Ruce jsou naše vizitka, pečujme o ně s láskou

Víte, jak dlouhou dobu je potřeba mýt si ruce, abychom se zbavili opravdu všech nečistot?
Covidová doba nám ukázala, že pečovat o ruce je zásadní nutnost. Kdo občas podcenil důkladné mytí rukou, nyní nenechá nic náhodě. S tím se ale pojí samozřejmě vyšší nárok na pokožku a následně správná volba produktu.

Stačí dodržet tyto tři kroky!

1. Krok – mytí a hygiena:

Ziaja přináší hned několik produktů speciálně vyvinutých pro šetrné a důkladné mytí. Správným mytím rukou chráníme totiž nejen sebe, ale i své blízké. Mikrobiologická čistota je zajištěna mytím rukou po dobu přibližně 30 sekund. Po prvních 15 vteřinách se smyje první část nečistot a bakterií, dalších 15 vteřin nám zaručí, že se zbavíme i ostatních choroboplodných zárodků a bakterií.

Na výběr máme speciální hygienický mycí gel s antibakteriálními přísadami, který zajistí potřebnou hygienu a díky účinným látkám je připravený působit optimálně při ošetření pokožky. Účinně myje a čistí, nevysušuje a dokonale neutralizuje nepříjemné pachy.

Dalšími vhodnými produkty jsou gelová mýdla s praktickou pumpičkou. Mýdla jemně čistí a skvěle hydratují již během mytí. Jsou praktická i v kuchyni, protože snadno odstraní mastnotu a neutralizují nepříjemné pachy, včetně kuchyňských. Dodávají neuvěřitelnou energizující vůni a dodá navíc dlouhotrvající pocit svěžesti. Příjemné vůně Čaje se skořicí, Grapefruit s mátou, nebo Tamarind s pomerančem vám používání ještě více zpříjemní…

2. Krok – ochrana – antibakteriální gel:

Po důkladném umytí rukou nesmíme podcenit zbytkovou vlhkost a mysleme na opravdu důkladné vysušení. Ideální jsou jednorázové papírové ubrousky a pozor – nezapomeňte na prostory mezi prsty. Až teprve po dokonalém osušení můžeme použít antibakteriální gel!

Je určen pro každodenní potřebu hygieny rukou a díky bezoplachovému používání je super praktický. Obsahuje potřebné množství alkoholu a tím zaručuje dostatečnou ochranu. Osvěžuje, pečuje a nevysušuje, což je u produktu velmi příznivé.

3. Krok – následná péče

Pokud dodržujeme správné zásady a postupujeme krok po kroku, na konci procesu se můžeme setkat s dalšími obtížemi. Když si ruce účinně čistíme a dezinfikujeme, zároveň je totiž vysušujeme. Pokud pokožka zůstává dlouho suchá, může dojít i k alergickým reakcím, podráždění a zánětům. Pokožka rukou pak vypadá jako pergamenový papír – je křehká, slabá a často ji doprovází pocit pálení nebo dokonce bolest. A to samozřejmě nechceme…

Ruce jsou považovány za naši vizitku, a tak je jen na nás, zda si péči o ruce přidáme na seznam naší daily routine a stejně jako pečujeme o naši pleť, budeme pečovat o pokožku rukou. Důležitá je regenerace, hydratace, výživa a ochranu.

Který krém vybrat?

Používání krémů na ruce by se mělo stát zvykem při každodenních činnostech jako je mytí rukou, běžné domácí práce, práce v kanceláři, příprava na spaní. Věděli jste, že pokožka potřebuje několik hodin po umytí rukou, aby doplnila vymyté ochranné lipidy?

Vsaďte na jistotu a vyberte produkty, které se vyznačují prospěšnými účinnými složkami. Vybírat můžete z nepřeberného množství…

Bariérový krém na ruce a zápěstí je hustý a velmi účinný vyživující krém, který působí na popraskanou pokožku rukou a zápěstí, ale lze jej použít také na lokty. Obsahuje multifunkční niacinamid, vitamíny E, C, B5, B6 a čekankový inulín.

Regenerační koncentrát na ruce a nehty obsahuje komplex složek kozího mléka, bambucké máslo a olivový olej. Zvyšuje pružnost pokožky, vyhlazuje drobné vrásky, hydratuje a lehce zesvětluje skvrny a zbarvení pokožky.

Krém na ruce s máslem ucuuba a ureou a laktátem sodným je ideální pro velmi suchou pokožku. Zklidňuje podráždění a suchým rukám přináší úlevu.

Pokud vás trápí pigmentové skvrny na rukách sáhněte po zesvětlujícím krému na ruce z řady Lifting solution 40+. Zesvětlující krém je ideální pro zralou a suchou pokožku 40+.

Nebo krém na ruce proti vráskám, exkluzivní olejová emulze s jasmínovým máslem a bohatou konzistencí pro každodenní péči o zralou pokožku rukou 50+. Kompenzuje ztrátu kolagenu, fyziolipidů a kyseliny hyaluronové.

A jeden krok navíc – masky

Když předchozí přípravky selžou, nezbývá než použít možnost SOS péče o ruce. Jedná se o speciální program složený z kosmetiky Ziaja pro obzvláště poškozenou pokožku rukou, která potřebuje expresní regeneraci.

Pokud chcete péči o ruce věnovat více času rozhodně nezapomeňte na masky na ruce. Vyživující maska na ruce viditelně zjemňuje a zpružňuje pokožku, zpevňuje nehty a snižuje jejich sklon k třepení a lámání. Kromě komplexu složek kozího mléka obsahuje velké množství vyživujících látek jako je olej canola, bambucké máslo, výtažek z japonské mandarinky. Používá se 2krát týdně po dobu 15 minut. Pokožka po ošetření je hladká a na dlouhou dobu vyživená.

 

 

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli péči, nezapomeňte si ruce předem řádně hygienicky ošetřit a pravidelně používat přípravky na posílení kondice pokožky.

Díky tomu se budete moci těšit ze zdravých a krásných rukou po mnoho let.