Spolek Dobrý skutek

Již od roku 2016 podporuje firma Ziaja svou každoroční předvánoční charitativní akcí spolek Dobrý skutek. Je to prostřednictvím spolupráce s Lucií Křížkovou, patronkou spolku.

Dobrý skutek je charitativní organizace, která umožňuje cíleně podporovat ty, kteří se ocitli ve složité životní situaci a bez pomoci druhých se v dané chvíli neobejdou. Podpora je realizována prostřednictvím finančních sbírek, které jsou zveřejňovány na webových stránkách spolku Dobrý skutek. Za svou 17 letou historii pomohl již více než 2 200 žadatelů se zdravotním hendikepem sehnat prostředky na různé zdravotní, rehabilitační nebo kompenzační pomůcky, rehabilitace pravidelné i intenzivní a také na osobní asistenci.

Předvánoční prodej produktů ve prospěch vybraných charitativních organizací má už svou tradici a my jsme rádi, že si značka Ziaja, vybrala pro dobré skutky právě nás.

Radost nakupujících je vždy dvojnásobná – potěší sebe, nebo své blízké dárkem a udělají dobrý skutek pro někoho konkrétního, potřebného z řad žadatelů u Dobrého skutku. Loni to byl pětiletý Sebastian, kterému výtěžek z prodeje pomohl rehabilitovat. Letos bychom rádi pomohli sedmileté Valérii.

Valinka trpí vážným, vzácným onemocněním – spinální svalovou atrofií II. stupně. Toto onemocnění se projevuje postupně se zhoršující svalovou ochablostí. Valinka musí hodně rehabilitovat a pohybuje se na elektrickém vozíku. I přes veškerou rehabilitační péči její zádové svaly nedokáží udržet páteř v rovině a ta začíná značně vybočovat na jednu stranu. Hrozí, že nebude schopna sedět a zůstane pouze ležet. Byla jí doporučena speciální trupová ortéza pro zpevnění celého těla a narovnání páteře. Tato ortéza je velmi drahá a pro rodinu je její pořízení nad jejich finanční možnosti, proto se obrátili s prosbou o pomoc na Dobrý skutek.

Věříme, že můžeme zopakovat loňský úspěch a společně pomoci Valince dosáhnout na trupovou ortézu, která jí pomůže správně držet tělo.

NEWSLETTER