banner Cupuacu

Ziaja sprchová mýdla – které vybrat?

Sprchová kosmetika patří do skupiny rychloobrátkových výrobků. To však neznamená, že byste neměli věnovat pozornost výběru jednotlivých mycích přípravků. Přestože sprchová a koupelová kosmetika přichází do styku s pokožkou jen krátce, hraje důležitou roli při udržování hygieny pokožky.

Úkolem mycích a sprchových produktů je odstranit z těla nečistoty, přebytečný maz a pot. Čisticí látky obsažené v kosmetice mohou mít také antibakteriální funkce, chrání pokožku před vznikem infekcí a zánětů. Nezapomeňte na přítomnost renaturujících složek ve sprchových gelech a koupelových tekutinách. Díky nim si pokožka udržuje správnou úroveň hydratace a promaštění i po umytí. Při výběru mycího prostředku je proto tedy vhodné zohlednit nejen vůni, ale také složky obsažené v kosmetickém přípravku. Mycí prostředky mohou obsahovat pečující oleje, rostlinné a minerální výtažky, které se starají nejen o hygienu, ale také o péči o pokožku.

Jaký mycí přípravek zvolit?

Lidé se suchou, citlivou a atopickou pokožkou by si měli vybírat produkty s co nejvyšším zvláčňujícím a promašťujícím potenciálem a s jemnými čisticími látkami. Dobrým řešením bude tedy tělový čisticí olej z řady Olivové listy a čisticí olej do koupele a sprchy z řady MED atopická kúra. V souvislosti se zvláště náročnou, dysfunkční pokožkou bude vhodnou volbou také použití promašťující koupelové emulze ze stejné řady nebo krémového mycího gelu z řady Sensitive.

Lidé, kteří bojují s mastnou pokožkou, s existujícími nedokonalostmi na těle, stojí za to využít tělový mycí gel z řady MED Čisticí kúra nebo zvolit Jeju černý sprchový gel / Jeju bílý sprchový gel, které jsou také bohaté na složky normalizující tvorbu kožního mazu a bojující proti bakteriím (včetně mikroorganismů, které způsobují akné).

Pro ty, kteří mají suchou pokožku, se vyplatí kromě běžného sprchového gelu použít i výživné krémové sprchové přípravky. Pokud chcete spojit koupel se zábavou, aromaterapií, chvílí relaxace, stojí za to přemýšlet o výběru voňavého želé do koupele, které kromě vytvoření efektní pěny obdaří jedinečnou květinovou a ovocnou kompozicí. Na výběr máte z 5 vůní – mango, marshmallow, lemon cake, čokoláda a dýně se zázvorem.

Pro ty, kteří hledají multifunkční produkty, bude senzačním řešením výběr sprchových gelů 3v1 na obličej, tělo a vlasy z řady Baltic Home Spa fit, Men a Ananas.

Mycí prostředky Ziaja mají vyvážené množství mycích látek v poměru k látkám pro opětovné odmaštění, parfemaci a péči. Koncentrace povrchově aktivních látek jsou v kontextu každodenního používání kosmetiky bezpečné. Přípravky byly dermatologicky testovány. Některé kosmetické přípravky mají vonné složení vytvořené laboratořemi Ziaja. Všechny sprchové a koupelové přípravky obsahují kromě čisticích látek také pečující výtažky, které se starají o správný stav pokožky.

Vzhledem k rostoucím změnám životního prostředí v souvislosti s celosvětovým klimatem by šetření Světové zdravotnické organizace nemělo nikoho překvapit. Zdroje vody na Zemi jsou přísně omezené. Pouze 3 % světových vodních zdrojů tvoří sladká voda, ale pouze 1 % z nich je voda pitná. Jak ovlivňuje naší každodenní očistu těla? Rychlá sprcha znamená úsporu vody ve srovnání s koupelí. Koupel znamená spotřebu přibližně 200 l vody, zatímco desetiminutová sprcha vyžaduje přibližně 50 až 100 l vody. Hygienické činnosti provádějí spotřebitelé několikrát během dne.

Složení nové mycí kosmetiky společnosti Ziaja bylo vytvořeno s hlavní myšlenkou minimalizovat přísun vody tím, že nabízí snadno oplachovatelné sprchové gely a pěny do koupele. Ziaja sprchové gely se skládají z 95 % ze složek přírodního původu. Veganská kosmetika se složkami, které chrání kožní mikrobiom, bude také ideální volbou pro ekologicky smýšlející spotřebitele. Jemné mycí látky, složení bez mikroplastů, velkokapacitní balení – to jsou vlastnosti definující novou mycí kosmetiku. Řada nových sprchových gelů a pěn do koupele podporuje správné ekologické postupy. Jejím cílem je zvýšit povědomí spotřebitelů o tom, jak snadno lze pravidelnými každodenními činnostmi, jako je šetření vodou, třídění a recyklace, přispět k ochraně celé eko-systému.

ŠETŘÍME VODU

  • Mycí produkty se střední úrovní tvorby pěny se snadněji oplachují. Sprchové gely Ziaja obsahují vhodné koncentrace povrchově aktivních látek, přizpůsobených úrovni tvorby pěny i eektivitě a bezpečnosti při používání.

CHRÁNÍME KOŽNÍ MIKROBIOM

  • Kožní mikrobiom je ekosystém, který žije na epidermis a skládá se z bakterií, které plní ochranné funkce. Stav mikrobiomu je eektem každodenní péče o pokožku.

RECYKLUJEME

  • Při navrhování obalů nové kosmetiky Ziaja jsme měli na paměti ekologický potenciál recyklace. Materiál použitý na lahvičky pěny do koupele je recyklovatelný. Bílá barva obalu je také nejžádanější pro recyklační společnosti.

TŘÍDÍME

  • Nové obaly sprchových gelů jsou vyrobeny z polyethylentereftalátu (PET), zatímco obaly pěny do koupele jsou vyrobeny z polyethylenu o vysoké hustotě (HDPE). Uzávěry lahví jsou vyrobeny z polypropylenu (PP). Všechny tyto materiály lze vyhazovat do kontejnerů na odpad určených pro kovy a plasty.

Kromě ekologického pojetí kosmetiky překvapí také zajímavým a rozmanitým výběrem vůní. Mezi sprchovými gely najdeme vůně červeného rybízu, svěží mátový čaj, sladkého dračího ovoce, italského fíku a sluneční kdoule. Pokud jde o pěny do koupele, můžeme si vybrat mezi červeným rybízem, svěžím mátovým čajem, sluneční kdoulí a italským fíkem. Všechny vůně mají charakteristické, svěží a šťavnaté tóny a promění vaši sprchovou nebo koupelovou rutinu v čisté potěšení.

Používání sprchových gelů Ziaja je nejen účinnou hygienou a péčí, ale také čistým potěšením.

NEWSLETTER