banner Cupuacu

Vlastnosti bambuckého másla – jak jej používat na tělo, obličej a vlasy?

Bambucké máslo, známé také jako shea máslo, pochází z Afriky, kde je mezi domorodými obyvateli po staletí velmi oblíbené. V současné době se bambucké máslo používá po celém světě pro péči o obličej, tělo a vlasy. Obnovuje přirozenou hydrolipidovou bariéru pokožky a chrání před UV zářením. Navíc díky obsahu živin oddaluje proces stárnutí pokožky a zajišťuje její mladistvý a zářivý vzhled.

Co je bambucké máslo? Jaká je historie této přísady?

Bambucké máslo ve Francii je známé jako máslo karité. Názvosloví není dílem náhody, slovo „karité“ znamená život a pochází z jazyka wolofů žijících převážně v Senegalu, proto se tento název ujal především ve Francii. Obyvatelé země na Seině tak zdůrazňují životodárnou povahu rostlinného tuku.

Bambucké máslo se získává ze semen máslových stromů, které dosahují impozantních velikostí, někdy i 15 metrů vysokých a plodí každé 2-3 roky. Máslovník si osvojil těžko dostupná místa a naučil se fungovat v podmínkách fyziologického sucha.

Přestože je bambucké máslo Afričanům známé již po staletí, do Evropy se dostalo až v 18. století. Úspěšně se používá jako potravinářský tuk, vyrábí se z něj margaríny, cukrovinky a různé pokrmy.

 

Bambucké máslo – vlastnosti a působení

Ženy po celém světě milují bambucké máslo. Vlastnosti této přírodní suroviny z ní udělaly složku mnoha krémů, masek, tělových mlék a vlasových kondicionérů, jelikož je to vynikající změkčovadlo a je bohatý na cenné mastné kyseliny, vitamíny a steroly. Tyto složky mají pozitivní vliv na stav pokožky, vlasů a nehtů.

1. Bambucké máslo je bohatým zdrojem vitamínů, zejména vitamínů A a E. Vitamín A podporuje regeneraci pokožky a zlepšuje její elasticitu, zatímco vitamín E působí jako silný antioxidant, chrání pokožku před oxidativním stresem a předčasným stárnutím

2. Bambucké máslo obsahuje triterpenové alkoholy, které jsou přirozeným UV filtrem, protože mají schopnost absorbovat sluneční záření.

3. Bambucké máslo obsahuje především mastné kyseliny, jako je kyselina olejová, stearová, palmitová a linolová. Jedná se o nenasycené a nasycené mastné kyseliny, které dodávají pokožce dostatečnou hydrataci a výživu.

4. Bambucké máslo obsahuje steroly, které chrání a posilují mezibuněčný cement. Pomáhají udržovat pružnost pokožky, zjemňují a zabraňují nadměrné ztrátě vody.

Pro jaký typ pokožky bambucké máslo doporučujeme?

Bambucké máslo je bohaté na mnoho cenných složek, které podporují zdraví pokožky. Vyplatí se je zařadit do každodenní péče pro jejich hydratační, promašťující, regenerační, ochranné a zklidňující vlastnosti. Bylo prokázáno, že komedogenita bambuckého másla je 0-2, což je relativně nízké. Tato složka je proto perfektní pro smíšenou, mastnou a aknózní pleť. Pomůže snížit sekreci kožního mazu a zklidnit podráždění.

Bambucké máslo na vlasy – jak ho používat?

Bambucké máslo vlasy vyhlazuje, hydratuje a regeneruje. Není divu, že je lze často nalézt v kondicionérech a maskách. Pokud jsou vaše vlasy v horším stavu, např. byly při barvení velmi suché, použijte jej na olejování. Před mytím vlasů naneste na vlasy bambucké máslo, počkejte 30-60 minut, poté použijte šampon a kondicionér.

Ziaja kosmetika s bambuckým máslem

Pokud se zajímáte o kosmetiku s bambuckým máslem, věnujte pozornost následujícím návrhům od Ziaja. Pro péči o obličej a tělo doporučujeme produkty z řady Natural Care. Denní krém, noční krém, velmi výživný denní a noční krém, tělové mléko a krém na ruce jsou přírodní receptury bohaté na vysoké koncentrace bambuckého másla. Dokonale pečují o všechny typy pleti. Jejich složení je založeno na pečujících absolutních látkách, které se vyznačují širokým spektrem blahodárných pečujících vlastností, které reagují na nejdůležitější potřeby pokožky.

Jedním z našich bestsellerů obsahujících zmíněnou ingredienci je Kašmírové proteiny krém na ruce. Lehké složení produktu se velmi rychle vstřebává do pokožky a zanechává ji dokonale hydratovanou a jemnou. Přípravek navíc nehty vyživuje a posiluje. Vyznačuje se elegantní, pudrovou vonnou kompozicí. Perfektní produkt pro vaši kabelku nebo pracovní stůl.

Kašmírové proteiny krém na ruce 100ml

Koupit