nadměrné ztrátě vody. Pokud dáváte přednost lehčí konzistenci, rychlejší době vstřebávání a jemnému pocitu na pleti, doporučujeme lehké složení krému s kakaovým máslem. Tento výrobek lze použít jako podklad pod make-up. Pro zvýšení účinku péče o obličej byste měli používat pleťovou masku s kakaovým máslem. Její bohaté složení představuje také koncentrovaný účinek vedoucí k rychlé regeneraci a poskytuje účinek proti vráskám díky přítomnosti koenzymu Q10. Tuto masku není třeba oplachovat. V závěrečné fázi si dopřejte potěšení z nanesení balzámu na rty s kakaovým máslem. Kosmetický přípravek obsahuje silnou dávku dobrých tuků: kakaové máslo, řepkový olej, lanolin, které spolu s čokoládovou příchutí dodávají chutný pocit.

Péče o tělo

Představte si, že se za krásného slunečného dne procházíte po pláži. Řada péče o tělo s kakaovým máslem bude nenahraditelnou sadou vaší oblíbené kosmetiky. Před odchodem ven byste si měli dopřát sprchový rituál v podobě tělového sprchového peelingu s kakaovým máslem s mikrogranulemi a přírodním práškem ze skořápek vlašských ořechů, který dodá pokožce pocit hebkosti. Tento přípravek vaše tělo nejen očistí, ale také připraví na lepší působení účinných látek z dalších kosmetických přípravků. Dále si můžete vybrat mezi tělovým balzámem, tělovým máslem nebo tělovým mlékem s kakaovým máslem. Tělový balzám má nejvyšší promašťovací aktivitu a lze ho používat po každé koupeli. Tělové máslo obsahuje vysokou koncentraci esenciálních mastných kyselin, jako jsou omega 3, omega 6, které zvláčňují pokožku již po prvním použití. Tělové mléko s kakaovým máslem má formu tekuté emulze podobné mléku. Je to velmi univerzální výrobek, který můžeme doporučit pro věk nad 3 roky. Tělové mléko snadno uvolňuje suchou a drsnou pokožku. Lze jej použít také před opalováním a soláriem pro zlepšení barvy pokožky.

Chcete-li péči o tělo doplnit řadou Ziaja s kakaovým máslem, doporučujeme sáhnout také po regeneračním krému na ruce s kakaovým máslem. Tento výrobek doporučujeme zejména těm, kteří často přicházejí do styku s domácími čisticími prostředky. Dokonale zjemňuje pokožku drsných a unavených dlaní. Když už se chystáte na pláž, nesmíte zapomenout na náš skvělý tělový sprej s kakaovým máslem! Obsahuje tuhé kakaové máslo uvedené do tekutého stavu. Vřele ho doporučujeme po koupání, ale také jako urychlovač opalování. Výrobek neobsahuje UV filtry. Je již po západu slunce, sundejte si sluneční brýle a osprchujte se krémovým sprchovým gelem s kakaovým máslem, který jemně omyje vaše tělo a zanechá na pokožce příjemnou, sladkou vůni. Nevysušuje pokožku a nepoškozuje lipidovou vrstvu.

Péče o vlasy

Konečně přichází čas na péči o vlasy. Vyhlazující šampon s kakaovým máslem doporučujeme pro celou rodinu. Mohou jej používat děti starší 3 let. Obsahuje nejen čisticí, ale i pečující a hydratační složky, které zajišťují ochranu před vysoušením vlasů a pokožky hlavy. Suché vlasy je třeba ošetřovat kondicionéry. Kondicionér s kakaovým máslem vlasy regeneruje, usnadňuje rozčesávání, dodává lesk po celé délce vlasů. Vyhlazující maska na vlasy s kakaovým máslem je alternativou pro extrémně suché, barvené vlasy po kadeřnických úpravách. Maska má silnější účinek než kondicionér. Obnovuje zdravý vzhled vlasů, posiluje je a chrání barvu vlasů.

 

Po seznámení s příběhem kakaového másla prostě neodoláte péči o tělo z řady Ziaja s kakaovým máslem. Připomeňte si všechny své hezké vzpomínky, které se pojí s myšlenkou na čokoládu a slunce. A teď….pocítíte, jak jsou skutečné s našimi výrobky!

NEWSLETTER