banner Cupuacu

Zdravé zuby a dásně s řadou Mintperfect

Hledáte způsob, jak zlepšit zdraví vašich zubů a dásní? Nehledejte nic jiného než řadu Mintperfect. Tato řada pro péči o ústní hygienu nabízí produkty určené k podpoře ústní hygieny, ochraně před zubním kazem a onemocněním dásní. V tomto článku prozkoumáme výhody používání produktů řady Mintperfect a poskytneme tipy na správné používání a péči. Čtěte dále a dozvíte se více o této inovativní řadě zubní péče a o tom, jak vám může pomoci dosáhnout zářivějšího a zdravějšího úsměvu.

Ústní hygiena je zásadní pro udržení zdravého, krásného úsměvu a svěžího dechu. Proto nabízíme řadu produktů ústní hygieny Mintperfect, které mají remineralizační účinky, snižují přecitlivělost zubů a zabraňují tvorbě zubního kazu. Řada zahrnuje zubní pasty a ústní vody určené k podpoře zdravých zubů a dásní.

Mezi aktivní látky patří:

Fluorid

– Nejdůležitější složka, která chrání před zubním kazem a zabraňuje usazování bakterií na povrchu zubů.
– Snižuje tvorbu kyselin, zabraňuje tvorbě zubního kamene a rozpouštění skloviny.
– Blokuje enzymy kariogenních bakterií.
– Schváleno pro použití v zubních pastách ve specifickém množství.
– Obsah je stanoven v % fluorových iontů nebo fluoridových iontů v ppm (př. 1 400 ppm fluoridových iontů = 0,14 % fluoru (ppm – parts per million)

Xylitol

– Neboli březový cukr je sladidlo, které nahrazuje cukr. Je přírodního původu bez vedlejších negativních účinků.
– Oblíbená složka žvýkaček.
– Zvyšuje hladinu pH v ústech.
– Pomáhá remineralizovat zubní sklovinu.

Dusičnan draselný

– Složka schválená v klinických testech pro použití při léčbě citlivosti zubů.
– Proniká do dentinových mikrokanálků a dostává se k nervům uvnitř, tzv. blokuje signály, které nervy v zubech vysílají ze zubních kanálků do mozku.

Tekutá zubní sklovina

– Jedná se o rozpustný komplex fosforečnanu vápenatého.
– Působí tak, že zvyšuje množství vápníku a fosfátu v zubním plaku.
– Dodává aktivní formy minerálů nezbytných pro neutralizaci kyselin, produkovaných bakteriemi zubního plaku, a kyselin iniciujících erozní změny.

Mintperfect Aroma je moderní řešení ústní hygieny na bázi minerálních a přírodních složek a bylinných aromat s obsahem přírodních olejů z máty, limetky, verbeny, eukalyptu a zeleného čaje. Řadu tvoří 4 produkty, které byly vytvořeny v souladu se současnými trendy v reakci na nejčastější problémy spojené s ústní hygienou. Mají vysoký obsah přírodních složek, jsou veganské, neobsahují lepek fluor ani oxid titaničitý. Produkty čistí zuby velmi šetrným způsobem – při čištění zubu současně čistí i jazyk a dásně. Jsou vhodné pro čištění sonickým kartáčkem a pro čištění zubních protéz. Zubní produkty jsou doporučovány také pro osoby nosící rovnátka.

Zubní gel limeta & máta jemně čistí  povrch zubů. Důkladně čistí zubní plak. Obnovuje přirozenou bělost a poskytuje příjemný chladivý účinek

Zubní pěna zelený čaj & máta jemně čistí zuby a jazyk a poskytuje dlouhotrvající svěží dech.

Zubní perlit eukalyptus & máta jemně leští zuby při čištění zubů a má rozjasňující účinek, aniž by ovlivňoval zubní sklovinu

Jílová zubní pasta verbena & máta jemně čistí povrch zubů, důkladně čistí zubní plak a obnovuje přirozenou bělost.

 

Proč je důležité používat ústní vody?

Ústní vody jsou podstatnou součástí každodenní hygieny. Nenahrazují zubní pastu ani dentální nit, ale ještě stále nemají své místo na poličkách v každé domácnosti. Nejlepším momentem pro použití ústní vody v rámci péče o dutinu ústní je doba neprodleně po vyčištění zubů pomocí zubního kartáčku, nebo při použití ústní sprchy.

Pravidelné používání ústní vody s sebou nese mnoho výhod v oblasti prevence vzniku zubního kazu, onemocnění dásní a také udržení svěžího dechu.

Osobám, které mají pochybnosti ohledně zařazení ústní vody do pravidelné rutinní péče o dutinu ústní, je vhodné předložit seznam argumentů podporujících tuto praxi:
        – Ústní vody mají značně větší možnosti penetrace než kartáček. Díky nim je možné se dostat do úzkých mezizubních prostor nebo dokonale pokrýt zkřivené nebo stlačené zuby.
        – Absolutní nutností je použití ústní vody k vyplachování úst v případě nošení fixního ortodontického aparátu. Zbytky jídel se snadno zachytí o jednotlivé zámky a další prvky aparátu, vytvářejí pak ideální podmínky pro rozvoj patogenní bakteriální mikroflóry.
       – Častým lékařským doporučením je použití ústních vod k hygieně dutiny ústní v rámci rekonvalescence po stomatologických zákrocích.
       – Při pravidelném použití ústní vody dvakrát denně se značně snižuje množství bakterií, které se nacházejí v dutině ústní. Současně se tím omezuje vznik zubního kamene, který poškozuje zubní sklovinu. Redukce zubního kamene také znamená omezení vzniku nepříjemného zápachu.

Ziaja mintperfect ústní vody přinášejí možnost volby mezi výrobky s obsahem fluoru nebo bez něj. Přípravky kromě fluoru obsahují doplňkové látky: redukující přecitlivělost zubů, remineralizující zubní sklovinu, působící proti vzniku paradontózy. Výrobky neobsahují alkohol a jsou vhodné nejen pro dospělé, ale také pro děti. Místo fluoru obsahuje xylitol, který zajišťuje účinnou ochranu proti paradontóze a glukonát vápenatý, který posiluje mineralizaci citlivých částí zubů. Ústní vody také obsahují jemná, mátová aromata zajišťující svěží dech a pocit čistoty.

Víte, že…?
• Celosvětově trpí zubním kazem přibližně 2,3 mil. lidí (více než 30 % obyvatel populace).
• Zubní kartáček by se měl měnit každé 2-3 měsíce.
• Ústní voda nenahrazuje zubní pastu, ale je jejím doplňkem.
• Doporučuje se používat ústní vodu společně se zubní pastou, protože:
           – je schopna dosáhnout do mezizubních prostor, kam zubní kartáček nedosáhne
           – pomáhá déle udržet svěží dech
           – účinné látky obsažené v ústní vodě působí déle na povrchu zubů
           – protože si poté nevyplachujeme ústa vodou

S produkty Mintperfect můžete dosáhnout optimálního zdraví ústní dutiny a sebevědomého, zářivého úsměvu.

NEWSLETTER