banner Cupuacu

Objevte nové kyselinové pleťové masky

Pleťové masky a scruby s kyselinami je nová nabídka 4 veganských kosmetických přípravků kombinujících vlastnosti jemného peelingu a masky. Hutné, výživné receptury výrobků jsou založeny na minimálně 90 % složek přírodního původu, jsou doporučovány jako doplněk každodenní péče o různé typy pleti. Masky se vyznačují přítomností kyselin ellagové, glykolové, hyaluronové a AHA, jejichž působení je zaměřeno na zlepšení stavu pleti tím, že ji vyhlazují, hydratují, revitalizují a osvěžují. Jedinečné a rozmanité vůně, krémové textury s neobvyklou kombinací masky a peelingu činí z jejich používání mimořádně příjemný rituál, který stimuluje smysly.

 KYSELINA ELLAGOVÁ (EA) je složka 100% přírodního původu, získaná z kůry africké břízy Anogeissus Leiocarpus rostoucí v oblasti Burkina Faso. Vykazuje antioxidační a protivráskovou aktivitu, která byla prokázána testy in vitro a in vivo. Stimuluje zabudování vitaminu C do fibroblastů, které se podílejí na tvorbě kolagenu a elastinu – bílkovin zodpovědných za udržení správné vlhkosti a pružnosti pokožky. Kyselina ellagová navíc chrání dermálně-epidermální spojení (DEJ) před degradací snížením syntézy metaloproteináz (MMP), a tím viditelně a výrazně redukuje vrásky a zlepšuje stav pleti.

  KYSELINA GLYKOLOVÁ (GA) je jednou z nejoblíbenějších a nejúčinnějších alfa-hydroxykyselin (AHA). Má nejmenší částice ze všech AHA kyselin, díky čemuž snadno a hluboko proniká do pokožky. Způsob a intenzita účinku na pleť závisí na použité koncentraci. V nízkých koncentracích (do 10-15 %) lze kyselinu glykolovou používat denně. Díky svým hygroskopickým vlastnostem účinně hydratuje a podporuje obnovu a regeneraci pokožky. Kromě toho má exfoliační účinek. Exfoliace probíhá uvnitř rohové vrstvy, je okem prakticky neviditelná. Kyselina glykolová účinně čistí pleť, zabraňuje ucpávání pórů a rozjasňuje barevné změny.

  KYSELINA HYALURONOVÁ (HA) je přirozeně se vyskytující mukopolysacharid, který váže vodu v epidermis a přispívá k udržení její správné hydratace, pevnosti a pružnosti. Hraje významnou roli v regeneračních procesech a urychluje hojení. Fyziologicky je kyselina hyaluronová v kůži přítomna ve formě sodné soli (hyaluronátu sodného). Kyselina hyaluronová je vhodná pro péči o všechny typy pleti. Poskytuje velmi rychlý hydratační, zklidňující a osvěžující účinek. Je velmi jemná, nedráždí pokožku a může se používat celoročně, protože je není fotosenzibilizující.

  OVOCNÉ KYSELINY (AHA) s účinnými složkami komplexu jako jsou alfa-hydroxykyseliny: mléčná, citronová, glykolová, maleinová a vinná, získané z výtažků z mučenky, citronu, ananasu, hroznů a cukrové třtiny. AHA kyseliny hrají významnou roli především v procesech rohovatění kůže. Uvolňují korneocytární vrstvu a usnadňují exfoliaci odumřelých kožních buněk. Aktivně hydratují a rozjasňují pokožku. Vyrovnávají tón pleti a stahují póry. Usnadňují pronikání účinných látek do hlubších vrstev pokožky.

Každodenní domácí péče s použitím kosmetiky s kyselinami je skvělý nápad za předpokladu, že je vybrána správná kyselina podle aktuálních potřeb a stavu pleti a ve správné koncentraci. Z bezpečnostních důvodů by se při domácí péči měly používat kyseliny s nízkou koncentrací. Nové Ziaja pleťové masky skrývají vlastnosti jemného peelingu, ale také nový koncept, který umožňuje vytvářet individuální domácí pleťové rituály pomocí aplikace různých typů masek v jedné aplikaci na jednotlivé oblasti pleti obličeje. Složení výrobků bylo vytvořeno tak, aby mohly vzájemně spolupracovat a zároveň reagovat na různé potřeby pleti.

 

1. AHA + HA (pro mastnou, smíšenou a nedokonalou pleť)

 

PROBLÉM: černé tečky, přebytek kožního mazu v T-zóně, suché tváře

POUŽITÍ: Naneste AHA masku a scrub s ovocnými kyselinami na čelo, nos a bradu a HA masku a scrub s kyselinou hyaluronovou na tváře.

EFEKT: vyčištěná, matná pleť v oblasti T; hydratovaná, zklidněná a jemná pleť na tvářích


 

2. EA + HA (pro suchou a zralou pleť)

 

PROBLÉM: vrásky, ztráta pevnosti, suchá pokožka

POUŽITÍ: Naneste EA masku a scrub s kyselinou ellagovou podél nosoretních záhybů a čela. Nad nosem, tvářemi a bradou aplikujte HA masku a scrub s kyselinou hyaluronovou.

EFEKT: zlepšení napětí a pružnosti pokožky; hydratovaná, hladká a jemná pokožka


 

3. GA + EA (pro unavenou, zašedlou pleť s potřebou regenerace)

 

PROBLÉM: zemitý tón pleti, ochablá pleť, suchost

POUŽITÍ: Naneste EA masku a scrub s kyselinou ellagovou podél nosoretních rýh a na čele. Na nos, tváře a bradu naneste GA masku a scrub s kyselinou glykolovou.

EFEKT: revitalizace pokožky, svěžest a regenerace, hladkost pokožky


 

NEWSLETTER