banner Cupuacu

Kokosový olej v kosmetice

Kokosový olej se v tichomořské oblasti používá již léta k přirozené podpoře zdraví a krásy. Je bohatý na cenné mastné kyseliny, které příznivě působí na pokožku. Využití kokosového oleje dnes daleko přesahuje kulinářské umění. Aplikuje se na vlasy, obličej, tělo a nehty. Navíc jemně bělící vlastnosti kokosového oleje pomáhají rozjasnit zubní sklovinu a znovu získat krásný úsměv. Tím jeho blahodárné účinky nekončí. Můžeme si koupit čistou surovinu nebo použít hotovou kosmetiku s kokosovým olejem. Podívejte se, kdo dosáhne nejlepších výsledků!

Vlastnosti kokosového oleje

Kokosový olej se získává z tvrdé dužiny kokosu. Je bohatý na nasycené mastné kyseliny a na rozdíl od většiny rostlinných tuků je při pokojové teplotě tuhý. Pokud chceme kokosový olej použít, musíme ho nejprve rozehřát v rukou. Teprve poté jej můžeme aplikovat na vlasy nebo tělo. Bylo prokázáno, že vlastnosti kokosového oleje jsou ovlivněny způsobem jeho získávání. Za nejlepší produkt je považován za studena lisovaný a nerafinovaný. Tento druh kokosového oleje si zachovává nejvíce cenných látek. Působí blahodárně na pokožku a lidský organismus.

Někteří lidé se rozhodnou používat kokosový olej denně jako potravinu. Konzumují ho v malém množství na posílení těla zevnitř. Kokosový olej podporuje tělo v boji proti patogenům, které se do něj dostaly. V důsledku toho omezuje rozvoj infekce. Antibakteriální vlastnosti kokosového oleje podporují mimo jiné: bojovat proti zubnímu kazu. Vzhledem k tomu, že tento přírodní produkt bělí zuby, někteří lidé si s ním vyplachují ústa každý den.

• ANTIOXIDAČNÍ ÚČINKY – Kokosový olej má silnou antioxidační aktivitu. Dokonale bojuje proti volným radikálům, které jsou produkovány mimo jiné: v důsledku života ve vysoce znečištěném prostředí. Kokosový olej neutralizuje tyto reaktivní částice tím, že jim dodává chybějící elektron, což zabraňuje rozpadu kolagenových vláken v pokožce. Má tedy vlastnosti proti stárnutí.

• REGENERAČNÍ ÚČINKY – Kosmetika s kokosovým olejem regeneruje poškozenou pokožku. Budou dobře fungovat pro suchou a zralou pleť. Z jejich benefitů mohou těžit i alergici a lidé s atopickou a alergií náchylnou pokožkou, pokud je kokosový olej nedráždí.

• ANTIMYKÓZNÍ ÚČINKY – Bylo prokázáno, že kokosový olej omezuje nejen množení bakterií, ale také plísní a virů. Navíc má silné protizánětlivé vlastnosti. Kokosový olej se používá při léčbě některých dermatóz. Je vysoce účinný proti atopické dermatitidě. Hydratační a regenerační vlastnosti kokosového oleje pomáhají obnovit přirozenou hydrolipidovou bariéru pokožky. Zároveň omezují množení potenciálních patogenů, což je velmi důležité. Netěsný hydrolipidový povlak u atopické dermatitidy podporuje sekundární superinfekce. Kokosový olej jim účinně předchází díky vysokému obsahu kyseliny laurové.

Kokosový olej na obličej

Čistý kokosový olej by neměl být aplikován na pokožku obličeje samostatně. Lipidový profil kokosového oleje je pro tuto část těla nepříznivý. Vysoký obsah nasycených mastných kyselin může ucpat pokožku. Čistý kokosový olej na obličej kvůli jeho komedogenitě proto není dobrý nápad. Při jeho aplikaci musíte počítat s ucpáním mazových žláz. Nahromaděný maz se stává výbornou živnou půdou pro bakterie. Kokosový olej na obličej nebude fungovat pro osoby s mastnou, aknózní a smíšenou pletí. Může mít za následek černé tečky a zvýšenou mastnotu pokožky.

Pleťové produkty z řady Baltic Home Spa Wellness budou mnohem lepší řešení. Uvedené produkty jsou založeny na různých látkách. Kokosový olej je jednou z mnoha složek, které oslabují jeho komedogenní účinek. Nejlepších výsledků v každodenní péči je navíc dosaženo současným používáním zvlhčujících látek a změkčovadel. První z nich mají hygroskopické vlastnosti, které vážou vodu v epidermis. Druhé promašťují pokožku, obnovují její hydrolipidový plášť a zabraňují nadměrné transepidermální ztrátě vody.

Kokosový olej na tělo

Kokosový olej pro pokožku postiženou atopickou dermatitidou je dobrou volbou, protože má antibakteriální, protiplísňové a antivirové vlastnosti. Lidé, kteří trpí atopickou dermatitidou, mají poškozenou hydrolipidovou bariéru. Kokosový olej ji pomáhá obnovovat, čímž omezuje transepidermální ztrátu vody. Při pravidelném používání zlepšuje hydrataci atopie. Zabraňuje sekundárním superinfekcím, které vznikají mimo jiné: od poškrábání vnějšího krytu těla jako reakce na otravné svědění Kokosový olej se často doporučuje i pro pokožku s mozoly. Regeneruje, hydratuje, promašťuje a obnovuje její elasticitu.

Tělové produkty z řady Kokosový ořech obsahují lipidy z kokosového ořechu podobné látkám obsaženým v pokožce. Intenzivně hydratují a ošetřují každý typ pokožky. Chrání ji, nevysušují a nezpůsobují podráždění.

  • Krémový sprchový gel jemně změkčuje, vyhlazuje a zpružňuje pokožku a chrání její svrchní vrstvu. Intenzivně hydratuje a zabraňuje ztrátě vlhkosti pokožky. Má příjemnou kokosovou vůni, která poskytuje příjemný pocit svěžesti a zvyšuje komfort použití.
  • Tělové máslo intenzivně zvlhčuje, regeneruje a doplňuje nedostatek lipidů. Regeneruje přirozenou ochrannou barieru pokožky. Zlepšuje pružnost a jemnost pokožky, zanechává pokožku jemnou a hebkou na dotek.
  • Krém na ruce aktivně regeneruje a vyživuje pokožku, zjemňuje a vyhlazuje pokožku dlaní. Zpevňuje nehty a chrání je před třepením a lámáním. Je určený pro každodenní péči o pokožku rukou, která je vystavena častému kontaktu s pracími prostředky, poškozena nadměrným opalováním i v soláriích, citlivou na změny počasí nebo mráz.

Kokosový olej na vlasy

Původně kokosový olej aplikovaly na vlasy indické ženy. Mnoho z nich má husté, husté a zdravé prameny, protože o ně pravidelně pečují. Kokosový olej pomáhá hydratovat a vyhlazovat vlasovou kutikulu. Když se otevře, existuje tendence k nadměrnému krepatění. Aplikací kokosového oleje můžeme zkrotit nepoddajné prameny, když máme špatný den vlasů. Navíc usnadňuje rozčesávání. Kokosový olej aplikovaný na konečky po každém umytí vlasů redukuje roztřepené konečky. Kokosový olej hraje důležitou roli v péči o vlasy s nízkou pórovitostí. V jejich případě přináší nejpozoruhodnější výsledky díky lipidovému profilu. Za zmínku stojí, že kokosový olej se aplikuje na vlasový stvol, aby je zvlhčil, uhladil, promastil a zregeneroval.

Účinky používání kokosového oleje

Kokosový olej způsobil revoluci v naší každodenní péči o vlasy, tělo a obličej. Dává velmi dobré výsledky, zvláště v kombinaci s jinými přísadami. Používáním hotové kosmetiky, která obsahuje kokosový olej, dosahujeme výrazného zlepšení v mnoha oblastech.

  1. Kokosový olej regeneruje a vyživuje pokožku a vlasy.
  2. Kokosový olej obnovuje hydrolipidový plášť, který působí jako přirozená ochranná bariéra. Chrání pokožku před negativními vlivy vnějších faktorů, včetně: jako je vítr nebo mráz.
  3. Kokosový olej účinně neutralizuje volné radikály a působí proti procesu stárnutí.
  4. Kokosový olej jemně rozjasňuje zubní sklovinu.
  5. Kokosový olej omezuje nadměrnou keratinizaci pokožky, proto se ho vyplatí používat mimo jiné: na patách.

NEWSLETTER