banner Cupuacu

Metoda Curly girl se Ziaja vlasovými produkty

V péči o vlasy je současný trend „curly girl“ jednou z metod převzatých z doby před několika desetiletími, která zahrnovala také úpravu vlasů kondicionéry nebo maskami před mytím, a navíc vedla k vytvoření nových receptur mycích přípravků, jako je „no-poo“, „low-poo“. Ať už tyto metody nazýváte jakkoli, pravdou je, že kondicionéry lze používat v různých fázích mytí vlasů.

V současné době je hitem beauty blogerek metoda curly girl. Tato metoda je podobná polské metodě OMO (Odżywienie Mycie Odżywianie) v českém překladu znamená: Výživa – Mytí – Výživa. Vřele se doporučuje lidem s kudrnatými vlasy, ale je vhodná i pro suché, normální, barvené nebo poškozené vlasy.

KROK 1 – HLOUBKOVÉ MYTÍ

Začněte mýt vlasy jemným šamponem. Nepřehánějte množství použitého šamponu. Čím více šamponu použijete, tím více se vytvoří pěny, která se pak obtížně oplachuje a a nedostatečně opláchnuté vlasy budou matné a hrubé. Nesprávné opláchnutí šamponu z vlasů je jednou z nejčastějších chyb. Pro oplachování vlasů, zejména mastných, používejte vlažnou vodu.

KROK 2 – VÝŽIVA A HYDRATACE

Naneste hydratační masku na vlasy. Nechte působit 3-5 minut. Pomocí velmi šetrného hřebenu se širokými mezerami jemně rozčešte vlasy od konečků až ke kořínkům. Poté vlasy důkladně opláchněte vodou.

KROK 3 – “SQUIS TO CONDISH”

A právě teď přichází na řadu nejdůležitější krok a podstata celé metody. Pro správnou aplikaci musíte mít velmi mokré vlasy a nejlepší je mít hlavu dolů. Do konečků vlasů naneste kondicionér a jemně je namačkávejte k pokožce hlavy. Je nutné mít neustále vlhké vlasy na maximum a celý proces několikrát opakovat. Poté vlasy opláchněte vlažnou vodou.

KROK 4 – SUŠENÍ

Přebytečnou vodu jemně vymačkejte z vlasů. Pro sušení vlasů nepoužívejte klasický froté ručník, ale například 100 % bavlněnou látku. Nyní se můžete pustit do případného stylingu a použít přípravky, které podpoří kudrny – gely, pěny atd. Finální krok je nechat vlasy přirozeně uschnout. Pokud chcete tento proces trochu uspíšit, použijte difuzér, který může zajistit ještě větší objem a kudrlinky. Pamatujte ale, že vlasy během sušení nijak dále nečesejte – zabráníte tak krepatění.

Výběr kondicionérů a masek na vlasy Ziaja

Ziaja nabízí ucelenou řadu produktů ideální právě pro metodu curly hair. Jedná se o čisticí šampon, masku, kondicionér a modelující sprej na vlasy s mořskou solí z řady Antioxidační péče o vlasy.

  • Micelární šampon pro suché, poškozené a kudrnaté vlasy efektivně zvlhčuje, chrání před ztrátou lesku a dělá vlasy příjemné na dotek.
  • Hyaluronový kondicionér posiluje vlasy a dodává jim potřebné živiny.
  • Lamelová maska se speciální strukturou pečuje o kudrnaté vlasy a zabraňuje jejich krepatění. Viditelně zvýrazňuje kudrliny a usnadňuje rozčesávání.
  • Modelující sprej obsahuje lehkou vodní formuli, které nezatěžuje vlasy a dodá jim efekt „surfařských“ vln.

Pro třetí fázi můžeme také doporučit Kozí mléko kondicionér na vlasy, protože jeho konzistence se na vlasech, zejména dlouhých, velmi dobře roztírá. Kozí mléko maska na vlasy a Kašmírové proteiny koncentrovaná maska na vlasy budou ideální volbou pro druhý krok. Dalším důvodem, proč přidat Ziaja masky do rituálů vlasové péče je skutečnost, že obsahují patentované polyquaternium-70 rostlinného původu. Tato složka je určena k:

  • zvládnutí kudrlinek a úpravy vlasů
  • zvýšení odolnosti vláken proti nekontrolovanému kroucení
  • upravení a zabránění zamotávání vlasů (obsahuje mnoho kationtových míst, což zajišťuje až 70% účinek)
  • zajištění odolnosti vlasů vůči vlhkosti
  • dodávání lesku vlasům
  • usnadnění rozčesávání za sucha i za mokra
  • hydrataci vlasového vlákna a zabránění krepatění vlasů.

NEWSLETTER