banner Cupuacu

Kapilární péče o pleť

Kapilární pleť je mimořádně jemná a citlivá. Často ji doprovází suchost, svědění a pálení. Mělká vaskularizace a nadměrné rozšíření cév způsobují, že taková pokožka přehnaně reaguje na vnější faktory, zejména na náhlé a výrazné změny teploty, vítr, klimatizované místnosti, silné emoce, pálivé koření nebo vystavení slunečnímu záření. Problémy se mohou objevit nebo zhoršit pod vlivem hormonů, během menopauzy nebo v těhotenství. Přestože je kuperózní pleť nepochybně problematická, pečlivá péče může její reaktivitu výrazně snížit, obnovit její kondici a zdravý vzhled. Tento správně zvolený a specializovaný proces by měl probíhat mnoha způsoby.

Charakteristickým znakem kapilární kůže jsou viditelné, mělké cévy. Jejich nadměrné rozšiřování a nesprávné smršťování vede ke vzniku teleangiektázií na kůži, tj. „pavouků“. To je způsobeno křehkostí kapilár. Charakteristické zarudnutí, erytém nebo červené skvrny se objevují nejčastěji v okolí nosu, brady a tváří. Sklon k porušování cév je často podmíněn geneticky a někdy postihuje mladé lidi, ale v naprosté většině případů se problém kuperózní kůže vyskytuje u zralých žen. V počáteční fázi se změny objevují pravidelně, ale časem může dojít k trvalému zarudnutí kůže a přecitlivělosti na aplikované kosmetické přípravky. Často jsou nepravidelnosti ve fungování tohoto typu pleti základem pro vznik růžovky.

3 důležité kroky v péči

  1. VÝBĚR KOSMETIKY

Prvním důležitým prvkem je výběr forem kosmetiky s mírným účinkem, které chrání ochrannou vrstvu před poškozením. U kuperózní pleti se stává klíčovou fáze čištění pleti. Je třeba volit přípravky ve formě gelu, emulze nebo pěny určené pro péči o citlivou nebo kuperózní pleť. Tonika a micelární vody by neměly obsahovat alkohol, který může potenciálně zvýšit vysušení a podráždění citlivé pleti.

Velmi důležitý je také proces odstraňování odumřelých kožních buněk. K provedení exfoliačního ošetření je třeba zvolit peelingy s enzymatickým účinkem a vyhnout se peelingům s tradičním mechanickým účinkem.

2. AKTIVNÍ LÁTKY

Druhým důležitým krokem je dodat pleti aktivní látky, které hrají klíčovou roli při obnově mírného tónu pleti. Křehkost kapilár úzce souvisí s oxidačními procesy. Proto se antioxidační ochrana stává velmi důležitou. Mezi látky s účinností potvrzenou mnohaletými klinickými studiemi patří:

  • escin
  • troxerutin
  • rostlinné výtažky včetně kaštanu koňského
  • vitamin C

Uvedené složky, používané i ve farmacii, zajišťují účinek utěsnění kapilár, zvyšují jejich odolnost proti popraskání, ale mají také antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Vitamin C navíc rozjasňuje a zlepšuje tón pleti. Vysušení kapilární pokožky výrazně zvyšuje její potenciál pro vznik alergií. Proto je tak důležité udržovat přiměřenou úroveň hydratace a účinně zklidňovat podráždění. V této oblasti se ukazuje jako velmi účinný provitamin B5 (D-panthenol), alantoin a také složky obsažené v lékořici.

3. OCHRANA A REGENERACE

Třetím, neméně důležitým prvkem, je účinná ochrana a regenerace hydrolipidové vrstvy epidermis. Díky tomu se jemná a citlivá pokožka stává odolnější vůči dráždivým vnějším faktorům. Nezastupitelné místo zde mají přírodní oleje bohaté na EFA, rostlinné proteiny a vitamin E. V případě kuperózní pleti byste měli vždy pamatovat na ochranu před sluncem po celý rok. Výběr přípravku obsahujícího fotostabilní UVA/UVB filtry bude záviset na ročním období a dávce slunečního záření, kterému je pokožka vystavena.

Nejlepší volbou pro péči o kapilární pleť s kosmetikou Ziaja jsou produkty z řady Med Kapilární kúra. Je účinným řešením problémů spojených s křehkostí cévních stěn, u pokožky se sklonem k tvorbě pavučinek tzv. teleangiektázií. Pečlivě vybrané složení je založeno na účinných látkách, které poskytují ochranu citlivé pokožce, účinně zklidňují podráždění a zajišťují rychlý zklidňující účinek. Jedná se o univerzální sérii, která je doporučována mladým lidem i dospělým bez ohledu na pohlaví. Hlavní účinné látky v přípravku Ziaja med pro léčbu cév jsou: troxerutin, escin, vitamin C.

Denní krém snižující hyperreaktivitu žilek SPF 6 je lehká hydratační emulze redukující viditelnost teleangiektazie. Účinně zmírňuje podráždění a zajišťuje rychlý zklidňující efekt. Zajišťuje účinnou ochranu proti UV záření, intenzivně hydratuje, změkčuje a chrání nadměrně citlivou pokožku.

Noční krém posilující žilky snižuje křehkost a propustnost drobných cév. Předchází praskání a tvorbě nových „pavučinek“. Zmírňuje zarudnutí a rozjasňuje pleť.

Zklidňující a rozjasňující krém korigující zarudnutí SPF 20 je krém typu CC korigující nedokonalosti pleti s rozšířenými žilkami. Založen na vysoké koncentraci aktivních látek, obsahuje pigmenty vyrovnávající tóny pleti a UV filtry. Zmírňuje zarudnutí a zklidňuje podráždění. Hydratuje, dělá pleť pružnější a posiluje ochranné funkce pokožky. Chrání proti UV záření a fotostárnutí. Připraven, aby optimálně působil ve všech rovinách správné péče o pleť s rozšířenými žilkami.

Denní/noční krém zklidňující zarudnutí SPF 10 poskytuje rychlý zklidňující účinek. Má vliv na normalizaci mikrocirkulace kůže a posiluje odolnost proti vnějším vlivům. Krém je vhodný zejména pro osoby se sklonem k zarudnutí, s tendencí k červenání, také pro ženy v období menopauzy, pociťující tzv. návaly horka.

Koncentrovaná emulze redukující podráždění na den a noc bohatší regenerační konzistence účinně zabraňuje praskání krevních cév a posiluje bariéru svrchní vrstvy pokožky.

Mycí pleťová emulze jemně čistí a zajišťuje úlevu podrážděné pokožce. Založená na technologii spojující přírodní micely a rostlinné účinné látky. Připravená, aby optimálně působila ve všech rovinách správného čištění pleti.

Posilující micelární tonikum, které je bez alkoholu čistí pleť, zklidňuje ji a přináší úlevu podrážděné pokožce. Zmenšuje pocit napětí pokožky. Založené na technologii spojující přírodní micely a rostlinné účinné látky. Připravené, aby optimálně působilo ve všech rovinách správného čištění pleti.

Enzymatický peeling na obličej a krk je založen na technologii kombinující papain s rostlinnými aktivními látkami. Jemně odstraňuje mrtvé buňky pokožky a obnovuje zdravý vzhled pleti. Pravidelné používání zmenšuje zarudnutí.

NEWSLETTER