Správná hygiena rukou

Tím nejjednoduším a nejúčinějším způsobem, jak dosáhnout čistých rukou a zabránit přenášení virů je jejich správné mytí. Naše ruce jsou totiž přenašečem virů a zároveň způsobem, jak se vystavit virovému onemocnění. Mnohdy si ani neuvědomujeme, jak často se rukama dotýkáme úst a obličeje pot, co jsme se dotýkali kontaminovaných míst.

V PRVNÍ ŘADĚ BYSTE MĚLI DBÁT NA SPRÁVNOU HYGIENU RUKOU A ZÁROVEŇ NEZAPOMÍNAT NA DEZINFEKCI PŘEDMĚTŮ, KTERÝCH SE ČASTO DOTÝKÁTE:

  • telefon
  • peněženka
  • klávesnice počítače
  • platební karta
  • vypínače světel
  • klika dveří

Časté mytí a dezinfekce rukou jsou pro naše zdraví nezbytné, zejména při cestování, pobytu ve škole, v práci, ve veřejné dopravě, při kontaktu s jinými lidmi, na toaletách a v období zvýšeného výskytu onemocnění způsobených bakteriemi a viry Proto se hygiena rukou provádí mytím a dezinfekcí a je nejdůležitější činností v prevenci šíření infekce. Hygienické mytí rukou by mělo trvat přibližně 30 sekund:

– po prvních 15 sekundách umyjeme první část nečistot a bakterií

– dalších 15 vteřin při správně provedených mycích úkonech výrazně snižuje množství bakterií na našich rukou.

rukavice KROK 1: MYTÍ

Důkladně si umyjte ruce doporučenými přípravky Ziaja s antibakteriálními a čisticími účinky a osušte si ruce – otřete je jednorázovým papírovým ručníkem!

Výrobky Ziaja seřazené podle intenzity antibakteriálních a čisticích vlastností:

I. Čisticí produkty s nejvyššími čisticími vlastnostmi a antibakteriálními složkami:

II. Mycí produkty s antibakteriálními složkami: šampony, sprchové gely:

III. Produkty s čisticími účinky: sprchové gely, mycí prostředky pro intimní hygienu:

rukavice KROK 2: DEZINFEKCE

Vtírejte do rukou a do prostor mezi prsty např. gely s obsahem etanolu 60-80 % po dobu 30 sekund v minimálním množství 3-5 ml.

rukavice KROK 3: PÉČE

Ošetřujte pokožku rukou s velkou péčí a používejte co nejčastěji krémy na ruce, které obnovují správnou funkci pokožky, zajišťují jí potřebnou rovnováhu regenerace lipidů a hydrataci. Nanášejte silnou vrstvu krému na ruce na den/noc a noste bavlněné rukavice, které zajistí lepší regeneraci pokožky.

Častá hygiena vysušuje pokožku. I když je používání dezinfekčních prostředků na ruce nezbytný krok, jak zabránit šíření bakterií, tak většina z nich velmi vysušují pokožku, která se stává dehydratovanou, suchou a dokonce bolestivou. Takto dlouhodobě přetrvávající suchá pokožka způsobuje alergické stavy, podráždění a dokonce záněty. Oslabená kožní bariéra rukou může znamenat i zvýšené riziko plísňových infekcí než při normálním stavu kožní bariéry. Proto je nesmírně důležité pokožku rukou hydratovat pomocí krémů na ruce.

Produkty péče o ruce Ziaja, které posilují, chrání, hydratují a podporují pokožku rukou:

Další produkty Ziaja, které lze použít k posílení, ochraně, hydrataci a podpoře pokožky rukou:

NEWSLETTER