banner Cupuacu

Péče o rty v každém období

Ústa jsou multifunkční orgán s fyzickým i kulturním významem. Jsou také důležitým prvkem obličejové estetiky. Tvar, symetrie a stav rtů ovlivňují vnímání krásy a výraznosti obličeje. Proto je důležité o své rty pečovat nejen kvůli zdraví pokožky, ale také kvůli jejich multifunkčnosti a roli v každodenním životě. Správná péče, používání vhodných přípravků, ochrana před vnějšími faktory a zdravé návyky mohou přispět k udržení krásných, zdravých rtů.
Kůže kolem úst má některé specifické strukturální rysy, které ji odlišují od kůže na jiných částech těla. Pokožka rtů je mnohem tenčí, díky čemuž jsou rty jemnější a citlivější. Pokožka rtů má mnohem méně vyvinutou stratum corneum, která za normálních okolností chrání pokožku před nadměrnou ztrátou vody a vnějšími faktory. Díky tomu jsou náchylnější k vysychání. Rty jsou bohatě prokrvené, což znamená, že jsou lépe prokrveny než jiné oblasti pokožky. To zase ovlivňuje jejich barvu a náchylnost k otokům.

Pro účinnou péči o rty se vyplatí vybírat kosmetiku, která obsahuje hydratační, vyživující a ochranné složky.

Bez ohledu na roční období povětrnostní podmínky často vyžadují použití dodatečné hydratační, výživné a ochranné ochrany. Navíc, kdo by nechtěl jemné, hladké rty? 🙂 Správná péče je zásadní pro to, aby vaše rty zůstaly zdravé a aby barva rtěnky vydržela. Pokud chcete o své rty pečovat a udržovat je v dobré kondici, pamatujte, že potřebnou ochranu zajistí pravidelné zvlhčování a promašťování kosmetikou s vysokým obsahem lipidových složek. Jak se o své rty denně starat? Zde je několik cenných rad:

1. Nezapomínejte na čištění rtů, což je stejně důležité jako čištění obličeje, zvláště po nanesení make-upu.

Nejen, že to pomáhá odstranit zbytky make-upu, ale také eliminuje znečištění životního prostředí a další látky, které se mohou usazovat na pokožce vašich rtů. Dvoufázové micelární fluidy jsou výborným řešením pro odlíčení rtů, zejména po použití dlouhotrvajícího make-upu, jako jsou matné rtěnky nebo tekuté rtěnky. Skládají se ze dvou fází: oleje a vody. Olejová fáze účinně rozpouští make-up pigmenty, a to i perzistentní, zatímco vodní fáze pomáhá jemně odstranit zbytky produktu a nečistoty. Vodní fáze micelárního fluidu navíc obsahuje hydratační složky, které navíc pleť chrání před vysoušením.

2. Nebojte se masáže a peelingu rtů – vaše rty vám za to poděkují!

Jednou týdně provádějte intenzivní peeling rtů pomocí zubního kartáčku s měkkými štětinami. Pomocí kartáčku provádějte horizontální, vertikální a cyklické pohyby a dopřejte svým rtům povzbuzující masáž, která zlepšuje jejich prokrvení. Budou pak plnější a připravené na další péči. Tato masáž trvá pouze 2-3 minuty. Okamžitý efekt zaručen!

Jako součást každodenní péče o vyhlazení rtů používejte cukrové peelingy na rty Ziaja. Jedinečné vůně sladké mirabelky a šťavnatého melounu, tropického ananasu a slunečného manga poskytují příjemný pocit relaxace. Na popraskané rty jsou peelingy ideální. Díky obsahu cukru a sacharózy jemně odlupují epidermis a poskytují požadovanou hladkost. Jojobový olej a mikrokrystalický vosk vytvářejí ochrannou vrstvu, zjemňují, vyživují a hydratují rty. Na závěr malé potěšení – nerozdrcené částice cukru můžete klidně jíst 😉.

3. Nezapomínejte na nebytnou foto ochranu rtů při intenzivním slunění

Pamatujte, že ochrana před sluncem je důležitým prvkem péče o pleť, včetně pokožky rtů. Pravidelné používání opalovacího krému na rtech pomáhá minimalizovat účinky stárnutí, jako jsou vrásky, ztráta pružnosti a ztráta pevnosti, a chrání jemnou pokožku rtů před spálením a jinými škodlivými účinky slunečního záření. Ochrana před UV zářením by se neměla omezovat pouze na letní období. I v zimě, kdy svítí sluníčko, se vyplatí používat na rty emulzi s filtrem. Při aplikaci fotoprotektivní kosmetiky se nevyhýbejte rtům

4. Pravidelně zvlhčujte

Zvlhčení zevnitř i zvenku hraje důležitou roli pro udržení zdravého a hladkého vzhledu pokožky celého těla, včetně rtů a vlasů. Kyselina hyaluronová je jednou z klíčových složek, která pomáhá udržovat hydrataci a pružnost pokožky. V mladém věku tělo produkuje kyselinu hyaluronovou v dostatečném množství, ale s věkem tato produkce klesá. Dodatečná hydratace, jak vnitřně (pitím vody), tak zevně (pomocí hydratačních mlék), pomáhá kompenzovat ztrátu této živiny.

K tomuto účelu použijte lesky na rty Ziaja. Jejich použití je pohodlné a efektivní. Snadno se vmísí do pokožky rtů, aniž by zanechávaly lepkavý nebo lepkavý pocit. To je důležité pro každodenní použití, zejména před aplikací make-upu. Rty rafinovaně rozzáří díky částečkám v nich obsažených. Voní šťavnatě a chutnají ovocně. Jsou nasycené výživnými přísadami a lahodnými vůněmi šťavnatého melounu, tropického ananasu, sladké mirabelky a slunečného manga. Díky vysokému obsahu lipidových složek pomáhají lesky na rty zjemňovat a vyživovat pokožku rtů, což je důležité, zvláště pokud je pokožka suchá nebo náchylná k popraskání. Stejně jako peeling na rty jsou baleny v praktických malých tubičkách, které se vejdou i do malé kapsičky kalhot nebo kabelky.

Pamatujte, že každý člověk může mít individuální potřeby péče, takže stojí za to přizpůsobit svou rutinu konkrétním kožním podmínkám. Pravidelná a vhodná péče a ochrana před vnějšími faktory pomůže udržet zdravou a dobře hydratovanou pokožku rtů.

NEWSLETTER