banner Cupuacu

Odlíčení – snadno a rychle

Hovoříme-li o široce pojatém odlíčení obličeje, máme tím na mysli zbavení pleti zbytků po make-upu, nahromaděného kožního mazu spojeného s nečistotami z prostředí a tonizaci, jako finální fázi čištění pleti. Každodenní odlíčení obličeje je součástí osobní hygieny, která by se měla týkat každého, bez ohledu na skutečnost, zda používá make-up. Je vhodné čistit pokožku ráno i večer a po návratu z každodenní aktivity domů. Absence pravidelného čištění obličeje vede ke zrychlení procesu stárnutí kůže a může přispět k nahromadění patogenní bakteriální mikroflóry způsobující vznik zánětlivých stavů kůže.

Ačkoli se zdá péče o obličej každodenní rutinou, lze ji ve skutečnosti pojmout vícefázově. Není to jen součást hygieny, ale také podpora přirozených procesů buněčné obnovy, posilování ochranných vlastností a podporu mechanismů působících proti podráždění pokožky. Používání správného čisticího a odličovacího prostředku je klíčové jak pro zdraví pokožky, tak i pro vzhled. Správný odličovací přípravek by měl být dostatečně silný, aby odstranil veškeré nečistoty, ale také dostatečně jemný, aby pokožku nepodráždil.

 

Podle moderních trendů se čištění pleti může stát vícekrokovým rituálem nebo rychlou a snadnou rutinou s inovativními látkami a kosmetickými formami. Největší výzvou, které v současné době čelí výrobci kosmetických přípravků na mytí obličeje, je vytvořit takové řešení, které nejen odstraní make-up, zbytky kožního mazu a všechny další nečistoty, ale zároveň poskytne pleti náležitou péči. Informovanost spotřebitelů je nyní na vysoké úrovni a zákazníci chtějí využívat nejnovější a nejúčinnější řešení. Jsou si vědomi skutečnosti, že způsob čištění obličeje ovlivní stav jejich pleti v budoucnu, a proto věnují větší pozornost při výběru výrobku na čištění obličeje. Neustálé výzkumné práce naštěstí nabízejí mnoho revolučních technologií, kvalitních složek a kosmetických receptur.

 

Který přípravek vybrat?

Volba odličovacího přípravku by měla být předurčena typem pleti a vlastními preferencemi:

  • Na suchou pleť je vhodné odličovací mléko, a to s ohledem na nejvyšší koncentraci lipidů. V případě velmi suché pleti lze sáhnout po odličovacím oleji, který by měl být založen na emolientech.
  • U citlivé pleti je nejlepším řešením volba micelární vody, která neobsahuje vůně ani barviva. Micelární forma navíc nemá potenciál poškozovat hydrolipidovou vrstvu pokožky.
  • Smíšenou a mastnou pleť nejlépe očistí čisticí gel, který odstraní přebytek kožního mazu.
  • Tonikum je kosmetický přípravek určený pro všechny typy pleti, neboť každá pokožka potřebuje normalizaci pH. Tonikum nemá mycí vlastnosti, proto nenahradí čistící přípravek. Je však důležitou součástí každodenního odlíčení. Soustředíme-li se na odstraňování make-upu, je nutné zohlednit také skutečnost, zda je to make-up voděodolný, s vysokým stupněm pigmentace nebo se jedná spíš o lehký, mírně krycí přípravek. V případě silně krycího, voděodolného make-upu je vhodné zvolit odličovací kosmetiku založenou na bohatých emolientech, které snadno rozpustí barevný pigment a usnadní jeho odstranění z pokožky. Odličovací přípravky Ziaja zahrnují širokou paletu kosmetiky určené pro různé typy pleti. Nezávisle na typu pleti si každý najde mezi odličovacími přípravky Ziaja ten vhodný pro sebe, který efektivně zbaví pokožku jak voděodolného a silného, tak lehkého a středně krycího make-upu.

 

Ideálním řešením mohou být Ziaja micelární vody o objemu 390ml. Odpovídají potřebám pleti vystavené negativním vlivům znečištěného ovzduší. Všechny micelární vody, které se doporučují i pro velmi citlivou pleť nebo voděodolný make-up, jsou z 95 % založeny na složkách přírodního původu. Micelární vody jsou bez také parfemace, neobsahují barviva a jsou vhodné pro vegany.

Druhou skupinou nové kosmetiky na čištění obličeje jsou pěny na obličej. Ziaja si uvědomuje, že moderní čištění musí být spojeno s účinnou péčí o pleť, a proto navrhla 3 nové výrobky v podobě pěn, které jsou založeny na konceptu mléka. Myšlenka mléčného konceptu je založena na hydrataci pleti během mytí pomocí přírodních laktátů v každé z mycích pěn. Každá pleť potřebuje hydrataci, a proto tyto nové mycí produkty vycházejí vstříc potřebám spotřebitelů. Pěny se snadno spojují s kožním mazem a make-upem, což nakonec ukazuje směr úspěšného a šetrného čištění vodou. Výrobky obsahují jemné mycí látky a jedná se o veganskou kosmetiku. Každý z nich je složen z 90 % ze složek přírodního původu. Mají jemnou vůni, doporučují se pro nositelky kontaktních čoček a pro velmi citlivé oči.

Čisticí pěna na obličej pro normální pleť v růžové lahvičce je kromě přírodních laktátů navíc obohacena o inulin, který pečuje o ochrannou vrstvu pokožky. V bílé lahvičce naleznete čisticí pěnu pro citlivou a k zarudnutí náchylnou pleť. Zde je další složkou, která dokonale spolupracuje s reaktivní pokožkou, alantoin se zklidňujícími účinky. Pro suchou a podrážděnou pokožku bude nejlepší volbou pěna v modré lahvičce, která obsahuje betain. Tato hydratační látka je zodpovědná za správnou hladinu vody ve vnějších vrstvách pokožky.

Vyzkoušejte Ziaja produkty na čištění obličeje a přesvědčte se sami, jak příjemná může být rutinní péče o obličej!

NEWSLETTER