Průvodce opalováním se Ziajou

S příchodem teplých měsíců, kdy toužíme po slunci a vysokých teplotách bychom neměli zapomínat na nezbytnou sluneční péči s ohledem na široké spektrum ochrany proti UVA a UVB záření.

Vědomá péče o pokožku

Je potřeba říct, že naše kůže je živá tkáň, která reaguje na vnější faktory, které na ni působí, proto je tak důležitý promyšlený výběr kosmetiky. Sluneční péče není jen ochrana před škodlivým zářením, ale také aktivní antioxidace, hydratace, zklidnění a regenerace. Plného účinku výrobků ale dosáhnete pouze dodržováním základních zásad péče:

  • výběr správného ochranného faktoru SPF (Sun Protection Factor)
  • výběr správného fototypu pokožky

Existují celkem 4 různé fototypy pleti. Čím světlejší je pleť, tím vyšší je náchylnost ke spálení a fotoalergickým reakcím:

FOTOTYP 1

  • pokožka citlivá na slunce
  • kůže rychle podléhá spálení a fotoalergickým reakcím
  • nutná velmi vysoká ochrana proti slunečnímu záření

FOTOTYP II

  • pokožka se zřetelně oslabenou přirozenou ochranou proti UV záření
  • snadno se spálí, reakcí kůže je erytém a pocit pálení
  • doporučuje se vysoká ochrana proti slunečnímu záření

FOTOTYP III

  • opálení se objevuje rychle, ale postupně
  • v prvních dnech pobytu na slunci je nutná vysoká ochrana, jak se opálení prohlubuje, odpovídajícím způsobem nižší

FOTOTYP IV

  • opálení se objevuje velmi rychle • pokožka zřídka podléhá spálení a fotoalergickým reakcím
  • při pobytu na slunci stačí střední nebo nízká ochrana
Výrobky vyvinuté v souladu s nejnovějšími evropskými směrnicemi o přípravcích na ochranu proti slunečnímu záření
Vyberte si vhodnou ochranu proti slunci
DOBA VYSTAVENÍ NA SLUNCI FOTOTYP I FOTOTYP II FOTO III FOTOTYP IV DĚTSKÁ POKOŽKA
1-4 dny SPF 30 – 50+ SPF 20 – 30 SPF 15 – 20 SPF 10 – 15 SPF 50
5-8 dní SPF 20 – 25 SPF 15 – 20 SPF 6 – 10 SPF 6 – 10 SPF 30
od 9. dne SPF 10 – 15 SPF 6 – 10 SPF 6 SPF 6 SPF 25
specializované ochranné produkty SPF 25 fotocitlivá pokožka nebo SPF 30 zralá pokožka SPF 25 fotocitlivá pokožka nebo SPF 30 zralá pokožka      
odolnost kůže vůči slunečnímu záření bez ochrany 5-10 minut 10-15 minut 15-20 minut 20-25 minut žádná přirozená ochrana před sluncem

SPF – určuje, jak dlouho můžete zůstat na slunci bez rizika spálení, např. SPF 6-10 znamená 6-10krát delší bezpečný pobyt na slunci

 

Na začátku opalování je třeba zvolit vyšší faktor (SPF 30 až SPF 50+), po několika dnech intenzivního opalování lze použít kosmetiku se střední (SPF 15-25) nebo nízkou (SPF 6-10) ochranou.

 

Urychlení procesu opalování – je to vůbec možné?

Díky použití aktivátoru můžeme urychlit celý proces opalování a zlepšit přirozený odstín pokožky. Důležité je ale před použitím samotného aktivátoru použít i opalovací výrobek s dostatečným SPF faktorem

Aktivátor opalování s tyrosinem obsahuje složku, která urychluje vznik přirozeného opálení při vystavení slunečnímu záření. Zajímavou alternativou tyrosinového aktivátoru Ziaja je tělový sprej s kakaovým máslem. Oba produkty nanesené na pokožce budou pak působit jako čočka, která v mžiku přitáhne sluneční paprsky a zajistí krásné opálení během okamžiku.

 

Přípravky na ochranu proti slunci – jaký zvolit?

Klíčovou otázkou pro všechny, kteří si chtějí bezpečně užívat slunce – jaký výrobek zvolit? V nabídce Ziaja najdete asi 30 kosmetických přípravků pro péči o pokožku při opalování a po opalování. Samozřejmě nesmíme zapomenout na kůži těch nejmladších. Ziaja nabízí voděodolné mléko na opalování s SPF30 a mléko po opalování, která jsou dermatologicky testovaná za účasti pediatrů.

Při péči o pokožku je obzvláště důležité aplikovat přípravky na opalování pravidelně. Přípravky by se měly vmasírovat do pokožky, a to několikrát během pobytu na slunci. Pokud se dostanete do kontaktu s vodou nebo si otřete pokožku ručníkem, měli byste přípravek znovu použít. Nezapomeňte na obličej (včetně rtů), paty, krk, uši a mateřská znaménka. Tyto oblasti máme tendenci přehlížet, ale pokud je při slunění zanedbáme, mohou nám být bolestivou připomínkou.

 

Jak ošetřit pokožku po opalování?

Nejen pokožka batolat, ale i dospělých vyžaduje speciální péči po opalování. Nemusíte mít spáleniny od slunce, abyste si mohli dopřát péči, která zklidňuje, hydratuje, chladí nebo udržuje barvu opálení. Ziaja nabízí produkty pro normální pleť obohacené o 3% D-panthenol, komplex vápníku a bronzující látku a tři produkty, které jsou kosmetickým SOS po nadměrném slunění. Obsahují koncentrované dávky uklidňujících a zklidňujících látek, jako jsou: 10% D-panthenol, extrakt z ploštičníku, extrakt z měsíčku a řasy Laminaria ochroleuca.

 

MÝTY O OPALOVÁNÍ

 

Vysoký ochranný faktor SPF zabrání v opalování = špatně Pokud používáte ochranu SPF, opalujete se pouze pomaleji = správně
Rychlejší opalování více zajistí pobytu u moře než v horách = špatně Čím výše nad mořem se nacházíte, tím intenzivnější je proces opalování. I když je vaše pokožka již opálená, stále potřebujete ochranu před UVA a UVB zářením = správně

 

 

 

Složením prázdninové kosmetické taštičky s výrobky Ziaja poskytnete své pokožce bezpečí, správnou péči a spoustu potěšení na základě šťavnatých vůní a jedinečných účinných látek. Vaše pokožka bude nejen vypadat zdravě, ale také se vám odvděčí krásným opálením.

 

NEWSLETTER